پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

 

به همت ستاد زکات و بنیاد برکت:
8 مسجد در مناطق زلزله زده آذربایجان شرقی افتتاح شد
هریس- خبرگزاری مهر: به همت ستاد زکات و بنیاد برکت آذربایجان شرقی هشت مسجد در مناطق زلزله زده شهرستان های اهر، هریس و ورزقان افتتاح شد.

به گزارش خبرنگار مهر، این مساجد صبح شنبه در شهرستان های اهر، هریس و ورزقان و با حضور رئیس ستاد زکات کشور، نماینده مردم اهر و هریس در مجلس شورای اسلامی و همچنین مدیر کل کمیته امداد امام خمینی (ره) آذربایجان شرقی افتتاح شد.

بر اساس این گزارش، اعتبارات ساخت و ساز این مساجد در شهرستان های زلزله زده آذربایجان شرقی توسط ستاد زکات و بنیاد برکت آذربایجان شرقی تامین شده است.از این تعداد، سه مسجد در شهرستان هریس، یک مسجد در شهرستان ورزقان و سه مسجد نیز در شهرستان اهر با حضور مقامات کشوری و استانی افتتاح شده و همچنین عصر یکشنبه نیز یک مسجد در کلانشهر تبریز افتتاح خواهد شد.

گفتنی است ساخت و ساز این مساجد در شهرستان های اهر، هریس و ورزقان به منظور جایگزینی و یا بازسازی مساجد تخریب شده در زلزله مرداد سال 91 در منطقه ارسباران آذربایجان شرقی صورت گرفته است.



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

امام جمعه شهرستان ورزقان گفت: مسئولان باید برای کاهش مشکلات جوانان به موضوع ازدواج، اشتغال و مسکن آنها بیشتر توجه کنند.

امام جمعه ورزقان

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام مسعود مهدوی بعداز ظهر امروز در خطبه های نماز جمعه شهرستان ورزقان با اشاره به 11 شعبان سالروز ولادت حضرت علی اکبر (ع) و روز جوان گفت: هموار کردن شرایط تحصیل آسان و تبیین فرهنگ اسلامی برای زندگی، از نیازهای جدی جوان امروزی است.

وی با تاکید بر اینکه جوانان سرمایه های نظام هستند، افزود: الگوی جوانان ما حضرت علی اکبر است و باید قدر و ارزش این جوان را دانست.

وی در خصوص انتخابات چند روز پیش سوریه نیز گفت: بسیاری از حامیان تروریست ها و دشمنان مسلمانان در این کشور که قصد براندازی حکومت بشار اسد و شکست مقاومت اسلامی را داشتند، در این انتخابات شکست خوردند.

حجت الاسلام مهدوی همچنین با بیان اینکه مدیریت مقام معظم رهبری در این 25 سال بعد از رحلت امام خمینی(ره) بسیار حکیمانه بوده است، افزود: بسیاری از موفقیت ها در عرصه های مختلف و پیشرفت کشور مرهون مدیریت مقام معظم رهبری است.

وی همچنین ادامه داد: ایشان با تکیه بر قدرت الهی و همچنین پشتیبانی مردم ، حیله های دشمنان کشور را همیشه خنثی کرده اند/

منبع :وب سايت فرخ عبدالله زاده



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

مراسم بزرگداشت ارتحال حضرت امام خميني ( ره ) از ساعت 18 الي 20 روز دوشنبه مورخ 1393/03/12 در محل مسجد جامع شهر خاروانا با حضور گسترده مسئولين و كارمندان ادارات، روحانيون، فرهنگيان ، نيروهاي نظامي و انتظامي، مردم انقلابي و دانش آموزان و دانشجويان برگزار شد .  

در اين مراسم معنوي بعد از قرائت قرآن توسط برادر آوانسري، آقاي رضازاده مداح اهل بیت ( ع ) و شاعر گرانقدر منطقه اشعاري در وصف امام راحل ( ره ) قرائت و سپس به مداحی و روضه خوانی پرداخت.

در ادامه آقاي حجازي روحاني منطقه مطالبی در خصوص ابعاد شخصیتی و وجودی حضرت امام (ره) بيان كرده و سپس به نقشه جديد دشمنان مبني بر ايجاد تفرقه در بين مسلمين و مردم ايران با بهانه هاي مختلف اشاره و لزوم هشياري و آمادگي آحاد مردم را خواستار شد.

 

منبع روابط عموعمی بخشداری خاروانا

 



تاريخ : 10 / 3 / 1393برچسب:ایام شعبانیه,امام حسین,پایگاه اطلاع رسانی خاروانا, | 12:21 | نویسنده : سعید علیزاده

  پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

سوم شعبان المعظم سالروز ولادت امام سوم شیعیان امام حسین (علیه السلام)وچهارم شعبان ولادت سقای دشت کربلا حضرت ابالفضل العباس وپنجم شعبان ولادت امام سجاد علیه السلام  را خدمت امام زمان (علیه السلام) صاحب الامر ولیعصر وهمه شیعیان حضرتش وشما هم ولایتی های عزیز و به ویژه پاسداران بسیار گرامی و عزیز شهرستان ورزقان وخاروانا تبریک عرض نموده واین روز که به فرمان ابر ومردجهان حضرت امام خمینی (ره)به عنوا ن روز پاسدار نام گذاری شده به فعال نیک گرفته وانشاالله همه شما موفق باشید.

و جا دارد خلاصه از این روز مبارک را خدمت شما عزیزان عرض کنم:

مشهور نزد علمای شیعه این است که ولادت حضرت امام حسین علیه السلام در مدینه روز سوم شعبان سال چهارم هجری بوده است.
در توقیع حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف به قاسم بن علاء همدانی وکیل حضرت امام حسن عسکری علیه السلام آمده که؛ مولای ما حضرت حسین علیه السلام روز پنج شنبه سوم شعبان متولد شدند پس آن روز را روزه دار و این دعا را بخوان:
«اللهم انی اسئلک بحق المولود فی هذا الیوم...»
ولی بعضی چون شیخ طوسی رحمة الله (با استناد به روایتی از امام صادق علیه السلام) و شیخ مفید رحمه الله ، ولادت آن حضرت را در شب پنجم شعبان و ابن نما رحمه الله روز پنجم نقل کرده اند.
به سند معتبر از حضرت رضا علیه السلام از پدرانش از علی بن الحسین علیهم السلام روایت شده که چون حضرت حسین علیه السلام متولد شد حضرت رسول صلی الله علیه و آله وسلم به اسماء بنت عمیس فرمود: «فرزندم را بیاور» من آن بزرگوار را در جامه ای سفید پیچیده خدمت ان حضرت بردم، آن جناب در گوش راست او اذان و در گوش چپش اقامه گفت، و او را در دامن خود نهاد و گریست.
اسماء عرض کرد: پدر و مادرم فدایت، گریه شما از چیست؟ فرمود: برای این فرزندم می گریم. عرض کرد: این کودک که الان به دنیا آمده فرمود: بعد از من گروهی از ستمکاران او را خواهند کشت. خداوند شفاعت مرا به آنها نرساند.
آنگاه فرمود: دخترم فاطمه را از این جریان باخبر نکن چون تازه این فرزند برایش متولد شده است.
سپس به حضرت علی علیه السلام فرمود: او را چه نام می گذاری؟ گفت در نامگذاری بر شما سبقت نمی گیرم؛ پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم فرمود: من هم بر پروردگارم سبقت نگیرم، جبرئیل نازل شد و فرمود:
ای محمد! خدای بزرگ تو را سلام می رساند و می فرماید:
«عَلیٌّ مِنْکَ کَهارونَ مِنْ موسی؛ علی مسبت به تو به منزله هارون نسبت به موسی است»
او را به اسم پسر هارون نام گذار که شبیر است.
پیامبر صلی الله علیه و اله وسلم فرمود: زبان من عربی است، جبرئیل عرض کرد نام او را «حسین» بگذار.
منبع: سحاب رحمت،


پایگاه اطلاع رسانی خاروانا :

شب گذشته عید مبعث در هیئت حضرت موسی بن جعفر (ع)ارسبارانیهای مقیم مرکز برگزار گردید.ضمن تبریک این ایام مطالب زیر توسط حقیر عنوان گردید.

«بعثت‏» انقلاب بزرگ برضد جهل، گمراهى، فساد و تباهى است.وسزاوار منت‏گذارى خداوند و در بردارنده حكمت و تربيت است.محمد به مرز چهل سالگي رسيده بود او هر ساله سه ماه رجب وشعبان ورمضان را در غار حرا ( كوهى در شمال مكه ) به عبادت مي گذرانيد .آن شب، شب بيست و هفتم رجب بود كه محمد درغار حرا مشغول راز و نياز با خالق محبوب بود، صداي خجسته و با صلابتي را شنيد كه او را امر به خواندن كرد  . بعد از سه مرتبه پيامبر نيز با او خواند ؛ بخوان، بخوان به نام پروردگارت كه آفريد. همان كه انسان را از خون بسته ‏اى خلق كرد. بخوان كه پروردگارت از همه بزرگوارتر است، همان كه به وسيله قلم تعليم نمود و به انسان آنچه را نمى‏دانست، ياد داد.

آري چه شروع زيبا و كاملي. اين آيات از خواندن، خلقت، كيفيت خلقت، شكر و سپاس، علم و دانش و... سخن گفته است، گويي باور خلقت اگر با علم و دانش عجين شود، انسان را به اوج آگاهي مي رساند.محمد، هنگامي كه از غار پايين مي آمد زير بار عظيم نبوت و خاتميت، به جذبه الوهي عشق بر خود مي لرزيد، از اين رو وقتي به خانه رسيد به خديجه كه از دير آمدن او سخت دلواپس شده بود گفت:مرا بپوشان، احساس خستگي و سرما مي كنم!و چون خديجه علت را جويا شد گفت:آنچه امشب بر من گذشت بيش  از طاقت من بود،‌امشب من به پيامبري برگزيده شدم!خديجه كه از شادماني سر از پا نمي شناخت، در حالي كه روپوشي پشمي و بلند بر قامت او مي پوشانيد گفت:من مدتها پيش در انتظار چنين روزي بودم مي دانستم كه تو با ديگران بسيار فرق داري، اينك به پيشگاه خدا شهادت مي دهم كه تو آخرين رسول خدايي و به تو ايمان  مي آورم.پس از آن علي كه در خانه محمد بود با پيامبر بيعت كرد.بعد از آن پيامبر اكرم (ص) از جانب خداوند مأموريت يافت تا خويشاوندان خود را به اسلام دعوت كند كه اين دعوت از دو جهت حائز اهميت بود :

1- دعوت اقوام مي توانست در شروع كار پشتوانه خوبي باشد و اگر آنها دعوت پيامبر (ص) را لبيك مي گفتند، شايد كفار مكه جرأت آن همه جسارت را به خود نمي دادند.

2-  خانواده و اقوام اولين زير ساختاري است كه بايد اصلاح شود تا جامعه روند اصلاحي خود را زودتر طي كند.

با مطالعه در آيات قرآن هدف ارسال رسولان به خوبي مشخص مي شود و آن دستيابي مردم به فهم و درك اجتماعي براي اقامه عدل و قسط است. از بين بردن شرك، احسان به والدين ، وفا به عهد الهي، عدم خيانت به مال يتيم، اجتناب از همه زشتي ها، ممانعت از آدم كشي، صدق و راستي و دوري از دروغ، ممانعت از فرزندكشي و...

نیازولزوم شدید به آئین ورهبر نجاتبخش:دور نمایی از عصر جاهلیت

1-جنگ و ناامنی در تاریخ جاهلیت می نویسند 1700 جنگ میان قبائل عرب اتفاق افتاد که منشا آن ،نادانی،تعصب،فقر،وبی رحمی و ریاست طلبی آنها بود.

2-امتیازات طبقاتی و قبیلگی یکی از سنتهای غلط آنها که موجب بسیاری از جنایات می شد،مانند ثروت،نژاد،زبان و....

3-بی عفتی و انحراف جنسی در حدی بود که بطور آزاد ورسمی بینشان «نکاح ذوات الرایات»رواج داشت.

4-انسان کشی از رسم های غلط جاهلیت این بود که نه تنها دختران را زنده به گور می کردند،بلکه از ترس فقروتهی دستی پسران را نیز می کشتند.

5-وضع زن در جاهلیت.........               .6-بت پرستی در جاهلیت7 -خرافات وبیهوده گرایی

8-لجاجت ویکدندگی



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا :

شب گذشته به مناسبت شهادت هفتمین اختر تابناک امامت و ولایت حضرت موسی بن جعفر (ع) مراسمی در هیئت ارسبارانیهای مقیم مرکز که به نام این امام همام می باشد برگزار گردید ابتدا تلاوت قرآن کریم توسط قاری نوجوان مهدی رشتبر وسپس مطالب زیر توسط سرهنگ علیزاده ایراد گردید و جلسه با نوحه سرائی مداحان اهل بیت وعصمت وطهارت  به اتمام رسید.

السلام علیک یا امام موسی الکاظم

بخش اول : امام موسی کاظم(ع) در عصر پدر (حدود 20 سال) و آغاز امامتش.

بخش دوم : موضع گیری های امام کاظم(ع) در برابر طاغوتهای عصرش.

بخش سوم : امام کاظم(ع) در برابر هارون الرشید (حدود 15 سال) ، و ماجرای شهادتش.

بخش چهارم : نمونه هایی از گفتار و رفتار امام کاظم(ع).

به امید آنکه زندگی بالنده و سازنده امام هفتم ، حضرت موسی بن جعفر (ع) الگوی شایسته ای در صحنه های مختلف برای ما شود ، و فصل نوین و پرشوری را در زندگی ما پدید آورد.

موضع گیری های امام کاظم(ع) در برابر طاغوتها

امام کاظم(ع) در طول امامت خود (35 سال) با چهار طاغوت به این ترتیب رو در رو بود :

1- منصور دوانیقی ( حدود 10 سال)

2- مهدی عباسی (10 سال)

 3- هادی عباسی  (یک سال)

4- هارون الرشید (حدود 15 سال)

آن حضرت ، هرگز در برابر طاغوتها سر خم نکرد و تسلیم آنها نشد ، بلکه درست در نقطه مقابل آنها گام بر می داشت و آن چنان در برابر آنها به خاطر نهی از منکر و محکوم نمودن کارهای ناشایست آنها گرفته خاطر بود که به او «کاظم» می گفتند ، چرا که نام او «موسی» بود و به او به خاطر تحمل و مقاومت و ترشرویی در برابر طاغوتها و ستمگران ، کاظم گفتند، این لقب در حقیقت نمایانگر شدت نارضایتی او از آنها و نهی از منکر او در برابر آنها بود ، چنانکه امیرمؤمنان علی (ع) می فرماید : اَدنَی الاِنکارِ اَن تُلقی اَهلَ المَعاصِی بِوُجُوهٍ مُکفَهِرَةٍ : «پایین ترین درجة نهی از منکر آن است که انسان با چهرة خشم آلود با گنهکاران برخور نماید.»

موضع گیری های امام کاظم(ع) در برابر طاغوتها به قدری قاطع و جدی بود که آن حضرت یکی از شاگردانش به نام «زیاد بن ابی سلمه» را از همکاری با دستگاه طاغوتی نهی کرد، او گفت «من عیالمند و آبرومندم و نیاز و احتیاج باعث شده که در دستگاه آنها کار کنم تا معاش زندگی را تأمین نمایم.» امام کاظم (ع) به او فرمود : لَاَن اَسقُطَ مِن حالِقٍ فَاَتَقَطََّعُ قَطعَةً قَطعَةً اَحَبُّ اِلَیَّ مِن اَن اَتَوَلّی لِاَحَدٍ مِنهُم عَمَلاً اَو اَطَأَ بَساطَ رَجُلٍ مِنهُم : «هرگاه من از بالای ساختمان بر زمین سقوط کنم و قطعه قطعه شوم ، برایم بهتر است از اینکه عهده دار کاری از کارهای آنها گردم ، یا به فرش یکی از آنها گام بگذارم»

برای توضیح بیشتر نظر شما را به نمونه هایی از شیوة زندگی امام کاظم (ع) با طاغوتها جلب می نمایم :

امام کاظم (ع) در برابر منصور

امام کاظم (ع) در 10 سال آغاز امامت خود در عصر حکومت منصور دوانیقی ، در شدیدترین خفقان و سانسور به سر می برد، دستهای منصور تا آرنج از خون سادات و امام و امامزادگان آغشته بود دشمنی و کینه او تا آنجا بود که پس از اطلاع از شهادت امام صادق (ع) ، برای محمد بن سلیمان (فرماندارش در مدینه) نوشت : «اگر جعفر بن محمد (امام صادق) به شخص معینی وصیت کرده ، او را احضار کن و گردنش را بزن».

امام کاظم(ع) در برابر هارون

امامت امام کاظم (ع) 15 سال در برابر هارون ، پنجمین دیکتاتور و طاغوت بزرگ عباسی رخ داد ، سیره نویسان ، هارون را به عنوان یک موجود 2 بعدی (2 شخصیتی) معرفی کرده اند ،گاهی بر اثر موعظه پیری زاهد ، از خود بی خود می شد و ریش و لباشس را از اشک چشمانش خیس می کرد ، و زمانی آنچنان اسیر جاه و جلال و خشم و قلدری می شد که ریختن خون انسان ها ی والا برای او از ریختن خون یک پشه آسان تر بود ، و از آن لذت می برد. و در عین آنکه دو زانو در محضر نصیحت پارسایان فرتوت می نشست ، در عیاشی و حوس بازی و حیف و میل بیت المال مسلمانان غرق بود.

حدیثی از امام بزرگوار امام موسی الکاظم (علیه السلام)

 مَن حَسُنَ بَرُّهَ بِاِخوانِهِ وَ اَهلِهِ مُدَّفِی عُمرِهِ : «هر که به برادران و افراد خاندانش نیکی کند ، عمرش دراز گردد.»



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا :

 

 

اعتکاف پرورش جسم و جان است، انسان آمیزه ای است از این دو و نیازمند پرورش در ابعاد وجودی خود؛ انسان به دنبال سعادت و کمال است، روح انسان نیازمند نیایش است، مناجاتی شیرین و زیبا، هم کلامی موجودی ضعیف با منشأ قدرتها. از آغاز خلقت تا صحنه رستاخیز، راز و نیاز زیباترین هنر آدمی است.

اعتکاف در لغت به معنای توقف در جایی است .اما تعریف اصطلاحی اعتکاف: امام خمینی (ره) در تعریف اعتکاف می فرمایند: "وَ هُوَ اللَّبَثُ فِی المَسجِدِ بِقَصدِ التَعّبُدِ بِهِ وَ لا یعتَبَرُ فِیه ضَمُّ قَصدِ عِبادَةٍ اُخری خارِجَةً عَنهُ وَ اِن کانَ هُو الاَحوِط؛ اعتکاف، ماندن در مسجد به نیت عبادت است و قصد عبادت دیگر، در آن معتبر نیست. اگر چه احتیاط مستحب نیت عبادتی دیگر، در کنار اصل ماندن می باشد. 

اهمیت اعتکاف:

اعتکاف، محو خود خواهى در امواج بلند خداگرایى و خدمت‏ به امت اسلامى است.  اعتکاف، بیرون رفتن از خانه خویش و مصمم شدن بر حضور در خانه حضرت حق است. عبادتى مستحبى و تقرب جویانه و داوطلبانه است که روزه روز سوم آن رنگ وجوب مى ‏گیرد. اعتکاف، گریز از لذت گرایى و مهار حس خود محورى و برترى جوئى و بازگشت از قبله دنیاگرایان به سمت و سوى قلب و قبله هستى است. خود سازى، محاسبه نفس، توبه و نیایش، نماز و تلاوت قرآن و استمداد از آستان قدس ربوبى از دیگر برکات‏ اعتکاف است.  اسلام، فکر جدایى از زندگى دنیا و گوشه نشینى و کناره گیرى از مردم و به تعبیر دیگر رهبانیت را باطل و ناپسند اعلام کرد، اما اعتکاف را بعنوان فرصتى براى بازگشت‏ به خویش و خداى خویش قرار داد، تا کسانى که از هیاهو و جنجال هاى زندگى مادى خسته مى ‏شوند، بتوانند چند صباحى با خداى خود خلوت کنند و جان و روح خود را با خالق هستى ارتباط دهند .اعتکاف شرایطی را فراهم می کند تا انسانها با توشه معنوى و اعتقادى راسخ و ایمان و امیدى بیشتر، به زندگى خود ادامه داده ، خود را براى صحنه‏ هاى خطر و جهاد در راه خدا آماده سازند ، همیشه با یاد خدا تلاش کنند ، خود را در محضر پروردگار ببینند ، از نافرمانى او بپرهیزند و به سوى سعادت دنیا و آخرت گام بردارند.  

مراسم اعتكاف براي اولين بار در مسجد شهر خاروانا با حضور تعدادي از خواهران مومنه وخداجو در مسجد شهر خاروانا با معنويت خاص برگزار گرديد.برابر اظهار يكي از خانم هاي معتكف اين ايام يكي از بهترين لحظات در زندگي خويش بوده است. و حالات فوق العاده در وجود خود ايجاد كرده است.لازم به ذكر است كه اين مراسم با هماهنگي و پشتيباني پايگاه بسيج الزهرا(س)خواهران شهر خاروانا برگزار گرديد.



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا :

 

 

حضرت زینب, وفات حضرت زینب, اس ام اس وفات حضرت زینب

وفات حضرت زينب سلام الله عليها

 

حضرت زینب كبرى علیها السلام در روز پنجم جمادى الاولى سال پنجم یا ششم هجرى قمرى در شهر مدینه منوّره متولّد گردیده و جهان را به قدوم خویش مزین فرمودند.نام مبارك آن بزرگوار زینب، و كنیه گرامیشان ام الحسن و ام كلثوم و القاب آن حضرت عبارتند از: صدّیقة الصغرى، عصمة الصغرى، ولیة اللّه العظمى، ناموس الكبرى، شریكة الحسین علیهالسّلام و عالمه غیر معلّمه، فاضله، كامله و ...پدر بزرگوار حضرت زینب (س)، اوّلین پیشواى شیعیان حضرت امیرالمؤمنین على بن ابیطالب علیهماالسّلام، و مادر گرامى آن بزرگوار، حضرت فاطمه زهرا سلام اللّه علیها می باشد.در آن زمان که صدیقه کبری (علیها السلام) به این گوهر دریای عصمت و طهارت باردار بود، پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) در مدینه حضور نداشتند و به سفری رهسپار بودند.هنگامی که وجود مقدس زینب کبری (سلام الله علیها) متولد گشت، صدیقه طاهره (علیها السلام) به امیرالمؤمنین (علیه السلام) فرمود که چون پدرم درسفر است و در مدینه حضور ندارد، شما این دختر را نام بگذارید. آن حضرت فرمود: من بر پدر شما سبقت نمی گیرم، صبر نما که به این زودی رسول خدا باز خواهد گشت و هر نامی که صلاح داند بر این کودک می نهد.هنگامی که  سه روز گذشت، رسول خدا (صلی الله علیه و آله) مراجعت نمود و وهمانگونه که رسم و سیره رسول اکرم (صلی الله علیه و آله) بود، نخست، به منزل حضرت زهرا (علیها سلام ) وارد گشتند.

امام علی (علیه السلام) خدمت آن حضرت عرض کرد: یا رسول الله! خداوند متعال دختری به دخترت عطا فرموده است، نامش را معین فرمایید. فرمود: اگر چه فرزندان فاطمه اولاد من می باشند، لکن امر ایشان با پروردگار عالم است و من منتظر وحی میباشم. در این حال جبرییل نازل شد عرض کرد: یا رسول الله! حق تو را سلام می رساند و می فرماید: نام این مولود را " زینب " بگذار، چرا که  این را در لوح محفوظ نوشته ایم.

 

رسول اکرم (صلی الله علیه و آله) قنداقه آن مولود گرامی را طلبید و به سینه چسبانید، ببوسید و نامش را زینب نهاد و فرمود:  به حاضرین و غایبین امت،وصیت می نمایم  که حرمت این دختر را پاس بدارند. همانا که او به خدیجه کبری (علیها سلام) شبیه است.

هوش و ذكاوت حضرت زینب (س):

صاحب كتاب اساور من ذهب درباره حافظه و ذكاوت آن بانوى بزرگوار چنین می نویسد:

در اهمیت هوش و ذكاوت آن بانوى بزرگوار همین بس كه خطبه طولانى و بلندى را كه حضرت صدیقه كبرى فاطمه زهرا صلوات اللّه و سلامه علیها دردفاع از حق امیرالمؤمنین علیهالسّلام و غصب فدك در حضور اصحاب پیغمبر اكرم صلّى اللّه علیه و آله و سلّم ایراد فرمودند، حضرت زینب علیها السلام

روایت فرموده است:.و ابن عباس با آن جلالت قدر و علو مرتبه در حدیث و علم، از حضرت زینب (س) روایت نموده و از آن حضرت به عقیله تعبیر می كند. چنانچه ابوالفرج اصفهانى در مقاتل می نویسد: ابن عباس خطبه حضرت فاطمه سلام اللّه علیها را از حضرت زینب سلام اللّه علیها روایت كرده و می گوید: حدثتنى عقیلتنا زینب بنت على علیهالسّلام...

دقت كنیم كه حضرت زینب علیها السلام با اینكه دخترى خردسال (یعنى هفت ساله و یا كمتر) بود، این خطبه عجیب و غرّاء كه محتوى معارف اسلامى وفسلفه احكام و مطالب زیادى است را با یك مرتبه شنیدن حفظ كرده، و خود یكى از راویان این خطبه بلیغه و غراء می باشد.

فصاحت و بلاغت:

كلمات و فرمایشات گهربار آن حضرت در خطبه هایى كه از آن حضرت روایت شده، خود قوی ترین دلیل بر كمال فصاحت و بلاغت آن بانوى بزرگوار می باشد. همان بانویى كه امام سجاد علیهالسّلام در حق ایشان فرمودند: اَنْتِ بِحَمدِ اللّهِ عالِمَةٌ غَیرَ مُعَلَّمَة وَ فَهِمَةٌ غَیرَ مُفَهَّمَة یعنى:اى عمّه! شما الحمد للّه بانوى دانشمندى هستید كه تعلیم ندیده، و بانوى فهمیده اى هستى كه بشرى تو را تفهیم ننموده است.

در اینجا مرورى كوتاه به قسمتى از خطبه آن حضرت در مجلس یزید كه یكى از بزرگترین حركتهاى آن حضرت، در واقعه كربلا بود كه دستگاه حكومت بنى امیه را به شدّت لرزاند می كنیم:

به خدا قسم اى یزید، هر چه كردى بازگشت آن به سوى خودت خواهد بود، چرا كه تو جز پوست خود نشكافتى و جز گوشت خود ندریدى.

اى یزید! در آن روزى كه خداوند بدنهاى پاك شهیدانمان را حاضر می كند تا حقوق خود را از ستمگر بستاند، تو بر رسول خدا صلّى اللّه علیه و آله و سلّم وارد خواهى شد، امّا می دانى در چه حالى؟ در حالیكه خون عزیزان او را ریخته و حرمت ذرّیه او را از بین برده اى. آرى اى یزید! از این پیروزى ظاهرى كه به دست آورده اى، غرق شادى مشو، و آن عزیزان را كه در كربلا به خاك و خون كشیده اى، مغلوب و مرده مپندار. كه خداوند می فرماید:

(كسانى را كه در راه خدا شهید شده اند مرده مپندارید. بلكه آنان زنده اند و در نزد خداى خود روزى می خورند). آل عمران: 169

و اى یزید! براى تو همین بس كه حاكم در آن روز خداوند، و دشمن تو پیامبر خدا، و یاور و پشتیبان اهل بیت جبرئیل باشد. و به زودى كسى كه این مقام را براى تو زینت داده و تو را بر گردن مسلمین سوار كرده است (یعنى معاویه)، خواهد دانست كه چه جانشین بدى براى خود تعیین كرده و در روز جزا درخواهید یافت كه بدترین مكان از آنِ كیست؟ و بدبختى و ضعف و زبونى شامل چه افرادى خواهد شد.

حضرت زينب (س) بزرگ بانوي جهان اسلام، بيدادگر  و ادامه دهنده حادثه عاشورا و دارنده دانشهاي دو جهان و به گفته امام سجاد (ع): " داناي بدون آموزگار و فهميده بدون فهماننده " بود.

الگوي راستين حضرت زینب (س)، بانوي دو جهان, حضرت فاطمه (س) مادر وي بوده است. حضرت زینب (س) در دامان پرمهر و معنويت فاطمه (س) ازسرچشمه معارف اسلامي و قرآني سيراب گشت. رسالت راستين زينب هنگامي آغاز گرديد که پس از به شهادت رسيدن امام حسين (ع) و هفتاد و دو تن ازيارانش با ايراد سخنان آتشين به بيدارگري مردم کوفه و ستيز با ستمکاران و يزيديان پرداخت.پس از واقعه خونبار كربلا نقش ايشان روند تازه تري يافت.حضرت زینب (س) در اين دوران ضمن حضور در كاروان اسراي كربلا در برابر حكام جور قرار گرفتند و به افشاگري ظلم و ستم وارد بر آل طه ازسوي خاندان اميه پرداختند.حضرت زینب (س) در اين دوران سخت با حضور در كاخ برخي حكمرانان جور زمان مانند يزيد و ابن زياد، با تاكيد برحقانيت طريق آل محمد بر سخنان و تبليغات مسموم خاندان اميه درباره بني هاشم خط بطلان كشيدند....

پايگاه رطلاع رساني خاروانا ضمن عرض تسليت به مناسبت سالروز وفات شهادت گونه شريك الحسين (ع)قهرمان كربلاحضرت زنينب(س) :اين را اضافه كنم كه اگر اين بانو بزرگ اسلام در كربلا نبود ،شايد الان اسمي از اسلام نبود . و دشمنان دين آن فاحعه را يك جنگ طايفه اي در ميان مردم مطرح مي كردنند.اگر هم از اسلام خبري بود به فرمايش حضرت امام خميني (ره)(اسلام امريكائي) و ما هم الان اسلام ابوسفياني داشتيم.....



تاريخ : 22 / 2 / 1393برچسب:پدر,حضرت علی, پایگاه اطلاع رسانی خاروانا, | 22:0 | نویسنده : سعید علیزاده

پایگاه اطلاع رسانی خاروانا :

 

 

پدر عزیزم از تو آموختم چگونه سبکبال زندگی کنم تا هجرتم نیز سبکبال باشد این بالهای پرواز قناعت و امید و عشق را تو به من بخشیدی.یادت گرامیباد که اولین آموزه علم ادب را به من آموختی .
حضرت علي عليه السلام در مكه مكرمه در داخل خانه خدا در سيزدهم رجب سي سال بعد از عام الفيل به دنيا آمد. هيچ كس قبل از او و بعد از او به اين فضيلت بزرگ مفتخر نشد، و اين فضيلت و شرفي است كه خداي سبحان به خاطر جلال و كرامت آن حضرت اختصاص به او داده است.و این روز در کشور ما به عنوان روز پدر نامیده شده است که این بر تمام پدران به خصوص به پدران زحمت کش ورزقان و خاروانا مبارک باشد .بهترین هدیه برای پدربوسه به دستان او وقرائت حمدو سوره برای پدران که در قید حیات نیستند می باشد.

 



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا :

ضمن عرض تبریک سال نو خدمت  دوستان وبلاک خاروانا در تهران
عید نوروز از دیدگاه امام جعفر صادق(ع)
علامه مجلسی در کتاب زاد المعاد از قول معلی خنیس نقل کرده که امام جعفر صادق (ع) در فضیلت نوروز به حق خانه کعبه سوگند یاد کرده و عید نوروز را تفسیر و اهمیت آن را چینن بیان داشته اند.در عید نوروز حق تعالی در روز الست از ارواح بندگان پیمان گرفته است که اورا به یگانگی بپرستند و برای او شریکی قرار ندهند.
این روز اولین روز طلوع آفتاب  اولین روز وزیدن بادها و رویش گیاهان می باشد.در این روز جبرئیل بر حضرت رسول (ص) وحی الهی را آورد و بعث از این روز آغاز شد.و رسول خدا در چنین روزی بتهای کافران را نابود کرد.عید نوروز  روز عید غدیرخم روز ولایت امیرالمومنین (ع) به امر الهی می باشد و در این روز پیامبر اسلام به سرکرده های صحابه امر فرموده که بروند و به امیرالمومنین سلام کنند «السلام علیک یا امیرالمومنین » و نیز به خلافت رسیدن امیرالمومنین علی به در خواست مردم در این روز بوده است. نوروز روز ظهور حضرت مهدی موعود (عج) و روز رجعت امامان علیهم الشلام به دنیا خواهد بود و روز انتظار فرج می باشد.
آن حضرت در بیان اعمال عید نورواز چنین فرموده اند
در روز نوروز غسل کنید و پاکیزه ترین جامه های خود را بپوشید و به بهترین بوها خود را خوشبو نمایید........

 

 

 



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا :

سردار عزیز جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران در مراسم بزرگداشت ارتحال آیت الله ملکوتی در مسجد جامع تبریز شرکت کرد.حضور سردار جعفری در مراسم بزرگداشت ارتحال آیت الله ملکوتی در تبریز

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، در مراسم بزرگداشت ارتحال آیت الله العظمی مسلم ملکوتی که صبح امروز در مسجد جامع تبریز برگزار شد ،آیت الله محسن مجتهد شبستری نماینده ولی فقیه در آذربایجان  و امام جمعه تبریز،   نمایندگان مردم تبریز از جمله محمد اسماعیل سعیدی رئیس مجمع نمایندگان آذربایجان شرقی و رضا رحمانی رئیس کمیسیون صنایع و معادن، همچنین طلاب و روحانیون حوزه علمیه تبریز، مسئولان و اقشار مختلف مردم مختلف و آذربایجان و به خصوص شاگردان این عالم وارسته حضور داشتند.

حضور سرزده سردار عزیز جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران به همراه سردار کریمیان فرمانده کل سپاه عاشورا در مراسم بزرگداشت ارتحال آیت الله ملکوتی در مسجد جامع تبریز  موجب تعجب حاضران در این مراسم شد.

حجت الاسلام سیدمحمدعلی شهیدی، معاون رییس جمهوری و رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران که امروز به منظور معارفه مدیر کل بنیاد شهید استان آذربایجان شرقی سفرکرده در این  مراسم شرکت کرد.

آیت الله ملکوتی با تلمذ و بهره مندی از محضر حضرات آیات و مراجع عظام تقلید در حوزه های علمیه قم و نجف به درجه اجتهاد نایل گشته و در عضویت جامعه محترم مدرسین از مبارزان قبل از انقلاب و از فعالان دوران شکل گیری انقلاب اسلامی و از مدافعان سرسخت آرمان های حضرت امام خمینی (ره) قرار داشت و عمر شریف و بابرکت خود را در سنگرهای مهم از جمله ۱۴ سال امامت جمعه و نمایندگی ولی فقیه در استان و حضور تاثیرگذار در جبهه های حق علیه باطل در کنار فرزندان لشکر خط شکن عاشورا و سپس مراجعت به حوزه مقدسه قم جهت تربیت شاگردان برجسته، سپری کرده و نهایتا در چهارم اردیبهشت سال ۹۳ دعوت حق را لبیک گفت.



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا ;

به گزارش فارس از تبریز، آیت‌الله محسن مجتهد شبستری و اسماعیل جبارزاده در این پیام، ارتحال عالم ربانی و فقیه اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام، حضرت آیت‌الله حاج شیخ مسلم ملکوتی (ره) را ثلمه جبران‌ناپذیری برای اسلام عزیز، ضایعه‌ای دردناک برای حوزه‌های علمیه و مصیبتی سنگین برای ارادتمندان مقام شامخ علم و فقاهت عنوان کرده و از تلاش‌های علمی، فقهی و مبارزاتی این عالم جلیل‌القدر تجلیل کردند.در این پیام آمده است: این عالم وارسته با تلمذ و بهره‌مندی از محضر حضرات آیات و مراجع عظام تقلید در حوزه‌های علمیه قم و نجف به درجه اجتهاد نایل گشته و در عضویت جامعه محترم مدرسین از مبارزان قبل از انقلاب و از فعالان دوران شکل‌گیری انقلاب اسلامی و از مدافعان سرسخت آرمان‌های حضرت امام خمینی (ره) قرار داشت و عمر شریف و بابرکت خود را در سنگرهای مهم از جمله 14 سال امامت جمعه و نمایندگی ولی فقیه در استان و حضور تاثیرگذار در جبهه‌های حق علیه باطل در کنار فرزندان لشکر خط‌شکن عاشورا و سپس مراجعت به حوزه مقدسه قم جهت تربیت شاگردان برجسته، سپری کرده و نهایتا در چهارم اردیبهشت سال 93 دعوت حق را لبیک گفت.نماینده ولی فقیه در استان و استاندار آذربایجان شرقی با تسلیت ارتحال حضرت آیت‌الله ملکوتی (ره) به ساحت رهبر معظم انقلاب، حوزه‌های علمیه، مراجع بزرگوار و مردم قدرشناس و ولایتمدار استان، روز چهارشنبه دهم اردیبهشت را در سراسر استان عزای عمومی اعلام کرده و از عموم مردم متدین و همیشه در صحنه تبریز، سلسله جلیله روحانیت، خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران، فرهنگیان و دانشگاهیان، اصناف و بازاریان، کارگران و کارمندان، نیروهای نظامی و انتظامی و مسئولان کلیه ادارات، سازمان‌ها، نهادها، شرکت‌ها و تشکل‌های اسلامی دعوت کردند با شرکت گسترده در مجلس بزرگداشت آن فقیه عالیقدر ارادت خود را به مقام والای علم، فقاهت و مجاهدت ابراز کنند.

مجلس ترحیم و بزرگداشت آیت‌الله مسلم ملکوتی، از مراجع تقلید و استاد حوزه علمیه قم، نماینده سابق ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه پیشین تبریز روز چهارشنبه دهم اردیبهشت از ساعت 10.30 تا 12.30 پیش از ظهر در مسجد جامع تبریز منعقد می‌شود.

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، آیت‌الله محسن مجتهد شبستری و اسماعیل جبارزاده در این پیام، ارتحال عالم ربانی و فقیه اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام، حضرت آیت‌الله حاج شیخ مسلم ملکوتی (ره) را ثلمه جبران‌ناپذیری برای اسلام عزیز، ضایعه‌ای دردناک برای حوزه‌های علمیه و مصیبتی سنگین برای ارادتمندان مقام شامخ علم و فقاهت عنوان کرده و از تلاش‌های علمی، فقهی و مبارزاتی این عالم جلیل‌القدر تجلیل کردند.

در این پیام آمده است: این عالم وارسته با تلمذ و بهره‌مندی از محضر حضرات آیات و مراجع عظام تقلید در حوزه‌های علمیه قم و نجف به درجه اجتهاد نایل گشته و در عضویت جامعه محترم مدرسین از مبارزان قبل از انقلاب و از فعالان دوران شکل‌گیری انقلاب اسلامی و از مدافعان سرسخت آرمان‌های حضرت امام خمینی (ره) قرار داشت و عمر شریف و بابرکت خود را در سنگرهای مهم از جمله 14 سال امامت جمعه و نمایندگی ولی فقیه در استان و حضور تاثیرگذار در جبهه‌های حق علیه باطل در کنار فرزندان لشکر خط‌شکن عاشورا و سپس مراجعت به حوزه مقدسه قم جهت تربیت شاگردان برجسته، سپری کرده و نهایتا در چهارم اردیبهشت سال 93 دعوت حق را لبیک گفت.

نماینده ولی فقیه در استان و استاندار آذربایجان شرقی با تسلیت ارتحال حضرت آیت‌الله ملکوتی (ره) به ساحت رهبر معظم انقلاب، حوزه‌های علمیه، مراجع بزرگوار و مردم قدرشناس و ولایتمدار استان، روز چهارشنبه دهم اردیبهشت را در سراسر استان عزای عمومی اعلام کرده و از عموم مردم متدین و همیشه در صحنه تبریز، سلسله جلیله روحانیت، خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران، فرهنگیان و دانشگاهیان، اصناف و بازاریان، کارگران و کارمندان، نیروهای نظامی و انتظامی و مسئولان کلیه ادارات، سازمان‌ها، نهادها، شرکت‌ها و تشکل‌های اسلامی دعوت کردند با شرکت گسترده در مجلس بزرگداشت آن فقیه عالیقدر ارادت خود را به مقام والای علم، فقاهت و مجاهدت ابراز کنند.

مجلس ترحیم و بزرگداشت آیت‌الله مسلم ملکوتی، از مراجع تقلید و استاد حوزه علمیه قم، نماینده سابق ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه پیشین تبریز روز چهارشنبه دهم اردیبهشت از ساعت 10.30 تا 12.30 پیش از ظهر در مسجد جامع تبریز منعقد می‌شود.

- See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13930209000552#sthash.eL3KFgwF.dpuf
نسخه چاپيارسال به دوستان
به مناسبت ارتحال آیت‌الله ملکوتی
چهارشنبه در آذربایجان‌شرقی عزای عمومی اعلام شد

نماینده ولی فقیه در استان و استاندار آذربایجان شرقی در پیام مشترکی به مناسبت ارتحال عالم ربانی، آیت‌الله مسلم ملکوتی، روز چهارشنبه دهم اردیبهشت را در سراسر استان عزای عمومی اعلام کردند.

خبرگزاری فارس: چهارشنبه در آذربایجان‌شرقی عزای عمومی اعلام شد

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، آیت‌الله محسن مجتهد شبستری و اسماعیل جبارزاده در این پیام، ارتحال عالم ربانی و فقیه اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام، حضرت آیت‌الله حاج شیخ مسلم ملکوتی (ره) را ثلمه جبران‌ناپذیری برای اسلام عزیز، ضایعه‌ای دردناک برای حوزه‌های علمیه و مصیبتی سنگین برای ارادتمندان مقام شامخ علم و فقاهت عنوان کرده و از تلاش‌های علمی، فقهی و مبارزاتی این عالم جلیل‌القدر تجلیل کردند.

در این پیام آمده است: این عالم وارسته با تلمذ و بهره‌مندی از محضر حضرات آیات و مراجع عظام تقلید در حوزه‌های علمیه قم و نجف به درجه اجتهاد نایل گشته و در عضویت جامعه محترم مدرسین از مبارزان قبل از انقلاب و از فعالان دوران شکل‌گیری انقلاب اسلامی و از مدافعان سرسخت آرمان‌های حضرت امام خمینی (ره) قرار داشت و عمر شریف و بابرکت خود را در سنگرهای مهم از جمله 14 سال امامت جمعه و نمایندگی ولی فقیه در استان و حضور تاثیرگذار در جبهه‌های حق علیه باطل در کنار فرزندان لشکر خط‌شکن عاشورا و سپس مراجعت به حوزه مقدسه قم جهت تربیت شاگردان برجسته، سپری کرده و نهایتا در چهارم اردیبهشت سال 93 دعوت حق را لبیک گفت.

نماینده ولی فقیه در استان و استاندار آذربایجان شرقی با تسلیت ارتحال حضرت آیت‌الله ملکوتی (ره) به ساحت رهبر معظم انقلاب، حوزه‌های علمیه، مراجع بزرگوار و مردم قدرشناس و ولایتمدار استان، روز چهارشنبه دهم اردیبهشت را در سراسر استان عزای عمومی اعلام کرده و از عموم مردم متدین و همیشه در صحنه تبریز، سلسله جلیله روحانیت، خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران، فرهنگیان و دانشگاهیان، اصناف و بازاریان، کارگران و کارمندان، نیروهای نظامی و انتظامی و مسئولان کلیه ادارات، سازمان‌ها، نهادها، شرکت‌ها و تشکل‌های اسلامی دعوت کردند با شرکت گسترده در مجلس بزرگداشت آن فقیه عالیقدر ارادت خود را به مقام والای علم، فقاهت و مجاهدت ابراز کنند.

مجلس ترحیم و بزرگداشت آیت‌الله مسلم ملکوتی، از مراجع تقلید و استاد حوزه علمیه قم، نماینده سابق ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه پیشین تبریز روز چهارشنبه دهم اردیبهشت از ساعت 10.30 تا 12.30 پیش از ظهر در مسجد جامع تبریز منعقد می‌شود.

انتهای پیام/60002/ع

 
- See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13930209000552#sthash.eL3KFgwF.dpuf
نسخه چاپيارسال به دوستان
به مناسبت ارتحال آیت‌الله ملکوتی
چهارشنبه در آذربایجان‌شرقی عزای عمومی اعلام شد

نماینده ولی فقیه در استان و استاندار آذربایجان شرقی در پیام مشترکی به مناسبت ارتحال عالم ربانی، آیت‌الله مسلم ملکوتی، روز چهارشنبه دهم اردیبهشت را در سراسر استان عزای عمومی اعلام کردند.

خبرگزاری فارس: چهارشنبه در آذربایجان‌شرقی عزای عمومی اعلام شد

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، آیت‌الله محسن مجتهد شبستری و اسماعیل جبارزاده در این پیام، ارتحال عالم ربانی و فقیه اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام، حضرت آیت‌الله حاج شیخ مسلم ملکوتی (ره) را ثلمه جبران‌ناپذیری برای اسلام عزیز، ضایعه‌ای دردناک برای حوزه‌های علمیه و مصیبتی سنگین برای ارادتمندان مقام شامخ علم و فقاهت عنوان کرده و از تلاش‌های علمی، فقهی و مبارزاتی این عالم جلیل‌القدر تجلیل کردند.

در این پیام آمده است: این عالم وارسته با تلمذ و بهره‌مندی از محضر حضرات آیات و مراجع عظام تقلید در حوزه‌های علمیه قم و نجف به درجه اجتهاد نایل گشته و در عضویت جامعه محترم مدرسین از مبارزان قبل از انقلاب و از فعالان دوران شکل‌گیری انقلاب اسلامی و از مدافعان سرسخت آرمان‌های حضرت امام خمینی (ره) قرار داشت و عمر شریف و بابرکت خود را در سنگرهای مهم از جمله 14 سال امامت جمعه و نمایندگی ولی فقیه در استان و حضور تاثیرگذار در جبهه‌های حق علیه باطل در کنار فرزندان لشکر خط‌شکن عاشورا و سپس مراجعت به حوزه مقدسه قم جهت تربیت شاگردان برجسته، سپری کرده و نهایتا در چهارم اردیبهشت سال 93 دعوت حق را لبیک گفت.

نماینده ولی فقیه در استان و استاندار آذربایجان شرقی با تسلیت ارتحال حضرت آیت‌الله ملکوتی (ره) به ساحت رهبر معظم انقلاب، حوزه‌های علمیه، مراجع بزرگوار و مردم قدرشناس و ولایتمدار استان، روز چهارشنبه دهم اردیبهشت را در سراسر استان عزای عمومی اعلام کرده و از عموم مردم متدین و همیشه در صحنه تبریز، سلسله جلیله روحانیت، خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران، فرهنگیان و دانشگاهیان، اصناف و بازاریان، کارگران و کارمندان، نیروهای نظامی و انتظامی و مسئولان کلیه ادارات، سازمان‌ها، نهادها، شرکت‌ها و تشکل‌های اسلامی دعوت کردند با شرکت گسترده در مجلس بزرگداشت آن فقیه عالیقدر ارادت خود را به مقام والای علم، فقاهت و مجاهدت ابراز کنند.

مجلس ترحیم و بزرگداشت آیت‌الله مسلم ملکوتی، از مراجع تقلید و استاد حوزه علمیه قم، نماینده سابق ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه پیشین تبریز روز چهارشنبه دهم اردیبهشت از ساعت 10.30 تا 12.30 پیش از ظهر در مسجد جامع تبریز منعقد می‌شود.

انتهای پیام/60002/ع

 
- See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13930209000552#sthash.eL3KFgwF.dpuf
نسخه چاپيارسال به دوستان
به مناسبت ارتحال آیت‌الله ملکوتی
چهارشنبه در آذربایجان‌شرقی عزای عمومی اعلام شد

نماینده ولی فقیه در استان و استاندار آذربایجان شرقی در پیام مشترکی به مناسبت ارتحال عالم ربانی، آیت‌الله مسلم ملکوتی، روز چهارشنبه دهم اردیبهشت را در سراسر استان عزای عمومی اعلام کردند.

خبرگزاری فارس: چهارشنبه در آذربایجان‌شرقی عزای عمومی اعلام شد

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، آیت‌الله محسن مجتهد شبستری و اسماعیل جبارزاده در این پیام، ارتحال عالم ربانی و فقیه اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام، حضرت آیت‌الله حاج شیخ مسلم ملکوتی (ره) را ثلمه جبران‌ناپذیری برای اسلام عزیز، ضایعه‌ای دردناک برای حوزه‌های علمیه و مصیبتی سنگین برای ارادتمندان مقام شامخ علم و فقاهت عنوان کرده و از تلاش‌های علمی، فقهی و مبارزاتی این عالم جلیل‌القدر تجلیل کردند.

در این پیام آمده است: این عالم وارسته با تلمذ و بهره‌مندی از محضر حضرات آیات و مراجع عظام تقلید در حوزه‌های علمیه قم و نجف به درجه اجتهاد نایل گشته و در عضویت جامعه محترم مدرسین از مبارزان قبل از انقلاب و از فعالان دوران شکل‌گیری انقلاب اسلامی و از مدافعان سرسخت آرمان‌های حضرت امام خمینی (ره) قرار داشت و عمر شریف و بابرکت خود را در سنگرهای مهم از جمله 14 سال امامت جمعه و نمایندگی ولی فقیه در استان و حضور تاثیرگذار در جبهه‌های حق علیه باطل در کنار فرزندان لشکر خط‌شکن عاشورا و سپس مراجعت به حوزه مقدسه قم جهت تربیت شاگردان برجسته، سپری کرده و نهایتا در چهارم اردیبهشت سال 93 دعوت حق را لبیک گفت.

نماینده ولی فقیه در استان و استاندار آذربایجان شرقی با تسلیت ارتحال حضرت آیت‌الله ملکوتی (ره) به ساحت رهبر معظم انقلاب، حوزه‌های علمیه، مراجع بزرگوار و مردم قدرشناس و ولایتمدار استان، روز چهارشنبه دهم اردیبهشت را در سراسر استان عزای عمومی اعلام کرده و از عموم مردم متدین و همیشه در صحنه تبریز، سلسله جلیله روحانیت، خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران، فرهنگیان و دانشگاهیان، اصناف و بازاریان، کارگران و کارمندان، نیروهای نظامی و انتظامی و مسئولان کلیه ادارات، سازمان‌ها، نهادها، شرکت‌ها و تشکل‌های اسلامی دعوت کردند با شرکت گسترده در مجلس بزرگداشت آن فقیه عالیقدر ارادت خود را به مقام والای علم، فقاهت و مجاهدت ابراز کنند.

مجلس ترحیم و بزرگداشت آیت‌الله مسلم ملکوتی، از مراجع تقلید و استاد حوزه علمیه قم، نماینده سابق ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه پیشین تبریز روز چهارشنبه دهم اردیبهشت از ساعت 10.30 تا 12.30 پیش از ظهر در مسجد جامع تبریز منعقد می‌شود.

انتهای پیام/60002/ع

 
- See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13930209000552#sthash.eL3KFgwF.dpuf


پایگاه اطلاع رسانی خاروانا ;

به گزارش خبرآنلاین، متن این پیام‌ها به شرح زیر است:

انالله و انا الیه راجعون

درگذشت عالم ربانی آیت‌الله مسلم ملکوتی که عمر پربرکت خود را صرف کسب علوم اسلامی، تربیت شاگردان متعد  و خدمت به مردم کرد باعث تاسف و تالم خاطر شد.مصیبت ارتحال آن عالم جلیل القدر و از مبارزین قبل از انقلاب را به عموم علاقمندان، شاگردان و خاندان ایشان بویژه مردم اهل ایمان و معرفت تبریز تسلیت گفته از درگاه خداوند متعال برای آن مرحوم مغفور علو درجات و برای بازماندگان بویژه خانواده معزز ایشان اجر و صبر مسالت می کنم.

محمدرضا عارف

انالله و انا الیه راجعون

درگذشت عالم فرزانه و وارسته  آقای ماموستا حسام‌الدین مجتهدی امام جمعه سنندج و نماینده مجلس خبرگان رهبری، موجبات تأثر و اندوه فراوان شد.

ایشان  از جمله علمای بزرگ و با تقوای اهل سنت بودند  که به موضوع وحدت امت اسلامی اعتقاد قلبی داشتند و منشا همدلی در میان روحانیون ایران اسلامی بودند.اینجانب درگذشت این عالم بزرگوار را به مردم شریف و روحانیت معزز کردستان  بویژه جامعه اهل تسنن تسلیت عرض نموده از خداوند منان برای آن فقید سعید، مغفرت و رحمت واسعه مسألت دارم.

محمدرضا عارف



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا ;

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با صدور پیامی درگذشت عالم مجاهد آیت‌الله ملکوتی را تسلیت گفت.

به گزارش حوزه احزاب باشگاه خبرنگاران، در پی‌درگذشت آیت‌لله مسلم ملکوتی پیام تسلیتی از سوی آیت‌الله هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام صادر شد.
 
متن پیام بدین شرح است
 
«انالله و اناالیه راجعون»
 
درگذشت عالم ربانی و یار دیرین انقلاب اسلامی آیت‌الله مسلم ملکوتی موجب  تأثر و تألم خاطر گردید. ایشان در طول حیات پر برکت خود در راه ترویج معارف دینی، آثار و خدمات ارزشمندی به یادگار گذاشت.
 
مصیبت وارده را به مردم شهید پرور آذربایجان، بویژه مردم متدین تبریز، خاندان معظم، دوستداران، شاگردان و حوزه های علمیه قم و آذربایجان تسلیت می گویم. از درگاه خداوند متعال برای آن عالم جلیل القدر غفران الهی و برای بازماندگان بویژه خانواده محترم ایشان صبر و اجر مسئلت می کنم.
 
اکبر هاشمی رفسنجانی



تاريخ : 7 / 2 / 1393برچسب:امامزاده خاروانا,بقعه,پایگاه اطلاع رسانی خاروانا, | 20:3 | نویسنده : سعید علیزاده

پایگاه اطلاع رسانی خاروانا ;

بقعه امامزاده خاروانا در شهرستان ورزقان شهر خاروانا ودر مجاورت قبرستان سیدلر قرار دارد.تاریخ پیدایش امامزاده حدود سال 1308ش است.وقتی که قب امامزاده در زیر آب فرو رفته بود.وی به خواب یکی از اهالی آمده و از وضعیت نامناسب قبرش شکایت می کند و از ایشان می خواهند قبرش را از وضعیت فعلی خارج کند.پس از آن قبر ایشان به کمک اهالی از آن وضعیت نامطلوب خارج شده و محل زیارت وتجمع عاشقان اهل بیت می شود. داخل بقعه سه قبرکنار هم قرار گرفته،که نرده ای فلزی به ارتفاع یک مترحریم قبور را مشخص می کند.روی قبر با پارچه سبز رنگی پوشانده شده است.و هیچ یک از قیرها سنگ نوشته ای ندارد.در مورد حالات،زندگی نامه،ونسب نامه امامزاده اطلاع موثقی در دست نیست.ولی با این حال امامزاده فوق مورد احترام و توجه اهالی خاروانا و روستاها اطراف می باشد.ارادتمندان به اهل بیت (ع)هر پنچ شنبه و جمعه در این بقعه به برگزاری مراسم می پردازند.سه بقعه دیگر خاروانا به شماره های 143و345و351در کتاب امامزاده آذربایجان شرقی ثبت شده است.



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا :

مراسم بزرگداشت مرحوم آیت‌الله مسلم ملکوتی نماینده سابق ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه سابق تبریز از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی در مسجد اعظم قم برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه قم، در این مراسم که با حضور مراجع تقلید از جمله آیات عظام جعفر سبحانی، عبدالله جوادی‌آملی، ناصر مکارم شیرازی، حسین نوری‌همدانی، سیدمحمدعلی علوی‌گرگانی، موسی شبیری زنجانی، همچنین آیت‌الله هاشمی‌شاهرودی،آیت‌الله امینی، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدهاشم حسینی بوشهری، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمدخاتمی، آیت‌الله کعبی و آیت‌الله مقتدایی برگزار شد، جمعی از مردم آذربایجان نیز شرکت داشتنند.همچنین نماینده آیت‌الله سیستانی، اعضای دفتر مقام معظم رهبری، نمایندگان بیوت مراجع،حمید چیت چیان وزیر نیرو، استانداران تهران و قم، نمایندگان مردم قم در مجلس شورای اسلامی، از دیگر حاضران این مراسم بودند.

در این مراسم پس از مرثیه سرایی یکی از مداحان اهل بیت(ع)، پیام رهبر معظم انقلاب در بزرگداشت رحلت آیت الله ملکوتی قرائت شد.دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه پیرامون شخصیت علمی و اخلاقی این عالم فقید به سخنرانی پرداخت و گفت: ایشان در طول عمر خویش دست از کسب دانس و معرفت برنداشت و شاگردان بسیاری را تربیت کرد و آثار گرانقدری از خود بر جای گذاشت هرچند در عرصه دفاع از ارزش‌های انقلاب نیز دست از تلاش برنداشت.

آیت‌الله ملکوتی امام جمعه سابق تبریز 4 اردیبهشت سال جاری پس از تحمل یک دوره بیماری ریوی در بیمارستان دانشوری تهران دار فانی را بدرود گفت

و پیکر وی روز گذشته با حضور علما و اقشار مختلف مردم پس از تشییع از مسجد امام حسن عسکری در حرم مطهر فاطمه معصومه(س) آرام گرفت.لازم به یادآوری است درمراسم امام جمعه استان زنجان آیت الله خاتمی و نماینده آیت الله اردبیلی حضور داشتند.

 

1
 
o
2


پایگاه اطلاع رسانی خاروانا ;

امام حسین(ع) در بخش اول خطبه ای که در منا خواند فضائل و ویژگی هایی از حضرت علی(ع) را برشمرد که بیشتر مردم فراموش کرده بودند یا اینکه کسی اجازه بازگو کردن آنها را نداشت .به گزارش مشرق، آیت الله آقا مجتبی تهرانی در در درس های شرح خطبه منا امام حسین، موضوعات مطرح شده در این خطبه را بیان و تفسیر کرده است.
متنی که می خوانید مربوط به تفسیر بخش اول خطبه امام حسین(ع) درباره امیرالمومنین است که در جلد دهم کتاب «سلوک عاشورایی» منتشر شده است.
 فضائل امیرالمومنین در خطبه امام حسین(ع)
 امام حسین(ع) در سال 58 هجری، دو سال قبل از مرگ معاویه به مکه می آید و عبدالله بن عباس را هم همراه خودش می آورد. بیش از هزار نفر از شخصیت های اسلامی را نیز دعوت می کند و یک خطبه غرّاء می خواند و تمام مطالب مورد نظر خود را در آن خطبه به حاضران می گوید. همه این مطالبی که در خطبه امام حسین(ع) آمده و سلیم بن قیس هلالی در کتابش نقل می کند، تماما در کتب عامه هم نقل شده است و هیچ کدام مخصوص شیعه نیست. همه این وقایع در صحاح ستّه آمده، در صحیح مسلم هست، در مستدرکش هست، در مسند احمد بن حنبل هست در جامع ترمذی هم هست؛ تمام این اخبار، در بیش از ده کتاب درجه یک آن ها وجود دارد. بنابراین جای این حرف ها و این اشکالات نیست که کسی بگوید: این حرف ها مخصوص شیعیان است و اعتبار ندارد.
این سخنان در بسیاری از کتاب ها از جمله بحار الانوار، ارشاد القلوب، امالی صدوق، امالی مفید، صحیح ترمذی، سنن ترمذی، المستردک علی الصحیحین ، جامع الاحادیث و ... روایت شده است.
 
1. علی، برادر رسول الله
حضرت در فرازهای بخش اول خطبه فرمود : «شما را به خدا قسم می دهم؛ آیا می دانید که پیغمبر در میان یاران و صحابه پیمان برادری می بست و در مورد خودش با علی پیمان بست؟ یعنی آیا می دانید که پیامبر علی را به عنوان برادر خودش برگزید؟ همه گفتند خدا را گواه می گیریم که درست می گویی.
 
2. علی، تنها کسی است که به مسجد راه دارد
بعد می گوید: شما را قسم می دهم، آیا می دانید که پیغمبر مقداری از مسجد را خرید و در آن ده منزل درست کرد که دهمین آن ها را در وسط مسجد برای علی بن ابی طالب، پدر من، بنا فرمود؟!
سپس درهایی را که از این خانه ها به مسجد باز می شد، جز در خانه علی را بست ؟! بعد در آن زمان کسانی از میان جمعیت بلند شدند و به کار پیغمبر اشکال کردند؛ و آن حضرت در جوابشان گفت: من از جانب خودم چنین کاری نکردم خدا به من گفت: این درها را ببند و فقط آن یک در باز باشد.
وقتی پیغمبرچنین جواب داد، عمر بن خطاب گفت: پس بگذار تنها سوراخی از خانه من باز باشد تا من بتوانم از آن سوراخ داخل مسجد را ببینم، پیغمبر گفت نه خیر! سپس حضرت سخنرانی کرد که خدا به من امر کرده است این کار را بکنم و تنها در خانه علی باز باشد! برای شما نباید حتی یک سوراخ هم باز باشد که بتوانید به داخل مسجد نگاه کنید. همه حاضران، این سخن حضرت را نیز تأیید کردند.
 
3. علی، راضی و مرضی خدا و رسول
باز امام حسین یکی یکی قسم می دهد و می فرماید: شما را قسم می دهم که آیا پیغمبر در روز غدیر علی را به ولایت امری همه منصوب نکرد و همه با او بیعت نکردند؟ آیا پیغمبر نفرمود که این خبر را حاضرن به غایبان برسانند؟ همه گفتند: آری خدا می داند که همین طور است.
 
4. علی، به منزله هارون برای موسی
آیا پیامبر در غزوه تبوک به علی نگفت تو برای من مثل هارون برای حضرت موسی هستی تویی که بر هر مومنی پس از من ولایت داری؟ گفتند: که خدا شاهد است که راست می گویی.
 
5. علی، نفس پیغمبر
حضرت قضیه مباهله را پیش می کشد که پیغمبر چه کسی را برای مباهله با مسیحیان نجران همراه خود برد؟ غیر از این بود که علی و دخترش را آورد؟ مراد از«بصاحبته » حضرت زهرا ست و «ابنیه» هم امام حسن و امام حسین هستند؟ همه اقرار کردند که درست است.
این ها یک دو مورد نیست که حضرت دارد می شمرد. مطالب و فضائل فراوان بود ولی همه داشت از بین می رفت و مسیر هدایت داشت دفن می شد.
 
6. علی، فاتح خیبر
ای جمعیت؛ شما را قسم می دهم؛ آیا می دانید که پیغمبر اکرم در روز خیبر گفت: پرچم را به دست کسی می دهم که او، خدا و رسول را دوست می دارد؛ او ترسو نیست و بسیار حمله می کند و هیچ گاه از دشمن رو بر نمی گرداند؛ و خدا با دو دست او، فتح و پیروزی را به شما خواهد داد؟ همه گفتند: بله.
نگاه کنید امام حسین چه چیزهایی را مطرح می کند که اصلا قابل انکار نبوده است.
 
7. علی، مبلغ سوره برائت
آیا می دانید که رسول خدا سوره برائت را به دست علی به مکه فرستاد و فرمود: جز من یا کسی که از من است، نباید پیام من را کسی ابلاغ کند؟ همه گفتند: بله.
قضیه برائت به طور مختصر این است که یکی از صحابه سوره برائت را گرفته بود که به مکه ببرد و آن را به مشرکین ابلاغ کند، اما پیغمبر گفت: او را بر گردانید یا من باید آن را ببرم یا کسی که از من است بعد آن را به دست علی داد.
 
8. علی، بر طرف کننده غم از چهره پیغمبر
آیا شما می دانید که هیچ مشکل و حادثه مهمی برای پیغمبر اکرم پیش نمی آمد، مگر اینکه به جهت اعتمادی که به علی داشت او را برای حل مشکل جلو می انداخت و هیچ گاه او را به اسم صدا نکرد و همیشه او را با عنوان برادر خطاب می کرد؟ گفتند: بله.
 
9. علی، ولی همه مومنان
آیا می دانید که پیغمبر اکرم هنگامی که میان جعفر و زید قضاوت می فرمود: یا علی تو از من هستی و من از تو هستم؛ بعد از من تو ولی و سرپرست همه مومنین هستی؟ گفتند بله؛ خدایا تو را گواه می گیریم که درست است.
 
10. علی، صاحب سّر پیغمبر
آیا شما می دانید که علی روز و شب با پیغمبر جلسه و خلوت داشت و همیشه بر آن حضرت وارد می شد؟ اگر علی در این جلسات خصوصی از پیغمبر سوالی می پرسید، پیغمبر جوابش را می داد و اگر علی سکوت می کرد پیغمبر ابتدا به تکلم می نمود؟ همه گفتند: بله.
 
11. علی، بهترین اهل بیت
آیا می دانید که وقتی پیغمبر می خواست دخترش را به علی تزویج کند، برای فضیلت دادن او بر جعفر وحمزه به فاطمه گفت : بهترین اهل بیت خودم را به تو تزوبج کردم و او را همسر تو قرار دادم؟ او هم از نظر تسلیم بودن نسبت به احکام الهی و هم از نظر حلم و بردباری و هم از نظر علم، از همه بالاتر است. همه اقرار کردند که همین طور است.
 
12. علی، سید عرب
پیغمبر نفرمود که من سرور بنی آدم، علی سرور عرب، فاطمه سرور زنان بهشتی و حسنین هم آقای جوانان بهشتند؟ همه تایید کردند که آری: این گفته رسول خداست.
 
13. علی، مسول غسل دادن تکفین و تدفین پیغمبر
آیا می دانید که پیغمبر اکرم امر کرد که علی او را غسل دهد و تجهیز کند؛ و گفت که جبرئیل هم در این کار به علی کمک می کند؟ گفتند: بله این را هم می دانیم.
 
14. اهل بیت یکی از ثقلین
آیا می دانید که پیغمبر در آخرین خطبه اش گفت: گفت من دو امانت گران بها را در میان شما گذاشتم، کتاب خدا و اهل بیتم؛ به آن دو چنگ زنید تا هیچ گاه گمراه نمی شوید؟ گفتند: خدایا تو را گواه می گیریم که درست است.
 
15. دوستی با علی، ملاک دوستی پیغمبر
 
اینجا امام حسین می خواهد تیر خلاص را به قلب معاویه بزند و حرکات زشت تبلیغات سوئی راکه آن ها چند سال علیه علی به راه انداختند، محکوم کند می خواهد بخش نامه های معاویه و سّب علی را محکوم کند. حضرت دوباره همه را قسم داد: آیا پیغمبر نفرمود: کسی که گمان کند من را دوست دارد ولی با علی دشمنی کند دروغ می گوید؟ چون نمی شود که کسی مرا دوست داشته باشد ولی علی را دشمن بدارد. وقتی که پیغمبر این را گفت گوینده ای در اعتراض به پیغمبر گفت: یا چرا شما می گویید که نمی شود کسی پیغمبر را دوست و علی را دشمن را بدارد؟ ممکن است که این طور باشد و در عین دشمنی با علی دوست شما باشد.
پیغمبر هم به او جواب داد که چون علی از من است و من از اویم؛ هر کس او را دوست داشته باشد، مرا دوست داشته و هرکه مرا دوست بدارد خدا را دوست داشته است؛ و هرکه مرا دشمن داشته و هر که دشمن من باشد دشمن خداست. آیا این ها که می گویم درست است؟ این ها سخنان پیغمبر نیست؟ همه اقرار کردند که این اخبار صحیح است و ما این حرف ها را از پیغمبر شنیده ایم.
 
 
جواب گویی به بخش نامه های معاویه
 
حضرت چرا بخش اول خطبه اش این طور است و می خواهد چه بگوید؟ معاویه در بخش نامه هایی گفته بود که هر کس متهم به دوستی ابوتراب است سرش را زیر آب کنید! این سخنان در مقابل آن بخش نامه است. تمام این ها حساب شده بود. حضرت تا آن آخر که به کربلا آمد، با این گروه فاسد، رویارویی کرد و هدفش هم بقای اسلام بود. برای این است که امام اول سراغ فضائل علی می رود و از حضار اقرار می گیرد.

یک وقت حضرت دو سه نفر را جمع می کند و خصوصی با آن ها حرف می زند. اما اینجا بیش از هزار نفر از تمام شخصیت های بلاد اسلامی جمع شده اند و حضرت به آن ها می گوید: قسمتان می دهم که اگر حرف هایم راست است، بگویید و اگر هم راست نیست بگویید!
حالا من از شما می پرسم: چرا امام گوشه ای از بر جستگی های تاریخی و قطعی مربوط به پدرش را بر می شمرد؟ باید روشن شده باشد که تا آن روز این حرف ها دفن شده بود و نقل آن ها هم جرم بود حضرت می خواست آیین اسلام را از مندرس شدن نجات دهد.


پیام تسلیت رییس جمهور به مناسبت درگذشت آیت‌الله ملکوتی

رییس جمهور در پیامی درگذشت آیت‌الله حاج مسلم ملکوتی را به مقام معظم رهبری، مراجع عظام تقلید ، حوزه های علمیه، بیت مکرم آن مرحوم و مردم ولایتمدار آذربایجان تسلیت گفت.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت ،متن پیام حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
انالله و اناالیه راجعون
رحلت عالم جلیل القدر حضرت آیت الله حاج مسلم ملکوتی مبارز انقلابی، همراه دیرین ولایت، و استاد برجسته حوزه های علمیه موجب تاثر و تألم فراوان اینجانب گردید.
این روحانی خدوم که از شاگردان نزدیک امام راحل (ره) بودند عمر پر برکت خود را در مسیر پاسداشت از حریم ولایت و تشیّع مصروف و شاگردان زیادی در ترویج شعائر دینی و فضایل اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام تربیت نمودند. آن مرحوم علاوه بر مبارزه با رژیم ستمشاهی و سپس حراست از نظام مقدس جمهوری اسلامی، آثاری ماندگار و ارزشمند در حوزه معرفت دینی، فقه، اصول و فلسفه از خود یادگار گذاشتند.
اینجانب ارتحال این عالم ربانی را به محضر مقام معظم رهبری (مدظله العالی)، مراجع عظام تقلید ، حوزه های علمیه، بیت مکرم آن مرحوم و مردم ولایتمدار آذربایجان تسلیت عرض نموده و از پیشگاه خداوند متعال برای آن فقید سعید علو درجات و برای بازماندگان صبر و اجر مسئلت می نمایم.
حسن روحانی



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا :

یام تسلیت رهبر معظم انقلاب به‌مناسبت درگذشت آیت الله ملکوتی

 

 

 

در پی در گذشت آیت الله ملکوتی، رهبر معظم انقلاب اسلامی با صدور پیام تسلیت، فقدان این عالم جلیل القدر را به خاندان و شاگردان و ارادتمندان ایشان و همچنین به عموم مردم آذربایجان تسلیت گفتند.

به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا، متن پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به شرح زیر است:

"بسم الله الرحمن الرحیم

رحلت عالم جلیل مرحوم آیةالله آقای حاج شیخ مسلم ملکوتی رضوان‌الله علیه را که از علمای مبرّز حوزه‌های علمیه بوده و مفتخر به سوابق طولانی مجاهدات و خدمات به انقلاب و نظام جمهوری اسلامی می‌باشند، به خاندان مکرم و معزّز و شاگردان و ارادتمندان ایشان و به عموم مردم عزیز آذربایجان و نیز به مراجع عظام و علمای اعلام حوزه‌ علمیه‌ی قم تسلیت عرض می‌کنم.

حضور همیشگی این عالم مجاهد در فعالیت‌های سیاسی جامعه‌ی مدرسین قم در دوران اختناق و سپس خدمات ایشان در سنگر امامت جمعه‌ی تبریز قهرمان و همراهی و همگامی با رزمندگان دفاع مقدس، سوابق ثبت شده‌ئی است که از حافظه‌ی تاریخ انقلاب و از دیوان کرام‌الکاتبین محو نخواهد شد انشاءالله.

از خداوند متعال رحمت و مغفرت و علو درجات ایشان را مسألت می‌کنم.

سیدعلی خامنه‌ای"



تاريخ : 4 / 2 / 1393برچسب:, | 13:8 | نویسنده : سعید علیزاده

پایگاه اطلاع رسانی خاروانا :ملکوتی, تبریز

آیت‌الله ملکوتی درگذشت

آیت‌الله مسلم ملکوتی یار دیرین امام و رهبری و امام جمعه سابق تبریز صبح امروز در تهران جان به جان‌آفرین تسلیم کرد.

به گزارش فارس، آیت الله ملکوتی مدتی بود که به علت بیماری ریوی در بیمارستان مسیح دانشوری تهران بستری شده بود، امروز جان به جان آفرین تسلیم کرد.

حجت الاسلام محمدی گلپایگانی رییس دفتر مقام معظم رهبری، علی لاریجانی رییس مجلس و آیت الله مجتهد شبستری نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی از وی در بیمارستان عیادت کردند.

مسلم ملکوتی در هفتم شهریور سال 1302 هجری شمسی مطابق با 17 محرم 1342 هجری قمری در خانواده ای مذهبی به دنیا آمد. پدرش مشهدی یوسف، کشاورزی متدین بود و با علمای منطقه ارتباط مستمر داشت؛ وی که به آموزش علم و خواندن و نوشتن علاقه مند بود به مکتب خانه می رفت و فرزندش مسلم را نیز با خود به آن جا می برد.

تحصیلات

‏از پنج سالگی نزد پدرش به آموختن روخوانی و حفظ قرآن پرداخت، در شش سالگی حافظ سوره های قرآن (از اوّل تا سوره قاف) بود، سپس نزد یکی از علمای منطقه به تکمیل آموخته های خود پرداخت و در مدتی اندک خواندن، نوشتن و قرآن مجید را فرا گرفت. سپس برای ادامه تحصیل به شهر سراب در چهار کیلومتری زادگاهش رفته و در آن شهر کتاب های متداول ادبی از قبیل مقدمات، سیوطی، شرح جامی، مغنی، مطول و مقداری از منطق و اصول فقه مانند کتاب های حاشیه و معالم را نزد علمای آن زمان همچون میرزا رضاقلی، میرزا یعقوب، میرزا غلامعلی اصغری و میرزا حسین محدثی فرا گرفت.

وبلاگ اطلاع رسانی خاروانا در گذشت عالم ربانی حضرت آیت الله ملکوتی را به مقام معظم رهبری وملت عزادار آذربایجان به خصوص به مردم عزیز تبریز تسلیت عرض می نماید.