تاريخ : 15 / 11 / 1396برچسب:, | 15:19 | نویسنده : سعید علیزاده

وحدت و همبستگی، ضرورتی فطری، عقلی، شرعی، سیاسی و اجتماعی است که از مهمترین عوامل حفظ بقای اجتماع و مدینة انسانی می باشد و بشر نه تنها برای بقای حیات جمعی بلکه برای برخورداری از یک زندگی مطلوب چاره ای جز پذیرش آن ندارد.

وحدت از اجتماع و با هم بودن نشأت می‌گیرد ، بدین معنا که عده‌ای با هدفی مشترک و در امری مشترک با هم اجتماع می‌کنند و جماعتی را به وجود می‌آورند.بدون ترديد مهم ترين عاملي که پيروزي انقلاب اسلامي را رقم زد حضور فراگير و گسترده ي مردمي بود که با آگاهي و هوشياري مبارزاتي و مکتبي , حيات وگرمي و جوشش يکپارچه و هرچه  فزون تري به اين نهضت در سراسر کشور بخشيد. پیروزی و موفقیت حاصل این وحدت و همبستگی است واز طرفی هر جا شکست و ناکامی وجود دارد بدانید که در آن عمل ، وحدت کم رنگ بوده است.

 نمی دانم چرا تعداد قلیل از دوستان همیشه دنبال خود بزرگی و خود محوری هستند و منطقه ما از اول پیدایش برای این عمل هزینه پرداخته و در حسرت این هستم چرا از هزینه های پرداخته شده هیچ عبرتی حاصل نگردیده است . آیا نباید برای خدشه دار شدن وحدت انتخابات سال نود وچهار افسوس خورد.  مگر ما این پروژه را با هم شروع نکردیم  ، باورم براین است اگر شکستی هم در وحدت ایجاد شود از عسل شیرین تر است ، مگر منطقه ما در انتخابات زبان زد نشد ، چرا رقبای ما جادهای ما را نا امن کرده بودنند . این ترس از وحدت شما بود، برادران و خواهران گرامی کسانی که از روز سوم پیروزی از تاسیس شهرک مبل و پتروشیمی تا مرز افتتاحیه سخن می گفتند چه شد ، پس بیاید به خودی ارزش بدهیم و از توانمندی نیروی های خودی استفاده کنیم. آیا سهم بخش خاروانا همین است که ما پیگیر هستیم؟ و چرا با مسئولین بومی حالت قهر داریم ؟و هزاران چرای دیگر......

 

چند مدت است که مشکلات منطقه الخصوص خاروانا در کانال انعکاس اخبار بخش  خاروانا مطرح می شود در ادامه آن مردم با صفا و زحمتکش منطقه به ویژه جوانان عزیز اظهار نظر می نمایند وراجع به حل مشکلات راه حل ارائه مینمایند این نشانگرکه مردم نسبت به مشکلات زادگاه خود آگاه و حساس بوده به ویژه همشهریانی عزیز که در تهران سکونت دارنند درست است که این براثری بی مهری مسئولین از زادگاه خود هجرت کردنند اما جسمشان در پی این هجرت بوده کماکان فکرشان و روح شان با منطقه بوده و هست . در حل آن تلاش می نمایند و بایستی از تمام عزیزان که وقت صرف کرده و در نظر دارنند گامی موثری در منطقه برداشته شود تشکر و قدردانی شود اما دوستان ما نباید در حاشیه باشیم واگر مسئولی برای خود شیرنیی به مردم غیور منطقه قولی اتوبان و شهرک را میدهد باید این قول آقایان کارشناسی شود آیا وزارتی که بالایی یکهزارو یکصدو میلیارد ریال بدهی دارد ودر بودجه امسال دویست میلیارد بودجه به همان وزارت تخصیص یاقته است درسخنرانی خودمان برای مردم  قول  بدهیم ودر جلسه دیگری عنوان کنیم که  دولت هیچ طرح و پروژه جدید تا ده سال ندارد آیا بهتر نیست با مردم خودمان رو راست و شفاف باشیم و حقایق را به مردم عنوان کنیم. در این رابطه اخیرا یکی از مسئولین شهرستان به این جانب گفته اند اینکه هر کسی اظهار نظرمیکند ومشکلات منطقه را مطرح می کند و ساز جدایی از شهرستان را می نمایند این تحریک از جانب شماست پس دوستان بیاید اولا به داشته های خودمان احترام بدهیم و دوم توانمندی خودمان را بکار بگیریم.با یک مویز گرم و سرد نشویم .اما یه سفارش به جوانان عزیز اولا تا زمانی که این اتحاد و حدت بین شما هست همیشه پیروزی ازآن شماست وهرموقع تفرقه در بین ما حاکم باشد ضمن اینکه بوی پیروزی به مشام ما نخواهد رسید هر روز نفرت در داخل ما نفوذ خواهد کرد.همشهریان عزیز بهار میاید هر قدر هم زمستان سنگدل باشد هر قدر هم یخبندان ایجاد کند نمی دانم زمستان متوجه هست یا نه که بنفشه ها از زیر همین یخهای سرد شکوفه خواهد کرد و نوروز گلی هم بر فراز سنگها خواهد روئید

 

زمستان باورش فعلا" نمی شود که زود گذر خواهد بود عین یک دسته نوروز گلی که بعد از چند ساعت پژمرده می شود آری زمستان در این فصل سرما که خودش ایجاد کرده است دور هم می پیچد کولاک می کند بهمن به راه می اندازد و... ولی خلاصه رو به زوال است میرود تا بهاری دیگر فرا رسد ما در فصل بهار باز هم شاهد رویش گلها خواهیم بود. انشاءالله ما ایمانمان و انقلابی بودنمان هیچ‌کدام متظاهرانه نبوده، همان‌طورکه بودیم  خود را عنوان می‌نمایم  . هنوز یک و دو سال از کوران رقابتهای انتخاباتی مجلس دهم وشعارها و وعده وعیدهای رنگارنگ کاندیداها نمی گذرد. شعارها و ادعاهایی پر زرق و برق  مردم فریبی که گوش فلک را کر کرده بود. پاسخگویی ندانسته  هر روز در شهرمان یک اتفاق تازه می افتد و ظاهرا در شبهای گذشته هم زمان  با سوم خرداد گروهی حمله می کنند تا اقلام وتجهیزات یک دانشگاه  که تنها میراث ما می باشد به تاراج ببردنند دوستی به بنده میگفت هر انفاق بدی و خوبی در منطقه بافتد و می افتاد نماینده محترم در جریان هستند سخن بنده این است اقلام دانشگاه مثل اقلام ادارات قبلی به تاراج می رود شما خبری نداری تا خدایی نکرده میخواهید این کار انجام شود بعدا اقدام به مستردد اقلام کنید از این طریق در منطقه مشهور شویید سخن آخر بدانید خاروانا می ماند و مهیا خواهد شد.

 

چه زیبا گفته دکتر شریعتی

 

نمیدانم پس از مرگم چه خواهد شد؟

 

نمیخواهم بدانم کوزه‌گر از خاک اندامم

 

چه خواهد ساخت؟

 

ولی بسیار مشتاقم،

 

که از خاک گلویم سوتکی سازد.

 

گلویم سوتکی باشد بدست کودکی گستاخ و بازیگوش

 

و او یکریز و پی در پی،

 

دَم گرم ِخوشش را بر گلویم سخت بفشارد،

 

و خواب ِخفتگان خفته را آشفته تر سازد.

 

بدینسان بشکند در من،

 

سکوت مرگبارم را...

 

 

 

خدمتگزار شما سرهنگ علیزاده



تاريخ : 15 / 11 / 1396برچسب:, | 15:11 | نویسنده : سعید علیزاده

 

اختصاصی خاروانا نیوز: همه مخاطبین بزرگوار کم و بیش در جریان نگرانی ها و دغدغه های این روزهای اهالی غیور منطقه و شهر خاروانا هستند. مسائل زیادی باعث نگرانی مردم این خطه از کشور شده است که در این مطالب برخی از مهمترین آنها مورد بحث و بررسی قرار می گیرند.

یکی از مهمترین مباحث، موضوع سد حاجیلار و احداث پایاب این سد می باشد. طبیعتا همه می دانند که اراضی خاروانا به تنهایی نمی توانست احداث یک سد بیش از 60 میلیون متر مکعبی را توجیه نماید، لذا در زمان تصویب طرح علاوه بر اراضی پایین دست محور خاروانا- لیلاب و روستاهای همجوار این شهر، انتقال آب سد به اراضی برخی روستاهای دهستان نوجه مهر سیه رود و استفاده قسمتی از آب سد در صنایع (به ویژه مجتمع معدنی مس سونگون) مورد توجه قرار گرفت و این موارد باعث شد تا موضوع توجیه اقتصادی طرح حل و فصل شود. در ابتدای شروع طرح، عملیات احداث سد به سرعت پیش می رفت تا اینکه با تحریم اقتصادی کشور و سوء مدیریت مسئولین اجرایی وقت کشور، این پروژه نیز همانند بسیاری از پروژه های عمرانی با کمبود اعتبار مواجه گشت و به تدریج تعطیل گردید. با آغاز به کار دولت یازدهم شروع پروژه های جدید ممنوع شده و تکمیل پروژه های نیمه تمام در اولویت قرار گرفت. از سوی دیگر با عنایت ویژه مقام معظم رهبری و تخصیص اعتبار از منابع آزاد شده کشور بعد از رفع تحریم ها، کارفرمای طرح یعنی آب منطقه ای اجرای پروژه را به شرکت دیگری واگذار نمود و عملیات احداث سد از سال 1395 با شدت بیشتری پیگیری شد. در کنار این موضوع، اتمام لوله گذاری طرح انتقال آب سد حاجیلار به معدن سونگون نیز خود عاملی در راستای تسریع عملیات احداث محسوب می شود، چراکه مسئولین شهرستان اهر سالهاست عدم رضایت خود از انتقال آب سد ستارخان اهر به معدن سونگون را اعلام می کنند و مسئولین مس مجبور شده اند بر فشارهای خود در جهت تسریع عملیات احداث سد حاجیلار بیفزایند.

طبیعتا تسریع عملیات احداث سد و آبگیری آن در سال آتی باعث خوشحالی اهالی خاروانا و لیلاب و سایر روستاهای همجوار است، لیکن مردم این منطقه زمانی می توانند از مزایای واقعی این سد بهره مند شوند که پایاب سد احداث شده و عملیات ایجاد شبکه و لوله گذاری ها در اراضی کشاورزان منطقه تکمیل شود. این موضوع که چرا مسئولین شهرستان و بخش تاکنون از پیگیری جدی این مطالبه مهم اهالی غفلت ورزیده اند، باعث شده تا این شایعه در بین اهالی ترویج شود که احداث سد بیشتر به دلیل تامین آب معدن سونگون صورت می گیرد و انتقال آب به اراضی کشاورزی مردم منطقه در اولویت مسئولین نمی باشد. این موضوع زمانی نگران کننده تر نیز می شود که مسئولین شهرستان ما هیچگونه اقدام جدی در این خصوص انجام نمی دهند، ولی نماینده مردم مرند و جلفا به همراه تنی چند از مسئولین شهرستان های مذکور و برخی مسئولین دیگر، جهت بررسی موضوع انتقال آب به روستاهای دهستان نوجه مهر در محل کارگاه سد حاضر می شود و قطعا موضوع تامین اعتبار انتقال آب به روستاهای حوزه خود را عملیاتی خواهد کرد. اگر در سال 1397 عملیات احداث پایاب سد در خاروانا و روستاهای همجوار عملیاتی نشود، مردم چاره ای جز پذیرفتن شایعه فوق (البته فعلا شایعه!) نخواهند داشت. ولی مسئولین محترم توجه داشته باشند که انتقال آب سد حاجیلار به بخش مرکزی بدون رضایت اهالی خاروانا به راحتی میسر نخواهد شد.

یکی دیگر از موضوعات مهم، ایجاد شهرک تخصصی مبل در خاروانا می باشد. موضوعی که از ابتدای سال 1396 به طور جدی بر سر زبان ها افتاد و جهت تحویل زمین و انجام امورات اداری دیگر، هیئت موسس شرکت مربوطه نیز در همان ایام انتخاب شدند. علیرغم تمام تلاش هایی که هیئت موسس این طرح به همراه شورای شهر و معتمدین مردم انجام داده اند، به دلیل عدم حمایت کافی مسئولین ذیربط، تاکنون هیچگونه نتیجه عملی در این خصوص مشاهده نمی شود. اینکه مسئولین اجرایی و نماینده محترم مردم در مجلس، در محافل و مجالس مهم روی این موضوع مانور بدهند ولی هیچگونه حمایتی در راستای تاسیس شرکت، تحویل زمین، اخذ مجوزهای لازم و ... انجام ندهند، شائبه تبلیغاتی بودن طرح در اذهان مردم و سهامدارن متبادر می شود. از مسئولین گرامی خواهشمندیم چه در خصوص این شهرک و چه سایر پروژه ها از نجابت مردم خاروانا سوء استفاده نکنند. اینکه در هر محفلی از نجابت مردم خاروانا حرف بزنیم و از وجود این بخش در شهرستانی به نام ورزقان تنها جهت اخذ امتیازات لازم برای بخش مرکزی استفاده کنیم، باعث سلب اعتماد اهالی منطقه خاروانا از مسئولین ذیربط شده و باعث خواهد شد تا توسعه و پیشرفت بخش مرکزی نیز که مشخصا آرزوی قلبی شماست! با مشکلات جدی مواجه شود.

تاسیس شهرک تخصصی مبل یکی از مهمترین طرح های اشتغال زا برای این منطقه بوده و نه تنها اقدام بلکه عمل در راستای شعار سال یعنی اقتصاد مقاومتی تلقی می شود. اینکه دهها جوان خاروانایی و روستاهای همجوار که به تهران و سایر شهرهای بزرگ مهاجرت کرده اند، اعلام کرده اند در صورت اجرایی شدن این طرح آماده بازگشت به وطن خود و انجام فعالیت اقتصادی در این شهرک هستند، نمونه عملی لبیک به فرمایشات مقام معظم رهبری بوده و بر مسئولین فرض است که تمام اقدامات لازم در جهت حمایت از این جوانان را به طور جدی انجام دهند.

موضوع دیگر، بحث بزرگراه تبریز- اسپیران- خاروانا- نوردوز است. پروژه ای که در سایه بزگراه خواجه- ورزقان گم شد! اینکه مسئولین شهرستان به هیچ وجه راضی به سرانجام رسیدن این پروژه نیستند بر همگان واضح و مبرهن است. این موضوع زمانی بیشتر آشکار می شود که طی سال چندین جلسه جهت پیگیری و رفع مشکلات بزرگراه خواجه- ورزقان از سوی مسئولین برگزار می شود، ولی علیرغم پیگیری های شورای شهر و معتمدین مردم در مرکز استان، هیچ جلسه ای جهت رفع موانع و مشکلات این طرح از سوی مسئولین شهرستان برگزار نمی شود. مسئولین استانی باید دقت نمایند که به سرانجام رسیدن این پروژه نه تنها برای خاروانا بلکه برای کل استان توجیه اقتصادی دارد. این مسیر، فاصله مرکز استان تا مرز ارمنستان را تا حد زیادی کوتاه خواهد کرد و محدوده های نوردوز و قلی بیگلوی منطقه آزاد ارس را نیز به مرکز استان و پایتخت کشور نزدیک تر خواهد کرد. از سوی دیگر، این مسیر یک مسیر کاملا توریستی بوده و قطعا با عملیاتی شدن این پروژه، صنعت گردشگری در بخش خاروانا و حتی شهرستان های جلفا و خداآفرین پررونق تر خواهد شد. به هر حال، اهالی خاروانا علیرغم اینکه از اتمام سریع بزرگراه خواجه- ورزقان استقبال می کنند، خواهان تسریع عملیات احداث بزرگراه تبریز- اسپیران- خاروانا- نوردوز هستند. گرچه بزرگراه ورزقان نیز در سه راهی آقابابا به این بزرگراه خواهد پیوست، ولی شروع حداقل یکی از فازهای بزرگراه از خاروانا به سمت ورزقان یا نوردوز می تواند امید را در دل اهالی منطقه زنده نگه دارد. بسیاری از مشکلات موجود منطقه، به ویژه مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم، به دلیل نبود زیرساختهای مناسب مخصوصا جاده های ارتباطی مناسب می باشد؛ لذا تکمیل این بزرگراه ضمن اینکه بخش خاروانا را از بن بست موجود خارج می سازد، بلکه شرایط شروع فعالیت های اقتصادی و کسب و کارهای مهم در این منطقه را نیز فراهم می نماید. بالطبع، مساعد شدن شرایط فعالیتهای اقتصادی، منجر به مهاجرت معکوس اهالی و افزایش جمعیت منطقه نیز خواهد شد.

ادامه دارد...

چه زیبا گفته دکتر شریعتی

نمیدانم پس از مرگم چه خواهد شد؟

نمیخواهم بدانم کوزه‌گر از خاک اندامم

چه خواهد ساخت؟

ولی بسیار مشتاقم،

که از خاک گلویم سوتکی سازد.

گلویم سوتکی باشد بدست کودکی گستاخ و بازیگوش

و او یکریز و پی در پی،

دَم گرم ِخوشش را بر گلویم سخت بفشارد،

و خواب ِخفتگان خفته را آشفته تر سازد.

بدینسان بشکند در من،

سکوت مرگبارم را...