پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

روستای گوراند با اینکه در منطقه نسبتا ییلاقی قرار دارد ولی شدیدا با مشکل آب آشامیدنی مواجه است.

در سال 1373 منبع آب 80 متر مکعبی جهت تامین آب روستای گوراند احداث شده است. که این منبع تا سال 1380 آب مورد نیاز روستا را به طور مطلوبی تامین می کرد. اما از سال 80 به بعد با اینکه روز به روز جمعیت روستا به علت مهاجرت(که این خود جای بحث دارد. چراکه نه تنها روستای گوراند بلکه اکثر روستا های منطقه به دلایل گوناگون خالی از سکنه می شود.) کم می شود. ولی روستای گوراند هر چه بیشتر تشنه تر می شود. واین امر دلایل زیادی دارد و مهم ترین عامل آن خشکسالی می باشد.به طوری که اکثر چشمه ها رو به خشک شدن گذاشته و حتی بعضی از چشمه های پر آب به طور کامل خشک شده اند. و سایر عوامل دست به دست هم داده تا روستای گوراند با بحران آب مواجه شود. به طوری که در حال حاضر آب روستا روزی فقط 7 ساعت وصل می شود و بقیه ساعات روز جهت ذخیره در منبع ، قطع می باشد.که در این 7 ساعت هم آب کفاف نمی کند.

از مسئولین محترم انتظار داریم که هر چه سریعتر به یاری اهالی روستای گوراند بشتابند. چرا که روستای گوراند بشدت تشنه است.

 

دهیاری گوراند



 پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

به گزارش حوزه پارلمانی خبرگزاری فارس، علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی طی پیامی، سالگرد زلزله  منطقه ارسباران را به مردم منطقه زلزله‌زده اهر، هریس و ورزقان تسلیت گفت.

متن این پیام به شرح زیر است:

بسم‌الله الرحمن الرحیم

سلام علیکم و رحمه‌الله

ضمن عرض تسلیت در سالگرد زلزله تأسفبار منطقه ارسباران خداوند متعال را شاکریم که بلاها و سختی‌ها را زمینه‌ای برای رحمت و برکت قرار داد و مدیران و مسئولان نظام اسلامی به‌خصوص نمایندگان شما بزرگواران در مجلس نهم توفیق داد تا از این فرصت امتحان خدمت سربلند بیرون آیند و ارسباران افتخار یافت مدال شجاعت و صبوری را از رهبر فرزانه خویش بر گردن آویخته و امروز شاهد بیش از پیش توسعه و عزت و سربلند این دیار دلاورپرور باشد.

 اینجانب ضمن طلب غفران و رحمت برای درگذشتگان و بهبودی و سلامتی برای مردم شریف و ضمن تشکر از مدیران دستگاه‌های اجرایی در امر بازسازی مناطق فوق، امید است تمام تلاش خود را در جهت رفع مشکلات باقی‌مانده به کار بسته تا رضایت خداوند متعال و مردم شریف تامین گردد. 



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

خبرگزاری فارس: عشایر از زمان‌های تعیین شده برای کوچ تخطی نکنند

رئیس حوزه قضایی بخش خاروانا گفت: براساس اخطاریه صادر شده عشایر و اهالی روستاهایی که عشایر در جوار آن‌ها ساکن می‌شوند باید در زمان‌های تعیین شده اقدام به کوچ کنند چرا که از کوچ زودهنگام آن‌ها جلوگیری خواهد شد.

پایگاه اطلاع رسانی خاروانابه گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، ظهر امروز برای بررسی مشکلات عشایر و منابع طبیعی، جلسه‌ای بین رئیس حوزه قضایی بخش خاروانا و رئیس اداره منابع طبیعی خاروانا در محل دادگاه خاروانا تشکیل شد.

در ابتدای این جلسه حجت‌الاسلام علی حسن‌زاده رئیس حوزه قضایی بخش خاروانا گفت: اداره منابع طبیعی و مأموران آن یگان باید تلاش خود را در برای حفظ منابع طبیعی و ملی بیشتر کرده و از منابع باارزش مرتعی صیانت کنند.

وی گفت: دادگاه نیز تمام تلاش خود را در برای صیانت از مراتع و برخورد با متخلفان به کار گرفته است؛ از این رو از رئیس اداره منابع طبیعی می‌خواهیم که همسو با دادگاه اقدامات پیشگیرانه‌ای را برای جلوگیری از تخریب مرتع به کار گیرد.



ادامه مطلب

پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

خبرگزاری تسنیم: یک کارشناس سازمان هواشناسی گفت: دمای هوای تهران شنبه به بالای ۴۰ درجه می‌رسد.

پایگاه اطلاع رسانی خاروانا به نقل از خبرگزاری تسنیم، فریبا گودرزی، کارشناس سازمان هواشناسی در خصوص آخرین وضعیت هوای کشور اظهار داشت: طی 3 روز آینده همچنان وزش باد شدید و در برخی مناطق نیمه شرقی کشور توفان گرد و خاک به ویژه در زابل خواهیم داشت و این امر تداوم می‌یابد و سبب کاهش کیفیت هوا و دید می‌شود.

وی ادامه داد: در 24 ساعت آینده در استان‌های سمنان، قم و مرکزی در برخی ساعات باد و گرد و خاک پیش‌بینی می‌شود.

**افزایش نسبی دما در کل کشور تا اوایل هفته آینده

این کارشناس سازمان هواشناسی با اشاره به این‌که پنج‌شنبه و جمعه پدیده گرد و غبار در ایلام و خوزستان دور از انتظار نیست، گفت: طی امروز و فردا در ارتفاعات واقع در البرز مرکزی، تهران و سمنان، بارش پراکنده باران و خفیف در ساعات بعدازظهر و اوایل شب پیش‌بینی می‌شود.

گودرزی افزود: افزایش نسبی دما در کل کشور تا اوایل هفته آینده پیش‌بینی می‌شود و باید بگویم که هوای تهران امروز کمی ابری و در ارتفاعات افزایش ابر و بارش پراکنده و خفیف خواهیم داشت.

**امروز دمای هوای تهران به 39 درجه سانتی‌گراد می‌رسد

وی در خصوص دمای تهران بیان کرد: امروز دمای هوای تهران به 39 درجه سانتی‌گراد می‌رسد و این روند افزایشی بوده و شنبه نیز به بالای 40 درجه خواهد رسید. گرم‌ترین دمای هوای مربوط به دلگان سیستان و بلوچستان است و ورزقان با 10 درجه سانتی‌گراد سردترین نقطه پیش‌بینی شده است.

این کارشناس سازمان هواشناسی اظهارداشت: امروز و فردا برای مازندران و گلستان بارندگی خفیف پیش‌بینی می‌شود.

 



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

پایگاه اطلاع رسانی خاروانا به گزارش ایرنا - رییس مجمع نمایندگان مردم آذربایجان شرقی در مجلس شورای اسلامی گفت: احداث جاده آتش بر در جنگل های ارسباران با ر عایت استانداردهای بین المللی بلامانع است.

 

میرهادی قره سید رومیانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به اهمیت موضوع، باید اجرای این طرح به طور کامل در چارچوب برنامه های نظامند و با رعایت امنیت و حفاظت جنگل ها صورت گیرد.

وی با بیان اینکه مراتع و جنگل های ارسباران میراثی برای آیندگان این مرز و بوم به شمار می رود، بر اجرای صحیح این طرح بر اساس اهداف آرمانی تعریف شده، تاکید کرد.

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: به همین منظور نباید تغییر و دست بردن غیرکارشناسی در مراتع و جنگل های این منطقه اتفاق افتد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی نیز پیش از این از ضرورت ساخت مسیرهای دسترسی و آتش بر در جنگل های ارسباران با هدف ارسال تجهیزات و امکانات به محل آتش سوزی و اطفاء حریق خبر داده بود.
سیروس داودی اعلام کرد: در این چارچوب با بررسی آمارهای آتش سوزی 10 سال اخیر منطقه ارسباران، مناطقی که بیشترین آتش سوزی در آن اتفاق افتاده را شناسایی و برای اجرای این طرح در نظر گرفته ایم.



ادامه مطلب
تاريخ : 23 / 4 / 1393برچسب:, | 16:19 | نویسنده : سعید علیزاده

پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

       
 

واژگونی خودرو شهردار ورزقان/رحمتی جاتن سالم به در برد

واژگونی خودرو شهردار ورزقان/رحمتی جاتن سالم به در برد

شهردار جوان ورزقان از سانحه شدید رانندگی و مرگ حتمی جان سالم به در برد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا به نقل از تبریز بیدار ، بعدازظهر دیروز خودرو حامل دکتر کامران رحمتی شهردار جوان ورزقان در مسیر ورزقان به تبریز واژگون شد و لی خوشبختانه به خود وی آسیب جدی وارد نیامد.

کامران رحمتی برترین مخترع سال 2012 جهان و یکی از نخبگان جوان کشور به شمار می‌رود از 11 ماه قبل با قبول مسوولیت شهرداری ورزقان در این شهر خدمت می‌کند.
خودرو حامل وی که مقارن بعدازظهر دیروز حوالی ساعت 18 از ورزقان عازم تبریز بود واژگون شد با این حال به خود وی که رانندگی خودرو را نیز بر عهده داشت آسیبی وارد نیامد و او از این سانحه جان سالم به در برد.
جاده تبریز ورزقان که از آن به عنوان جاده مرگ یاد می‌شود به دلیل مشکلات متعدد و عدم توجه به اجرای طرح‌های اصلاح و نوسازی همه ساله بسیاری از شهروندان را به کام مرگ می‌کشاند و باعث از بین رفتن سرمایه‌های انسانی و مادی استان و منطقه می‌شود.
 
 
 
پایگاه اطلاع رسانی خاروانا از خبر تاسف بار تصادف شهردار زحمت کش بسیار متاثر شده از این که شهردار محترم شهرورزقان آسیب جدی ندیده خدا را شاکر میباشد.
منبع شبکه اطلاع رسانی دانا


پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

اطفاء حریق در جنگل‌های ارسباران آسان می‌شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی از ساخت 75 کیلومتر مسیر دسترسی و آتش‌بر در جنگل‌های ارسباران خبر داد.

سیروس داودی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه آذربایجان شرقی، اظهار کرد: مراحل اجرایی این طرح در منطقه آستمال شهرستان ورزقان به طول 22 کیلومتر آغاز شده است.

وی در پاسخ به نحوه رعایت مولفه‌های زیست محیطی در اجرای این طرح گفت: طرح مذکور با در نظر گرفتن مسایل فنی و با کمترین جابجایی خاک از اوایل سال‌جاری آغاز شده است.

وی با اشاره به اهداف ساخت این مسیر اظهار کرد: ساخت مسیرهای دسترسی و آتش‌بر در جنگل‌های ارسباران با هدف ارسال تجهیزات و امکانات به محل آتش سوزی و اطفاء حریق انجام می‌شود.

داودی ادامه داد: مسیر اجرای این طرح در اراضی مرتعی قرار دارد و هیچ گونه قطع درخت در طول اجرای طرح صورت نمی‌گیرد.

وی یادآوری کرد: نبود دسترسی مناسب به این جنگل‌ها در صورت بروز آتش سوزی می‌تواند صدها هکتار از مراتع و جنگل‌های این منطقه را دچار حریق کرده و از بین ببرد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی گفت: متاسفانه بیشتر این مناطق در شرایط توپوگرافی سخت، کوهستانی و صعب‌العبور قرار دارد که اجرا نشدن این طرح، انتقال تجهیزات و امکانات اطفاء حریق در مواقع اضطراری را با مشکل اساسی مواجه می‌کند.



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

 

 
 
هشت مسجد بازسازی شده در مناطق زلزله زده ارسباران افتتاح شد.

 

پایگاه اطلاع رسانی خاروانا به گزارش  خبرگزاری مهر: با حضور مدیرکل بنیاد مسکن کشور و معاونان وی، هشت مسجد بازسازی شده در مناطق ارسباران افتتاح شد.

به گزارش خبرنگار مهر، این مراسم که  شامگاه چهارشنبه برگزار شد با حضور علیرضا تابش، مدیرکل بنیاد مسکن کشور و معاونین وی و همچنین معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی، فرمانداران ورزقان، اهر و هریس و جمعی دیگر از مسئولان استانی همراه بود.

قربان محمدی، مدیر کل بنیاد مسکن آذربایجان شرقی در حاشیه مراسم افتتاح این مساجد به خبرنگار مهر گفت: از این هشت مسجد، سه مورد احداثی و پنج مورد دیگر مربوط به مقاوم سازی هستند.

وی ادامه داد: این مساجد در روستاهای شالی، گیویج، عباس آباد و هرزنق هریس، قراجه ملک، مهترلو و نصیرآباد ورزقان و همچنین وردین اهر به افتتاح رسیدند.

محمدی با اشاره به زیربنای اختصاص یافته برای این مساجد گفت: در مجموع برای هشت مسجد زیربنای دو هزار و 350 مترمربع در نظر گرفته شده و 17 میلیارد ریال نیز اعتبار برای ساخت این مساجد اختصاص داده شده است.

علیرضا تابش در این سفر از روستاهای شالی، سرند، زغن آباد و وردین بازدید کرده و به صورت نمادین به افتتاح مساجد ساخته شده در این روستاها اقدام کرد.



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

قسمت بیست وپنج

لیلاب-

نزدیک ترین روستا به مرکز دهستان دیزمار مرکزی یعنی خاروانا روستای لیلاب می باشد. از قدیم الایام این روستا در دینداری معروف است. در حال حاضر به علت وجود معدن اورانیوم در آن ، اهالی روستا مجبور به مهاجرت از روستا شده اند. حجه الاسلام والمسلمین سید علی اصغر لیلابی پدر 3 شهید و سید علی اکبر لیلابی از اعاظم و روحانیون این روستا می باشند. فرزندان روحانیون یادشده نیز هم اکنون مشغول تحصیل علوم دینی در حوزه علیمه قم می باشند.

 مزره(مزرعه شادی)-

این روستا در حد فاصل ما بین محال اوزومدول و دیزمار در دامنه کوه واقع شده است. روستای زیبا با مناظر جالب و تماشایی است و دارای چمن زارهای سرسبز و چشمه های زلال می باشد. زمستان های سرد و برفی و بستانهای معتدل و خشک دارد. (مزره) از منظر اتیمولوژی با نام اقوام ساکن در ساحل رود ارس بخصوص اقوام ماد و آس مرتبط است. موطن مرحوم کربلای میرستار چاووش منطقه دیزمار و ملا فتحعلی هادی می باشد. ملا فتحعلی از روحانیون زحمتکش منطقه بوده و احتیاجات شرعی روستاهای دیزمار را پاسخ گو بوده است. وی خط خوب و طبع شعر نیز داشته است. فرزند وی حجة الاسلام حاج عباس قلی در تبریز ساکن است و نَوه وی اسماعیل هادی تورکولوق ، حقوق دان و نویسنده مشهور از پیشکوستان زبان و ادبیات ترکی در ایران است.آثار مختلفی به زبانهای فارسی و ترکی از ایشان منتشر شده است که کتاب (اتیمولوژی زبان ترکی) و رمان (لاچین) و کتاب (ترکی هنر است ، فارسی شکر است) در خصوص دستور زبان ترکی از مهم ترین آثار وی می باشد. هادی در زمینه سناریو ، شعر و نقد ادبی و ساتیرانویسی مهارت تام دارد. متون ساتیریک (نثر) وی با امضاء کنداوشاغی در مطبوعات کشور به کرات چاپ شده است. هادی به زبان های عربی ، انگلیسی ، فارسی و زبانهای ترکی قدیم و جدید مسلط بوده ، ترجمه هایی از زبانهای عربی و انگلیسی به زبان فارسی و ترکی از ایشان به چاپ رسیده است.

استاد محمد پیفون صاحب کتاب فرهنگ لغت پیفون به زبان ترکی آذربایجان و فارسی اصالتاً از روستای مزره می باشند. وی فردی ادیب ، فرهنگ دوست و خوش مشرب و صمیمی است و ساکن تهران هستند. موطن دکتر نعمت اله تقوی استاد دانشگاه در رشته جامعه شناسی دانشگاه تبریز نیز مزرعه شادی می باشد.

از دیگر اصحاب قلم مزرعه شادی حسن محمودی شاعر آذربایجانی است. وی طبعی ساده و روان دارد و اخیراً مجموعه شعرش را به چاپ رسانده است. احمد یحیوی قاضی دادگستری نیز که ، گاه گاه مقالاتش در مطبوعات تبریز به چاپ می رسد از روستای مزرعه شادی است.

ذکر یکایک روستاهای دیزمار در درج تمامی اسامی روحانیون ، نویسندگان بزرگان علم و ادب و هنرمندان و بویژه شهداء در این مختصر میسور نبود. پرداختن به این مهم کتاب حجیم و مستقلی را می طلبد. در این مقال بیشتر به توضیح اجمالی روستاها و ذکر نام اشخاصی که به نحوی حقیر سعادت آشنایی داشتیم ، مبادرت ورزیده شد. یقیناً عذر این حقیر در پیشگاه ارباب فن موجه خواهد بود.

جا دارد در پایان از سرورانی که در تهیه این مقدمه و سایر بخش های کتاب نگارنده را مشمول الطاف خود نموده و به هر نحوی مشوق بنده بودند ، بویژه از نویسنده و محقق توانا حجة الاسلام حافظ زاده ، پژوهشگر و نویسنده زبردست حسین دوستی ، خانواده میر ابوالفضل و میر علی اکبر مرتضوی ، آقای موسی خانی بخشدار محترم جلفا ، و آقای ملا حسینی رئیس شورای شهر جلفا ، دکتر داود حسین پور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی مرند ، آقای طبری رئیس وقت کتابخانه ملی تبریز و رئیس محترم کتابخانه تربیت تبریز ، محقق توانمندحاج رسول اسماعیل  زاده ،نویسنده و حقوق دان آقای دربندی و مدیر محترم انتشارات نیکتا تشکر و قدردانی کنم.



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

 

طرح مدیریت چرا در600 هزارهکتاراز مراتع آذربایجان شرقی اجرا می شود.

 

پایگاه اطلاع رسانی خاروانا به نقل از خبرگزاری ایرنا- سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی از اجرای طرح مدیریت چرا و کنترل پروانه های مرتعداری در بیش از 600 هزار هکتار از مراتع این استان با مشارکت بسیج سازندگی سپاه عاشورا خبر داد.

 

 

به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومی این سازمان ˈسیروس داودیˈ افزود: این طرح با بیش از دو میلیارد ریال اعتبار در مراتع شش شهرستان اجرا می شود که کنترل پروانه های مرتعداری، جلوگیری از ورود دام مازاد بر ظرفیت مراتع و همچنین چرای زودرس در سطح مراتع، کنترل می شود.وی خاطرنشان کرد: این طرح براساس تفاهم صورت گرفته بین این اداره کل با بسیج سازندگی سپاه عاشورا اجرا می شود.
داودی شهرستان های میانه، اهر، سراب، مراغه ، هریس و ورزقان را از جمله مناطق دارای مراتع مهم دانست که طرح مزبور در آنجا اجرا می شود.



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

قسمت بیست وچهار.

کلو :

کلو در منتهاالیه جنوبی رشته کوه کامتال در یک منطقه ای با پوشش گیاهی کم نظیر قرا گرفته است. از نظر اتیمولوژی کلو : واژه ترکی است و از دو قسمت کل + اوو = کلوو تشکیل یافته و به معنی آهوی بزرگ است. در این منطقه بز کوهی و آهو و قوچ کوهی به وفور وجود دارد. مردم کلو اکثراً تیزهوش ، مهربان و قانع هستند. متأسفانه در سالهای اخیر اهالی کلاً به شهرستان مرند و جلفا کوچ کرده اند.

حجة الاسلام و السلمین حاج میرزا نجف آقازاده رئیس دادگاه های انقلاب استان آذربایجان شرقی از روحانیون انقلابی و فرهنگی آذربایجان که مدیر مسئول روزنامه ترکی و فارسی فجر آذربایجان می باشد ، از روستای کلو برخاسته است. پدر وی از آستاراخان و مادرشان اهل کلو بوده است همچنین حجة الاسلام حاجی میرزا حسن کلووی و دکتر داود حسین پور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی مرند از روستای کلو هستند.

زادگاه مرحوم عاشق (ولی) از عاشق های باذوق منطقه نیز روستای کلو بود. وی چند داستان عاشقی نیز سروده بود که متأسفانه به علت مرگ نابهنگام اشعار و داستانهای وی جمع آوری نگردیده است. او صدای زیبایی داشته و در نواختن ساز و آهنگهای عاشقی مهارت کافی داشته است. سابقاً در روستای کلو پارچه ای به نام (بئز) بافته می شده است که به (کلو بئزی) مشهور بوده است .

کومار-

جزو دهستان دیزمار مرکزی است که به دو روستای آشاغی کومار با 218 خانوار و یوخاری کومار با 100 خانوار در بالای روستای ایری قرار دارد. آیت اله سید امیرتقی کوماری ، سیدمحمدبن احمد موسوی کوماری و از معاصرین سیدحسین موسوی تبریزی از روحانیون و اعاظم کومار می باشند.

کوه کمر-

در اتفاعات ایری و منتهی علیه باختر دیزمار و در شرق زنور واقع شده است. منطقه ییلاقی و کوهستانی است. اکثریت غریب به اتفاق اهالی از اجله سادات هستند. اکثر سادات منطقه ، بویژه خاروانا ، دوزال مهاجرین کوه کمر هستند. در فصل پاییز اکثر سادات جهت جمع آوری سهم السادات به روستاهای چایپارا (دوزال،کوردشت،قولان،موسن،اوشتوبون) سفر می کنند. در حال حاضر (در زمانهای قدیم )نیز در طول راه آسفالته نوار مرزی سادات کوه کمری با اسبهای خود روستا به روستا و آبادی به آبادی می گردند و سهم السادات خود را دریافت می کنند. روستای کوه کمر روستای عالم خیزی است. کوه کمر زادگاه بزرگترین مرجع تقلید شیعه مرحوم حضرت ایة اله الاعظما حجت کوه کمری مؤسس مدرسه حجتیه قم می باشد. خیلی از مجتهدین و اعاظم فقه و فقاهت از این روستا برخواسته است. آیه اله سیدمحسن کوه کمری ، آیه اله میر یعقوب کوه کمری ، آیه اله الاعظما سید حسین کوه کمری ، آیه اله سید علی کوه کمری ،آیت الله سید محمد کوه کمری از اعاظم فقه و فقاهت هستند که موطنشان روستای کوه کمر است.



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

 

مدیرکل میراث فرهنگی: مرمت خانه امیر ارشد ورزقان در مراحل پایانی است.

پایگاه اطلاع رسانی خاروانا به گزارش خبرنگاری ایرنا - مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی با اشاره به تخریب بخشی از خانه تاریخی امیر ارشد ورزقان در جریان زلزله ارسباران گفت: مرمت بخش های داخلی این بنا از اردیبهشت سالجاری آغاز و پیش بینی می شود تا پایان ماه جاری خاتمه یابد.

 

فرزین حق پرست روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: مرمت آسیب های داخلی این خانه 70 درصد پیشرفت فزیکی دارد.

وی اعتبار امسال مرمت این بنا را یک میلیارد ریال اعلام و اضافه کرد: گچ کاری، مرمت دیوارهای داخلی، کف سازی، مرمت شیروانی و پنجره ها از جمله اقدامات در دست اجرا در این بنا است.

حق پرست اظهار امیدواری کرد: با تخصیص کامل اعتبارات این طرح، کارهای تاسیساتی و محوطه سازی بنا نیز طی چند ماه آینده به اتمام رسیده و شاهد بهره برداری کامل از خانه تاریخی امیر ارشد ورزقان باشیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی با اشاره به آسیب 40 درصدی خانه امیر ارشد بر اثر زلزله سال 91 ارسباران، یادآوری کرد: پیش از این در سال 92 مرمت نمای بیرونی ساختمان آغاز شده بود.

حق پرست اظهار کرد: این خانه تاریخی در دو طبقه قاجاری با بدنه سنگی، سقف طبقه همکف آجری و با طاق های آهنگ متقاطع بنا شده است.وی سقف طبقه اول را چوبی و ساختمان را دارای دو بال در طرف شمالی و جنوبی و ایوانی در سمت غربی توصیف کرد.

حق پرست وسعت این خانه را یکهزار و 100 متر مربع اعلام کرد و گفت: بنای این ساختمان سنگی به ˈداش عمارتˈ مشهور است و به کاخ امیر ارشد قراجه داغی از بناهای زیبا و منحصر به فرد شهرستان ورزقان مربوط می شود.

وی افزود: این بنا در روستای ˈآبخوارهˈ به فاصله 12 کیلومتری غرب ورزقان قرار گرفته و با بهره گیری از شیوه معماری تاریخی منطقه و سبک ویژه ابنیه قاجاری طراحی و ساخته شده است.خانه امیر ارشد ورزقان درآذر ماه 1378 با شماره 2522 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

 مناطق مستعد آتش سوزی در جنگل های ارسباران شناسایی شد

پایگاه اطلاع رسانی خاروانا به نقل از خبرگزاری مهر: سرپرست اداره کل منابع طبیعی وآبخیزداری آذربایجان شرقی گفت: با بررسی آمار آتش سوزی های 10 سال گذشته در جنگل های ارسباران، نقاط مستعد آتش سوزی این منطقه  برای ساخت مسیرهای دسترسی و آتش بر شناسایی شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، سیروس داودی دوشنبه در گفتگو با خبرنگاران با ضروری دانستن ساخت مسیرهای دسترسی و آتش بر در جنگل های ارسباران برای ارسال تجهیزات و امکانات و اطفاء حریق در مواقع اضطراری اظهار داشت: با بررسی آمارهای آتش سوزی 10 سال گذشته در این منطقه ، کانون هایی که بیشترین آتش سوزی در آن اتفاق افتاده است، شناسایی شده اند که متاسفانه بیشتر این مناطق در شرایط توپوگرافی سخت، کوهستانی و صعب العبور قرار دارند و اجرا نشدن این طرح انتقال تجهیزات و امکانات اطفاء حریق در مواقع اضطراری را با مشکل اساسی مواجه خواهد کرد.

وی با اشاره به آتش سوزی سال گذشته در مراتع حاشیه جنگل های ارسباران در منطقه آستمال شهرستان ورزقان تصریح کرد: در این حادثه یکصد هکتار از مراتع منطقه دچار حریق شد که با توجه به وجود عوامل تاثیرگذاری چون پوشش علفی بالا، واقع شدن در حاشیه جنگل، خشکی علف ها در اواخر تابستان و رفت وآمد دامداران و گردشگران در افزایش آمار آتش سوزی هایی از این دست، ساخت مسیرهای دسترسی وآتش بر در این مناطق می تواند به اجرای به موقع و سریع عملیات اطفاء حریق کمک و موجب کاهش چشم گیر وسعت آتش سوزی شود.



ادامه مطلب

پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

 روستاهای میلق- سند آخور- مرزآباد راه ارتباطی مناسب ندارند.

 

 تعداد قابل توجهی از روستاهای منطقه همچنان فاقد جاده دسترسی مناسب می باشند. در این بین مردم روستاهای میلق – سند آخور و مرزآباد از توابع خاروانا نیز همچون مردم روستاهای انویق و آوانسر و ... در انتظار آسفالت راه روستایشان هستند. و همچنان امیدوارند با آسفالت جاده دسترسی آنان از مشکلات عبور و مرورشان کاسته شود. بارشهای فصل زمستان جاده خاکی این روستاها را دچار یخ زدگی و گل آلودگی کرده و تردد برای آن را دشوار می کند . زمستان امسال و شاید سالهای آینده نیز برای آنان سخت خواهد بود؟!!.

امیدواریم مسئولین محترم برای برطرف نمودن مشکل آسفالت این روستاها و سایر روستاهای شهرستان توجه ویژه ای داشته باشند.

نا گفته نماند که آسفالت روستای آستمال که یکی از روستاهای تاریخی و زیبای منطقه است و به علت وجود مقبره امامزاده سید جبرئیل همه ساله گردشگران زیادی را به خود جلب می کند اخیراً به همت مسئولین محترم آسفالت شده که جای تقدیر و تشکر دارد.

در کل در سالی گذشت عملکرد بهسازی آسفالت جاده ها نسبتاً خوب بوده است اما پیشنهاد می گردد بجای آسفالت چندمین باره برخی از مناطق به آسفالت نمودن جاده دسترسی روستاهای بدون جاده آسفالته همت گذاشته شود.

 منبع صدای ورزقان

 مهدی اسدپور



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

 

حمله ملخ ها به مزارع و باغات دهستان ارزیل خاروانا/ کانون کوبی 40 هکتار از اراضی بخش

 

پایگاه اطلاع رسانی خاروانا به نقل از  خبرگزاری مهر: مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ورزقان از حمله ملخ ها به مزارع و باغات دهستان ارزیل از توابع بخش خاروانا و کانون کوبی اراضی برای مقابله با این آفت خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، علی علیمحمدی پنجشنبه در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت: در چند وقت گذشته بدلیل وضعیت جوی و نیز گسترش جمعیت ملخ شاهد حمله این آفت به مزارع و باغات دهستان ارزیل از توابع بخش خاروانا بودیم که با اقدامات بموقع، جمعیت ملخ در این منطقه به کنترل درآمده است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ورزقان در ادامه خاطر نشان کرد: به همین منظور با بسیج امکانات و اعزام کارشناسان مربوطه به اراضی مورد هجوم، عملیات طمعه پاشی دستی با استفاده از سبوس گندم و سموم مالاتیون در کانون های آلوده به اجرا درآمد و کانون کوبی 40 هکتار از اراضی زراعی و باغی این شهرستان برای مقابله با آفت ملخ صورت گرفت.

وی آفاتی چون سن ‌گندم، کرم ساقه‌ خوار، مگس مدیترانه ای، کرم گلوگاه انار و آفت ملخ را از مهمترین مشکلات در مزارع کشاورزی منطقه عنوان و تصریح کرد: این آفات با وجود اقدامات صورت گرفته در مراحل کاشت، داشت و برداشت برای حفظ و صیانت محصولات کشاورزی، خسارات فراوانی را به باغداران و کشاورزان شهرستان تحمیل می‌کنند.

علیمحمدی در پایان افزود: بهمین دلیل همه‌ کشاورزان برای کانون ‌یابی این آفت در منطقه فعال هستند و پس از پیدا کردن کانون‌ها، گروه های سم‌پاشی نسبت به کانون‌کوبی اقدام می‌کنند و باید گفت که آفت ملخ در میان آفت‌های مختلف کشاورزی، یکی از جدی‌ترین و خطرناک‌ترین آفات محسوب می شود چراکه قدرت پرواز و تخم‌ریزی بالایی دارد و می تواند تا 80 درصد به غلات خسارت وارد ‌کند.



وفادار خبر داد:
گازرسانی به 12 روستای شهرستان ورزقان در سال جاری
پایگاه اطلاع رسانی خاروانا به نقل از  خبرگزاری مهر: فرماندار شهرستان ورزقان از زدن کلنگ گازرسانی به 12 روستای شهرستان ورزقان در سال جاری خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، علی وفادار ظهر امروز جمعه در جشن برداشت محصول شهرستان ورزقان در روستای سقای که زادگاه علامه جعفری فیلسوف شرق است، گفت: بسیار مایه مباهات است که آیین‌ها و رسوم گذشتگان ما سینه به سینه انتقال یافته و موجب حفظ فرهنگ‌های بومی می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه باید تلاش کنیم تا فرزندان ما نیز این چنین آیین‌های معنوی و اسلامی را حفظ کرده و به آیندگان منتقل کنند، افزود: برای من به‌عنوان فرماندار این شهرستان حضور در جمع روستاییان خونگرم و جشن برداشت محصول یک اتفاق به یاد ماندنی خواهد بود.

وفادار همچنین گفت: پیگیر ساخت مدرسه پنج کلاسی روستای سقای زادگاه علامه جعفری هستیم.

وی افزود: باید زادگاه علامه جعفری از کلاس های درس مناسب و محیط آموزشی خوب برای فرزندان و علمای آینده کشور برخوردار باشد.

جشن برداشت محصول در آستانه ماه مبارک رمضان و آغاز فصل برداشت محصولات در ورزقان با حضور پرشور روستائیان برگزار شد.



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

پایگاه اطلاع رسانی خاروانا به نقل از خاروانا نیوز : به مناسبت هفته قوه قضائیه دادگاه عمومی بخش خاروانا به ریاست حجت الاسلام والمسلمین یوسف حسن زاده ویژه برنامه هایی برگزار می کند. ریز برنامه های این نهاد به صورت زیر اعلام شده است:

سه شنبه سوم تیرماه: مراسم دعای توسل در محل نمازخانه دادگاه با حضور کارکنان دادگاه و سایر ادارات ساعت ۸ صبح

چهارشنبه چهارم تیرماه: دیدار رئیس حوزه قضائی بخش با مردم جهت رسیدگی به مشکلات آنان در محل دادگاه ساعت ۱۰ الی ۱۳

پنج شنبه پنجم تیرماه: حضور در گلزار شهدای خاروانا توسط کارکنان دادگاه و مدیران ادارات از ساعت ۱۰ الی ۱۱

جمعه ششم تیرماه: حضور کارکنان دادگاه در نماز ظهر و عصر مسجد جامع و ارائه عملکرد توسط رئیس حوزه قضائی در بین الصلاتین

شنبه هفتم تیرماه: مراسم بزرگداشت شهدای ۷ تیر در مسجد جامع ساعت ۱۰ الی ۱۲

پایگاه ااطلاع رسانی خاروانا ضمن گرامیداشت ایام شهادت 72 تن از بهترین یاران حضرت امام .وهفته قوه قضائیه به تمام زحمتکشان درعرصه قضائی به خصوص به کارکنان حوزه قضائی شهرستان ورزقان و خاروانا تبریک عرض می نماید



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:قسمت بیست و دو.

-علییار

علییار از روستاهای بخش دیزمار مرکزی است و در منطقه کوهستانی قراردارد.علمای بزرگی از این روستا برخاسته اند و از قدیم الایام محل دین و دیانت بوده و مردمانی صمیمی و خون گرم و با معرفت دارد. متأسفانه در سالهای اخیر تعداد کثیری از خانواده ها به شهرستان تبریز و ارومیه کوچ کرده اند و در ارومیه مجمع منسجمی دارند. در بین علمای کلاسیک مرحوم ملاعلی علییاری و در بین علمای معاصر آیت الله العظمی غروی علییاری زبانزد عام و خاص است.

-ملاعلی علییاری

آیت الله العظمی حاج میرزا ملاعلی بن عبدالله بن محمدبن محب الله بن محمد جعفر قره جه داغی دیزماری علییاری تبریزی از اکابر علمای طراز اول قرن چهاردهم می باشد که در علوم عقلی و نقلی ید طولایی داشته، شاگردان بسیاری را تربیت نموده است. وی در سال 1236 هجری متولد و در سال 1327 هجری در حدود 91 سالگی در تبریز به رحمت ایزدی پیوست و پیکرش را در نجف اشرف حمل و در وادی اسلام دفن گردید.

ملاعلی دارای تألیفات زیادی است که به برخی از آنها اشاره می شود:

  1-بهجه المال فی شرح زبده المقال در پنج جلد به زبان عربی به نظم 2-منتهی الآمال فی علم الرجال

 3-ایضاح الغوامض فی تقسیم الفرائض در ارث 4-دیوان ملاعلی علییاری

  5-دلائل الاحکام فی شرح شرایع الاسلام در 5 جلد 6-مناهج الاحکام فی اصول الفقه در 5 جلد

  7-رساله علمیه تحت عنوان «هدیه الطالبین» به زبان فارسی 8-حاشیه روضه البهیه به زبان عربی

 9-الوافیه فی شرح لغز الکافیه البهائیه 10-شرح الاشارات 11-رساله فی الجفر

 12-رساله فی الرمل13-التعلیقه علی قانون ابن سینا 14-التعلیقه علی الاسفار الاربعه لصدرالمتأهلین

  15-المحاکمات16-شرح صحیفه الاسطرلاب

 17-القصیده الثانیه فی مدح امیرالمؤمنین

  18-ریاض المقاصد فی شرح قصیده شیخ حسن بن راشد الحلی

 برخی از کتابهای علییاری به چاپ رسیده است. تعداد تألیفات وی بیش از یکصد اثر می باشد. فرزندان مرحوم علییاری همه از اجله علما می باشند.

-آیت الله حاج میرزا حسن علییاری 

او نیز از فقهای بزرگ عالم تشیع بوده است. وی در سال 1266 هـ ق در علییار متولد شد و در محضر والد کرام خویش مرحوم ملاعلی علییاری علوم نقلی و عقلی آموخته و آنگاه به نجف عظیمت نموده است. او در نجف از علمای بزرگی چون فاضل شربیانی، محمدعلی رشتی و ملامحمد شبستری تملذ کرده به درجه اجتهاد رسیده است. او نیز دارای تألیفات عدیده ای است و در سال 1358 هـ ق وفات نموده در وادی السلام نجف اشرف دفن شده است.

 برخی از تألیفات وی عبارتند از:

  1-مختصر المقال در علم رجال 2-مشکاه الوصول  الی علم لاصول در 3 جلد 3-مواهب سینه به عربی و فارسی در مواعظ و مراثی در 42 مجلس و 258 صفحه 4-مشکاه الانوار فی اصول الدین در 2 جلد 5-نظم البرهان فی تفسیر القران 6-المحجه البیضاء 7-مجمع المعارف فی تعیین المواقف در 2 جلد  8-بدائع الاسلام فی شرح شرایع الاسلام  9-کنز الغرائب  10-دلائل الشماره  11-المنتخب المرائی  12-تعلیقه بر فوائد الاصول شیخ انصاری   13-تعلیقه بر قوانین  14-رساله ای در دفن میت   15-مصائب الابرار در دو جلد

 -علامه میرزا محسن علییاری

وی فرزند آیت الله میرزاحسن علییاری است. او نیز از اکابر علمای تبریز بوده و در اصول و فقه استاد مسلم بوده است. متأسفانه در سنین جوانی و در حیات پدر خویش در سال 1323 هـ ق به هنگام برگشت از اشرف در روستای «لیلان» از توابع شهر میاندوآب و ملکان وفات نموده و جنازه اش به نجف اشرف حمل و در آنجا دفن شده است.

 تألیفات وی عبارتند از:

   1-رساله فی حقیقه الکعب فی آیه الوضوء 2-رساله فی الملازمه الحکم العقلی و الشرعی

  3-رساله فی الحسن و القبح العقلین4-رساله فی اصل البرائه

 5-تقریرات اصول درس استاد محقق خراسانی

-آیت الله العظمی حاج میرزا علی غروی علییاری

وی فرزند علامه میرزا محسن علییاری است که در سن 3 سالگی پدرش وفات یافته و تحت تربیت جدش مرحوم آیت الله میرزا حسن علییاری قرار گرفته است. او در سال 1319 قمری در تبریز متولد شده در سال 1340 هجری قمری در معیت مرحوم آیت الله حجت راهی نجف اشرف شده و در آنجا حجره ای در مدرسه آیت الله ایروانی گرقته و به سختی با هوای گرم و آب شور نجف ساخته است. از محضر بزرگانی چون حجت کوه کمره ای در فقه و میرزا ابوالحسن مشکینی در اصول تلمذ کرده است. دارای تألیفات عدیده است از جمله، تفسیر قرآن، علل شرایع، شرح کفایه، شرح رسائل، شرح استدلالی عروه الوئقی و غیره.وی در سال 1418 قمری به رحمت ایزدی پیوست.

5 – شیخ محمدجواد غروی علییاری

 شیخ محمدجواد غروی علییاری فرزند آیت الله حاج میرزا علی غروی علییاری نیز که ساکن تهران است از فضلای حوزه علمیه قم می باشد و دارای مراتب علمی و اخلاقی فائقه می باشد. وی هم اکنون در تهران منشاء خدمات علمی و فرهنگی می باشد.

 -آیت الله میرزا حیدرعلی علییاری

یکی دیگر از علمای علییار مرحوم آیت الله میرزا حیدرعلی است. وی از شاگردان برجسته علامه شیخ انصاری بوده و در نجف در پیش علمای بزرگی چون سید حسین کوه کمری و محقق رشتی به درجه اجتهاد رسیده و سپس به تبریز مراجعت کرد. وی در تبریز به تدریس و نشر آثار اهل بیت اشتغال ورزید و از مراجع وقت آن سامان گردید. وی در سال 1390 هجری به اتفاق فرزندش شیخ حسین به زیارت عتبات عالیات مشرف شده و در آنجا بیمار گشته در شهر کاظمین به رحمت ایزدی پیوست و در صحن شریف کاظمی مدفون گردید. حاشیه ای بر لمعه و حاشیه ای بر قوانین میرزای قمی از تألیفات اوست.

 -مصطفی قلیزاده علییاری

 مصطفی قلیزاده از نویسندگان و محققان معاصر کشورمان می باشد. وی دارای تحصیلات علوم دینی در حوزه علمیه قم و تحصیلات تورکولوژیک هستند و به زبانهای عربی، فارسی، ترکی مسلط بوده و آثار عیدیده ای به زبان فارسی و ترکی دارند. از آثار وی می توان به کتاب شیخ محمد خیابانی و کتاب دعبل خزائی و همچنین تصحیح دیوان فارسی و ترکی قدسی ونندی اشاره کرد. از مصطفی قلیزاده مقالات ادبی و تاریخی زیادی در مطبوعات ایران و آذربایجان به چاپ رسیده است. وی مدتی به عنوان مدرس علوم دینی در نخجوان به خدمت مشغول بود که ریاست محترم انجمن شعر و ادبیات اهل بیت نخجوان را به عهده داشته و مجموعه ای هم از اشعار شعرای معاصر نخجوان را به زبان ترکی به چاپ رسانده است.  او در حال حاضر رئیس حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی استان آذربایجان شرقی و مدیر اجرایی نشریه میثاق را به عهده دارد.

علاوه از شخصیت های یاد شده در بالا شخصیت های علمی و ادبی دیگری از این روستا برخاسته اند که پرداختن به آنها از حوصله این مقال خارج است. از روحانیون معاصر می توان به مرحوم میرزا اسماعیل علییاری که صدای فوق العاده زیبا و دلنشینی داشته و در عنفوان جوانی وفات یافته است و رئیس امور تربیتی آموزش و پرورش تبریز آقای محمد خالقی علییاری که شخصیتی، خیرخواه و متدینی می باشد و همچنین حجت الاسلام میرزا فرض الله خالقی علییاری از روحانیون ساکن روستا اشاره کرد.

ادامه دارد....منبع مطلب نگاهی و آهی بر تاریخ........ازدیوان میرزا خرم کوردشتی وگزیده اشعاری از عندلیب قره داغی به اهتمام استاد بزرگوار میرزا رسول اسماعیل زاده دوزال که وی یکی از افتخارات خطه ارسباران می باشد وبنده به وجود ایشان افتخار می کنم .



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

شهلا توکلی» همسر «جهان پهلوان غلامرضا تختی»، امروز (سه شنبه) بر اثر بیماری در بیمارستان ایرانمهر تهران درگذشت.

همسر جهان پهلوان تختی درگذشت + عکس

به گزارش پایگاه خبری عقاب نیوز به نقل از ایرنا، «شهلا توکلی» که مدت طولانی با بیماری سرطان دست و پنجه نرم می کرد، امروز با تحمل درد و رنج به دیار باقی شتافت و به جهان پهلوان تختی اسطوره ورزش ایران پیوست.

شهلا توکلی همسر جهان پهلوان تختی بعد از درگذشت همسرش در روز 17 دی ماه سال 1346 هیچگاه در خصوص مرگ تختی سخن نگفت و این راز را در دلش نگاه داشت و به همین خاطر به «بانوی رازها» شهرت یافت.

«شهلا توکلی» متولد 5 آذر ماه سال 1325 در تهران بود و هنگام مرگ 68 سال داشت. وی در روز 30 بهمن ماه سال 1345 با جهان پهلوان تختی پیمان زناشویی بست که حاصل آن فقط یک فرزند پسر (بابک تختی) بود و چهار ماه پس از تولد فرزند آنها، جهان پهلوان تختی روز 17 دی ماه سال 1346 به طرز مشکوکی درگذشت.

همچنین «بابک تختی» تنها فرزند جهان پهلوان تختی و شهلا توکلی که سال ها است دور از وطن و در کشور آمریکا زندگی می کند، مدتی پیش به خاطر بیماری مادرش به تهران سفر کرده است.



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

ستارگان ایران قربانی نا داروی :روز با شکوه فوتبال ایران


تیم ملی فوتبال ایران در بازی قابل قبول، در حالیکه استحقاق شکست نداشت و حتی لحظاتی از بازی نشان داد توانایی برد قهرمان جهان را با تمامی ستارگانش دارد، به لطف داور و در وقت اضافه با تک گل ستاره خود "لیونل مسی" شکست خورد.این نتیجه قربانی نا داروی ........

 


آبشارگول آخور هرهفته میزبان هزاران نفر از مسافران طبیعت

ورزقان نیوز۱ : آبشار گول آخور یکی از مناظرزیبای استان آذربایجان شرقی است که درشهرستان ورزقان و منطقه خاروانا قرار دارد، به لحاظ وجودچشم اندازهای توریستی این آبشار یکی از بهترین مناطق توریستی کشور محسوب می شود که سالانه هزاران نفر از تورها وخانواده هارا از اقصی نقاط کشور ودنیا میزبانی می کند . این آبشار از سرچشمه های رودخانه حاجیلار چائی که از روستای گول آخور سرچشمه گرفته وبه رود ارس منتهی می شود سرازیر شده وجلوه ای خاص به طبیعت این منطقه داده است .

 



 

توسط تیم امداد هوایی هلال احمر آذربایجان شرقی صورت گرفت

نجات خلبان سقوط کرده در ارتفاعات جنگلی چیچکی ورزقان/ برخورد با صخره و اعزام بالگرد برای نجات

مسئول تیم امداد کوهستان و هوایی جمعیت هلال احمر استان آذربایجان‌ شرقی از نجات خلبان پاراگلایدر سقوط کرده در ارتفاعات جنگلی چیچکی ورزقان خبر داد.

سیدعلی سیدی امروز در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در تبریز اظهار کرد: عصر امروز یک خلبان پاراگلایدر در منطقه جنگلی چیچکلی ورزقان حین پرواز با پاراگلایدر به صخره برخورد و سقوط کرده و خلبان آن دچار خونریزی داخلی و شکستگی می‌شود.

مسئول تیم امداد کوهستان و هوایی جمعیت هلال‌احمر استان آذربایجان‌شرقی گفت: در پی سقوط  پاراگلایدر نیروهای اورژانس به محل اعزام و اقدام به انتقال مصدوم می‌کنند.

وی ادامه داد: با توجه به وضعیت وخیم مصدوم و بی‌راهه بودن منطقه سقوط و احتمال مرگ مصدوم در فاصله زمانی انتقال تا مرکز درمانی، اورژانس با مرکز هماهنگی و کنترل عملیات‌های امدادی استان تماس و درخواست اعزام بالگرد را می‌کنند که با هماهنگی‌های به عمل آمده بلافاصله بالگرد جمعیت هلال احمر به همراه تیم امداد هوایی به محل اعزام و مصدوم را از اورژانس تحویل و به بیمارستان عالی نسب تبریز منتقل می‌کنند.



آمادگی  شهرستان ورزقان برای مقابله با بیماری لمپی اسکین  دام ها
علیمحمدی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ورزقان گفت : با مشاهده یک مورد از بیماری لمپی اسکین دام ها در روستای گویجه سلطان سریعا عملیات معدوم سازی و پیشگیری با سمپاشی واحد های دامی در این روستا انجام و در این راستا با بسیج سمپاشهای شهرستان و روستاهای تابعه با همکاری کارکنان مدیریت جهاد کشاورزی و دامپزشکی شهرستان عملیات سمپاشی تدوام داشته و در اینخصوص اطلاع رسانی با ارسال پیامک و نصب بنر و توزیع اطلاعیه های فنی و هشدار دهنده دامداران و بهره برداران انجام گرفته و با هماهنگی با نیروی انتظامی مقرر گردید از ورود و خروج دام بدون مجوز با رعایت اصل قرنطینه محدوده 10کیلومتری ممانعت بعمل آید و مقرر گردید اماکن دامی تعداد 35 روستا سریعا بر علیه عامل بیماری سمپاشی بعمل آید.

به گزارش آوای ورزقان، علیمحمدی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ورزقان در جلسه هماهنگی پیشگیری بیماری لمپی اسکین گفت : با مشاهده یک مورد از  این بیماری  در روستای گویجه سلطان سریعا عملیات معدوم سازی و پیشگیری با سمپاشی واحد های دامی در این روستا انجام و در این راستا با بسیج سمپاشهای شهرستان و روستاهای تابعه با همکاری کارکنان مدیریت جهاد کشاورزی و دامپزشکی شهرستان  عملیات سمپاشی تدوام داشته و در اینخصوص اطلاع رسانی با ارسال پیامک و نصب بنر و توزیع اطلاعیه های فنی و هشدار دهنده دامداران و بهره برداران انجام گرفته و با هماهنگی با نیروی انتظامی مقرر گردید از ورود و خروج دام بدون مجوز با رعایت اصل قرنطینه محدوده 10کیلومتری ممانعت بعمل آید و مقرر گردید اماکن دامی  تعداد 35 روستا سریعا بر علیه عامل بیماری سمپاشی بعمل آید.

منع آوای ورزقان


فرمانده نیروی انتظامی شهرستان ورزقان گفت: فردی که با جعل عنوان کارمند کمیته امداد و با طرح عضویابی ساکنان روستاهای ورزقان و تحت پوشش درآوردن آنان به کمیته امداد کلاهبرداری می‌کرد، دستگیر شد.

به گزارش خبرگزاری فارس از ورزقان، توحید فارسی ظهر امروز در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: ماموران در حین گشت‌زنی در سطح شهر ورزقان، به یک فرد با رفتارهای غیرعادی مشکوک شدند پس از درخواست مدارک و پرس و جو در مورد علت حضور، این فرد خود را ساکن تبریز و کارمند کمیته امداد معرفی کرده و علت حضورش را برای عضویابی ساکنان روستاهای ورزقان و تحت پوشش درآوردن آنان به کمیته امداد اهر اعلام داشت که با توجه به اظهارات ضد و نقیض وی برای بررسی بیشتر به یگان انتقال داده شد.

این مقام انتظامی ادامه داد: در بررسی‌ها مشخص شد اسم اصلی وی (ر-الف) و اهل و ساکن شهر اهر بوده و در مسافرخانه سکونت دارد.

وی افزود: موضوع فعالیت وی از مسئول وقت کمیته امداد شهرستان اهر به صورت تلفنی استعلام شد و مشخص شد کمیته امداد شهرستان ورزقان به صورت مستقل بوده و کارمندی با مشخصات اعلامی نداشته و هیچ کسی را جهت عضویابی به ورزقان نفرستاده‌اند و مراتب صورت جلسه شد.

این مقام انتظامی اضافه کرد: در این زمینه با مقام قضایی برای بازدید از محل استراحت وی هماهنگی به عمل آمد و در بازدید از محل استراحت وی مقداری لوازم شخصی و تعداد 3 برگ A4 که در آن مشخصات، شماره ملی و شماره تلفن افراد غیره ثبت شده بود کشف شد ضمنا وی آدرس سکونت خود را به مسافرخانه شهر کلیبر ارائه داده بود.

وی ادامه داد: متهم در ادامه تحقیقات بیان کرد بنده برای کار به ورزقان آمدم و چون پولم تمام شده بود اقدام به اخذ وجه با نام کمک به یک نفر بیمار کردم و چون از این کار خجالت کشیدم این فکر به سرم زد تا زمان پیدا کردن کار با معرفی خود به نام مامور کمیته امداد به روستاهای شهرستان مراجعه و با اخذ مشخصات افراد، آنان را برای تحت پوشش قرار دادن کمیته ثبت‌نام کنم که برای هر ثبت نام نیز از هر نفر یک تا 20 هزار تومان پول دریافت می‌کردم.

فارسی گفت: تمام مال مالباختگان شناسایی و اعلام شد تا در صورت داشتن شکایت به محاکم قضایی مراجعه کنند.

این مقام انتظامی افزود: پس از استعلام سوابق کیفری متهم معلوم شد وی دارای سابقه کیفری متعدد از جمله رابطه، تهدید، فرار، اخلال، آدم ربایی و ضرب و جرح است که برای سیرمراحل قانونی به همراه اقلام مکشوفه به دادسرا معرفی شد


پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

پيرو خبر قبلي در خصوص قول مساعد وزير محترم راه و شهرسازي مبني بر مرمت و آسفالت راه اصلي ورزقان بطرف خاروانا اخيراً اعتباري حدود 40 ميليارد ريال براي اين منظور در نظر گرفته شده و انشاالله از هفته آينده عمليات روكش آسفالت و مرمت و اصلاح برخي نقاط حادثه خيز از سمت خاروانا به طرف سه راهي آستمال بطول حدود 25 كيلومتر آغاز خواهد شد.

     امن زاده بخشدار خاروانا با اعلام اين مطلب افزود مسئولين اداره راه و شهرسازي همچنين عمليات روكش آسفالت از سمت ورزقان تا مزرعه شادي را در دستور برنامه عملياتي خود در سال جاري دارند كه انشاالله با عنايت خداوند متعال اين اقدامات گامي در جهت تسهيل دسترسي به اين بخش محروم شود.

وبلاگ اطلاع رسانی خاروانا از تمام مسئولین به خصوص وزیر محترم دولت تدبیر وامید تقدیر و تشکرمی نماید.

منبع روابط عمومی بخشداری خاروانا



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

آقایان چیت چیان امروز در بازدید از مکان ساخت این سد گفت: مرحله اول و دوم مطالعات این طرح به پایان رسیده و هم اکنون با اعتبارات داخلی این وزارتخانه ، عملیات اجرایی جاده دسترسی و تجهیز کارگاه این سد آغاز شده است . اعتبار این طرح امسال 25 میلیارد ریال بود که این رقم به بیش از 60 میلیارد ریال افزایش یافت.همچنین وزیر نیرو در ادامه سفر خود ، به شهرستان ورزقان رفت و در نشستی ، از ایجاد نیروگاه 50 مگاواتی برای توسعه اقتصادی این شهرستان خبر داد.
آقای چیت چیان افزود: مطالعات طرح فاضلاب شهری ورزقان به پایان رسیده است و امسال عملیات اجرایی آن آغاز می شود. وی احداث چند مجتمع آبرسانی در روستاهای زلزله زده ورزقان و تسریع در عملیات اجرایی سد حاجیلار را از برنامه های وزارت نیرو در این شهرستان برشمرد.



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

 

زمین لرزه ای به بزرگی 7 / 3 درجه در مقیاس امواج درونی زمین (ریشتر) عصر روز چهارشنبه ورزقان درآذربایجان شرقی را به لرزه درآورد.
آفتاب: به گزارش ایرنا، شبکه های لرزه نگاری وابسته به مرکز لرزه نگاری کشور موسسه ‍ژئوفیزیک دانشگاه تهران، زمان وقوع این زمین لرزه را ساعت 18 و 27 دقیقه و 37 ثانیه اعلام کرد.
 
مختصات این زمین لرزه 44 / 38 درجه عرض جغرافیایی و 62 / 46 طول جغرافیایی و عمق 7 / 11 کیلومتری زمین ثبت شده است.
 
براساس این گزارش کانون این زمین لرزه هشت کیلومتری ورزقان ، 33 کیلومتری خواجه و 39 کیلومتری اهر در آذربایجان شرقی اعلام شده است.
 
تا زمان مخابره خبر گزارشی از خسارت های احتمالی این زمین لرزه دریافت نشده است.

 



پایگاه اطلاع رسانی

 آخرین آسفالت اساسی ورزقان به 30 سال قبل برمی گردد !                                                                                                                                                

ورزقان

 طبق اظهارات شهردار ورزقان وضعیت آسفالت جاده‌ها و معابر ورزقان اسفناک است و آخرین آسفالت اساسی ورزقان به 30 سال قبل بر می‌گردد.

 شهرام رحمتی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در ورزقان با اشاره به وضعیت نامناسب خیابان‌ها و معابر سطح شهر ورزقان از ارگان‌های ذیربط بالاخص از مجتمع مس سونگون خواست تا توجه ویژه‌ای به این مسئله اسفناک داشته باشند.
وی افزود: در زلزله اخیر 80 درصد خانه‌های این شهر تخریب و آسیب دیدند که شهروندان مجبور شدند ساختمان‌هایشان را از نو بازسازی کنند.
رحمتی اضافه کرد: شهرداری به علت کمک به رفاه حال زلزله‌زدگان صدور پروانه ساخت رایگان در اختیار ایشان قرارداد دولت متعهد شد که هزینه صدور پروانه‌ها را بر عهده بگیرد تا شهرداری اساسی‌ترین منبع در آمدی خود را از دست ندهد بر همین اساس بخش ناچیزی از آن مبلغ پرداخت شد اما بخش عمده آن که مبلغ  25 میلیارد ریال است هنوز بلاتکلیف است.
شهردار ورزقان در مورد وضعیت اسفناک خیابان اصلی شهر گفت: به دلیل عدم وجود کمربندی خیابان اصلی شهر ورزقان مسیر عبور وسایط نقلیه سنگین معدن شده این موضوع باعث از بین رفتن و فرسودگی آسفالت خیابان‌ها شده است.در اثر زلزله 6.2 ریشتری 21 خرداد و پس لرزه‌های آن خسارتی به ارزش 560 میلیارد ریال به راه‌های شهرستان‌های متأثر از این حادثه وارد شد که پنج کیلومتر راه اصلی، 125 کیلومتر راه فرعی و 410 کیلومتر راه روستایی را دچار تخریب کرد.از این حجم خسارت 55 کیلومتر راه فرعی و 150 کیلومتر راه روستایی معادل ارزش ریالی 160 میلیارد راه‌های ورزقان تخریب شدند.

منبع ورزقان آنلاین



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

قسمت بیست:

 تیل کردی

تیلکردی روستای کوچکی است که در ساحل رودخانه دوزال چای واقع شده است.به گفته برخی از بزرگان ددیزمار در روستای تیلکردی شاعر عاشق پیشه ای به نام عاشق قربان بوده است که در منطقه معروف بوده ولی از زمان حیات وی اطلاعات دقیقی وجود ندارد،ولی در افواه از اشعار وی آثاری باقی مانده است:

مشهور است که می گویند امیر وقت آذربایجان وقتی از زادگاه وی سؤال می کند وی جوابش را به شعر می گوید که به صورت ناقص در افواه مانده و حقیر آنرا بصورت ذیل کامل کرده ام.

«امیر سنه تعریف ائدیم، بیزیم یئرین دوزوندن،

شیره جیلر، وریانلار وار آرخلاری وار، آرخلاری.»

یایلاغیندان، آرانیندان، آل قیرمیزی اوزوندون،

یاشیل مئشه، گؤی دولایی، داغلاری وار، داغلاری

بیزیم یئرین دادلی اولور هر مئیوه سی، یئمیشی،

اؤزون سوره ر گؤیه ساری ساحل لرین قمیشی،

چالیشقاندیر رشبر اوردا، اوستوبلو دور هرایشی،

بازیسی وار، کردیسی وار، زاغلاری وار، زاغلاری

..........

ادامه دارد....



گزارش خبری:
احداث خانه های زلزله زدگان هنوز تمام نشده است/مسئولان از محرومیت ها گزارش بدهند
تبریز- خبرگزاری مهر:اسکان دائم زلزله زدگان اهر، هریس و ورزقان با گذشت نزدیک به دو سال از این حادثه ناگوار هنوز هم تمام نشده است.

به گزارش خبرنگار مهر،  بسیج سازندگی تاکنون با اولویت دادن به محرومیت زدایی در کشور و ارائه خدمت به مردم فعالیت هایی از قبیل غنی سازی اوقات فراغت جوانان و نوجوانان ، احداث مسجد ، مدرسه ، غسالخانه و دیگر اقدامات عمرانی در مناطق محروم به انجام رساند.در این بین برگزاری اردوهای جهادی و هجرت در کشور از دیگر اقدامات پسندیده بسیج سازندگی است که جوانان و نوجوانان در قالب این اردوها توانسته اند اقدامات زیادی در تمامی حوزه های عمرانی ، فرهنگی و مقابله با تهاجم فرهنگی انجام دهند.

جلسه ستاد پشتیبانی اردوهای هجرت آذربایجان شرقی در  سالجاری ، ظهر یکشنبه با حضور استاندار آذربایجان شرقی ، فرمانده سپاه عاشوراء،مدیران کل دستگاه های اجرایی و دولتی ، فرماندار شهرستان تبریز و مشاور فرمانده کل سپاه و رئیس قرارگاه بازسازی کوثر برگزار شد.

 

 



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

آیت‌الله مهدوی کنی روی تخت بیمارستان

سلامانه :بعد از ظهر دیروز ـ چهارشنبه ـ آیت‌الله محمدرضا مهدوی کنی رئیس مجلس خبرگان رهبری در پی بروز حمله قلبی، به کما رفت.

به گزارش فارس، بعد از ظهر دیروز آیت‌الله محمدرضا مهدوی کنی رئیس مجلس خبرگان رهبری در پی بروز حمله قلبی، به کما رفت.

حجت‌الاسلام محمدی گلپایگانی رییس دفتر مقام معظم رهبری، حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران، محمدباقر قالیباف شهردار تهران، حسام‌الدین آشنا مشاور رییس‌جمهور، علی‌اکبر ناطق نوری، سیدمحمد حسینی وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی، امیر سرلشکر صالحی فرمانده کل ارتش و محمد شریعتمداری معاون رییس‌جمهور از جمله افرادی هستند که با حضور در بیمارستان محل بستری آیت الله مهدوی کنی، از وی عیادت کردند

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی دقایقی پیش برای عیادت از رئیس مجلس خبرگان رهبری در بیمارستان بهمن حاضر شد.

آیت الله مهدوی کنی رییس مجلس خبرگان رهبری در ساعت 15 چهارشنبه 14 خرداد 93 و پس از شرکت در مراسم بیست و پنجمین سالگرد ارتحال امام امت و پس از بازگشت به منزل دچار حمله قلبی و به بیمارستان بهمن منتقل شد.

از دیروز مقامات مختلف کشوری و لشکری با حضور بر بالین آیت الله مهدوی کنی برای رئیس مجلس خبرگان آرزوی سلامتی کرده‌اند.

سیدحسن خمینی یادگار امام راحل و محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام از رئیس مجلس خبرگان رهبری عیادت کردند.

 فرجی دانا وزیر علوم به همراه جعفر توفیقی مشاور و دکتر میلی منفرد معاون آموزش وزارت علوم با حضور در بیمارستان بهمن از آیت الله مهدی کنی عیادت کردند. همچنین آیت الله مطلبی عضو جامعه روحانیت مبارز نیز از رئیس مجلس خبرگان رهبری عیادت کرد.

آیت‌الله جعفری اراکی رییس حوزه علمیه مروی، آیت‌الله کاظمی عضو مجلس خبرگان، آیت‌الله باقری کنی برادر آیت‌الله مهدوی کنی، آیت‌الله تسخیری، سردار رادان، حسام الدین آشنا مشاور فرهنگی رییس‌جمهور از جمله کسانی هستند که در ساعات اخیر از رییس مجلس خبرگان عیادت کرد‌ه‌اند.

آیت الله مهدوی کنی رییس مجلس خبرگان رهبری در ساعت 15 چهارشنبه 14 خرداد 93 و پس از شرکت در مراسم بیست و پنجمین سالگرد ارتحال امام امت و پس از بازگشت به منزل دچار حمله قلبی و به بیمارستان بهمن منتقل شد.

همچنین فرزند آیت الله مهدوی کنی صبح امروز پس از خروج از بیمارستان بهمن در جمع دانشجویان امام صادق (ع) گفت: بر اساس آخرین اظهارات پزشکان معالج، وضعیت قلبی آیت الله مهدوی کنی بی‌ثبات است.

وی همچنین از دانشجویان خواست برای بهبودی حال ایشان دعا کنند.

حجت‌الاسلام ابوترابی فرد نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی با حضور در بیمارستان بهمن تهران از آیت الله مهدوی کنی عیادت کرد.

علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی و حجت الاسلام اختری دبیر کل تقریب مذاهب اسلامی با حضور در بیمارستان بهمن از آیت الله مهدوی کنی رئیس مجلس خبرگان عیادت کردند.

همچنین حجت الاسلام  محمدجواد علی اکبری رئیس سازمان رسیدگی به امور مساجد با حضور در بیمارستان بهمن از رئیس مجلس خبرگان رهبری عیادت کرد.

از دیگر مقاماتی که امروز 15 خرداد با حضور در بیمارستان بهمن از آیت الله مهدوی کنی عیادت کردند، حجت الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی است.

دکتر علی اکبر ولایتی رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام و مشاور مقام معظم رهبری در امور بین الملل دقایقی قبل با حضور در بیمارستان بهمن تهران از رئیس مجلس خبرگان رهبری عیادت کرد.

وی در گفتگو با پزشکان در جریان آخرین وضعیت جسمی آیت الله مهدوی کنی قرار گرفت.

آیت الله قرهی رئیس حوزه علمیه امام مهدی با حضور در بیمارستان بهمن از آیت الله مهدوی کنی عیادت کرد.

همچنین فاطمه طباطبایی همسر مرحوم سیداحمد خمینی با حضور در بیمارستان بهمن از آیت الله مهدوی کنی رئیس مجلس خبرگان رهبری عیادت و برای آرزوی سلامتی کرد.

حجت الاسلام محمود علوی وزیر اطلاعات نیز ظهر امروز 15 خرداد با حضور در بیمارستان بهمن بر بالین رئیس مجلس خبرگان حاضر شد.



تاريخ : 13 / 3 / 1393برچسب:طوفان در تهران,پایگاه اطلاع رسانی خاروانا, | 9:35 | نویسنده : سعید علیزاده

  پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

3 کشته و 27 مجروح در طوفان تهران/ دیوارهای چند ساختمان روی چند خودرو آوار شد

تصاویر استثنایی از طوفان امروز تهران+ 31 تصویر

جامعه > حوادث - ایسنا نوشت:

رییس اورژانس کشور گفت: در پی طوفان امروز 3 تن در پایتخت کشته شدند.

دکتر امین صابری‌نیا افزود: بر اثر وزش طوفان کم‌سابقه بعدازظهر امروز در پایتخت برابر آمار اولیه تا کنون 3 تن از هموطنان بر اثر سقوط درخت در مناطق نارمک و جنت‌آباد جان باختند و 27 نفر نیز مجروح شدند.

وی افزود: 17 نفر از مجروحان در سطح شهر تهران به دلیل وزش باد شدید به دلیل عدم تعادل مجروح شدند و 10 نفر دیگر نیز که مسافر یک دستگاه اتوبوس در مسیر قم بودند با وزش طوفان و از دست رفتن دید راننده در تصادف اتوبوس مذکور مجروح و روانه بیمارستان شدند.

http://www.shafaqna.com/persian/media/k2/galleries/75769/1.jpg

دیوارهای چند ساختمان روی چند خودرو فرو ریخت

فارس نوشت: رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران گفت:‌ طوفان تهران ۱۱۰ کیلومتر در ساعت بود که هم‌اکنون به ۵۰ کیلومتر در ساعت کاهش یافته و به وضعیت عادی رسیده‌ایم.

http://www.shafaqna.com/persian/media/k2/galleries/75769/20.jpg

احمد صادقی درباره طوفان ساعتی پیش در تهران اتفاق افتاد، گفت: هم‌اکنون وضعیت به روال عادی برگشته است و این طوفان قابل پیش‌بینی بوده و باید سازمان هواشناسی این طوفان را پیش‌بینی و اعلام می‌کرد تا توسط رسانه‌های جمعی و صداوسیما هشدارهای لازم به مردم داده می‌شد ولی متأسفانه سازمان هواشناسی از قبل اعلام نکرده است.

وی با اشاره به اینکه دستگاه‌ها و نهادهای رسمی تعداد کشته‌شدگان و زخمی‌ها را اعلام می‌کنند، گفت:‌ سه دیوار در منطقه 3 بر اثر شدت طوفان بر روی چندین خودرو فرو ریخت که خوشبختانه خسارت جانی برجای نگذاشت.

رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران با اشاره به اینکه این طوفان موجب قطع ده‌ها درخت شد، گفت: براساس اعلام سازمان هواشناسی سرعت باد در اوایل طوفان 110 کیلومتر برآورد شده است که هم‌اکنون به 50 کیلومتر کاهش یافته و وضعیت به حالت عادی بازگشته است.

http://www.shafaqna.com/persian/media/k2/galleries/75769/18.jpg

نسیم نوشت: یک اتوبوس مسافربری در محور قم ـ تهران به دلیل وزش باد و طوفان دچار حادثه شد. مدیر کنترل و هماهنگی سازمان امداد و نجات افزود: سه نفر به دلیل شکسته شدن شیشه‌های اتوبوس مصدوم شدند که توسط نیروهای هلال احمر به بیمارستان هفت تیر شهر ری منتقل شده‌اند

مرتضی مرادی پور گفت: اتوبوس واژگون نشده ولی به دلیل عدم دید کافی از مسیر منحرف شده و با گاردیل کنار جاده برخورد کرده است.



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا :

پیاده روی خانوادگی شهر خاروانا با شرکت اهالی محترم شهر برگزار گردید. مراسم مورد بحث با مدیریت اداره ورزش و جوانان شهرستان و همکاری کلیه نهادهای دولتی شهر خاروانا برگزار شد،  پیاده روی ساعت ۸ صبح امروز از محل امامزاده شروع  در  ساعت ۱۰ صبح مراسم اختتامیه در محل دیگاه  و در جایگاهی که توسط عوامل شهرداری آماده شده بودبرگزار شد.  در این مراسم ابتدا بخشدار محترم شهرخاروانا به میهمانان و شرکت کنندگان برنامه خیرمقدم گفته و در ادامه برنامه اشعاری توسط آقایان حسنقلی رشتبر و رحمان رضازاده شاعر پرآوازه منطقه خاروانا قرائت گردید. استاد رضازاده ابتدا شعری را در مدح حضرت پیامبر اکرم (ص) و عید مبعث بیان نمودند و در ادامه به درخواست حضار اشعار طنزی نیز خوانده شد. خواندن موسیقی سنتی توسط آشیق ابراهیم قره داغی از دیگر قسمتهای شاد این برنامه بود. در ادامه به قیدقرعه کشی و اهدای جوایز به شرکت کنندگان اختصاص یافت.

 آقای حضرتیان رئیس اداره ورزش و جوانان شهرستان قول مساعددادند این گونه برنامه ها تداوم داشته و همه ساله در سالروز آزادی خرمشهر در شهر خاروانا برگزار گردد. همچنین مقرر شد در خردادماه امسال همایش پیاده روری بانوان سراسر استان در محل آبشار گل آخور خاروانا برگزار خواهد شد.

پایگاه اطلاع رسانی خاروانا از تما م مسئولین که برای بهبود و آبادانی منطقه تلاش می کنند کمال تشکر را می نماید.

منبع خاروانا نیوز



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا :

تردد در مسیر جاده خاروانا ـ ورزقان بسیار دشوار است:

 

آوای ورزقان: تردد در مسیر جاده خاروانا ـ ورزقان بسیار دشوار است
بخشدار خاروانا با بیان اینکه تردد در مسیرجاده خاروانا ـ ورزقان بسیار دشوار است گفت: در حال حاضر دست‌اندازهای این جاده تبدیل به چاله‌هایی بزرگ شده که برای رانندگان بسیار خطرآفرین است.

به گزارش آوای ورزقان، داود امن‌زاده امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در ورزقان اظهار کرد: جاده خاروانا ـ ورزقان که شهرستان را به مرز وصل می‌کند با وضعیتی نامطلوب و فاقد هرگونه گاردریل در نقاط حادثه‌خیز است.

وی افزود: در روزهای تعطیل میهمانان و گردشگران برای بازدید از مناطق بکر و دیدنی شهرستان خصوصا گنبد الله الله و آبشار گل‌آخور در این جاده رفت و آمد می‌کنند که از وضعیت نامطلوب جاده مواصلاتی بسیار رنج می‌برند و در مواقع ترافیک دچار تصادفات رانندگی می‌‌شوند.

امن‌زاده اضافه کرد: چند سالی است که در این جاده دست‌انداز ایجاد شده که نیاز به توجه بسیار اداره راه و شهرسازی استان دارد.وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر دست‌اندازها تبدیل به چاله بزرگ شده که برای رانندگان بسیارخطرآفرین شده است. 



حضور وزیر راه و شهرسازی در شهر خاروانا

پایگاه اطلاع رسانی خاروانا :

عباس آخوندی روزپنجشنبه برای بررسی وضعیت طرح های عمرانی در حوزه این وزارتخانه به کلانشهر تبریز سفر کرد ودیروز روز جمعه از برخی از این طرح ها بازدید کرد. وزیر راه و شهرسازی گفت: بدون آنکه یک کیلومتر ریل در انبار داشته باشیم کار ساخت چندین هزار کیلومتر راه آهن در کشور آغاز شده است .وزیر راه و شهرسازی گفت: آذربایجان شرقی با توجه به نقش خود در توسعه صنعتی، کشاورزی و فرهنگی می تواند نقش مهمی در خروج کشور از رکود داشته باشد. در ادامه این باز دیداز خط آهن در حال احداث تبریز ومیانه گفت:

 ارتقاء کیفیت خط و مسیر جدید برای ترانزیت برون مرزی از اهداف پیش بینی شده این طرح است و بزودی جذب سرمایه گذار برای این طرح ملی نهایی می شود. وزیر راه و شهرسازی گفت: وضعیت معماری در ایران نگران‌کننده است و شهرهای کشور از درون دچار فرسودگی شده‌اند که یک خطر اجتماعی است. از سوی دیگر در بسیاری از شهرها، شهرداری‌ها با کمبود بودجه روبرو می‌شوند و شهرهای خود را می‌فروشند. وهمچینن از شهر جدید سهند باز کرد .در طول این مسیر بعد از بازدید از پروژه های در دست اقدامجلفاظهر جمعه 27 اردیبهشت ماه 1393 جناب آقای دکتر آخوندی وزیر راه و شهرسازی دولت تدبیر و امید به همراه تنی چند از مسئولین استانی در شهر خاروانا حضور یافتند. دکتر آخوندی که به دعوت جناب آقای مهندس مهرزاد در منطقه حضور یافته بود، با هماهنگی نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی و فرماندار شهرستان مدت کوتاهی در شهر خاروانا توقف نموده و با مردم شهر و منطقه خاروانا دیدار نمود. شورای اسلامی شهر خاروانا ضمن تدارک قربانی و استقبال مناسب از وزیر راه و شهرسازی، مسائل و مشکلات مربوط به جاده های ارتباطی منطقه و مسکن مهر و مسکن ۲۴ واحدی شهر را طی نامه کتبی به ایشان تسلیم نمودند. همچنین آقای علیزاده به نمایندگی اهالی شهر، ضمن خیرمقدم گویی به وزیر راه و شهرسازی، مشکلات موجود راههای منطقه و مواردی در خصوص بزرگراههای مطرح را به اطلاع دکتر آخوندی رساندند.

 دکتر آخوندی در ادامه بازدیدهای خود از طرحهای عمرانی، از مجتمع فنی و حرفه ای بخش خاروانا که به همت مهندس مهرزاد تاسیس شده است، بازدید نموده و بعد از صرف ناهار به همراه مسئولین شهرستان ورزقان و اهر جهت بازدید از وضعیت راههای آن مناطق، منطقه خاروانا را ترک کردند.

پایگاه اطلاع رسانی خاروانا ضمن گرامی داشت مقدم وزیر پر تلاش و هیئت همراه، برای همه مسئولین دلسوز نظام به ویژه مسئولین دولت محبوب تدبیر وامید آرزوی توفیق روزافزون از درگاه خداوند جل وجلاله مسئلت می نماید.



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا :

برابراطلاع واصله روز جمعه وزير محترم راه  و شهرسازي دولت تدبير واميد براي بررسي و رفع مشكلات شهر تاريخي خاروانا به اين شهر سفر خواهد كرد. نتيجه اين سفر اميد داريم كه انشاالله مايه خيروبركت خواهد شد به اطلاع عموم مردم خواهد رسيد.وبلاگ اطلاع رساني خاروانا مقدم اين وزير پر تلاش را گرامي ميدارد.

 

بیوگرافی کامل عباس احمد آخوندی + عکس

عباس احمد آخوندی (زاده ۱۳۳۶ در نجف) سیاستمدار و دولتمرد ایرانی است. او در دولت اکبر هاشمی رفسنجانی از ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۶، وزیرمسکن و شهرسازی بود و از سوی حسن روحانی برای تصدی وزارت راه و مسکن به مجلس معرفی شده است.

زادروز : ۱۶ خرداد ۱۳۳۶

زادگاه : نجف، عراق

دین : اسلام

وزیر مسکن و شهرسازی ایران : از ۱۳۷۲ تا ۱۳۷۶

بعد از : سراج‌الدین کازرونی

قبل از : علی عبدالعلی‌زاده

عباس احمدآخوندی متولد ۱۳۳۶ در نجف، دوره ابتدایی را در همان شهر و پس‌از مهاجرت به ایران دوره متوسطه را در قم گذرانید و از دانشکده فنی دانشگاه تهران در رشته راه‌وساختمان با مدرک کارشناسی‌ارشد فارغ‌التحصیل شد. آخوندی پس از وزارت به انگلستان عزیمت و دوره دکتری اقتصادسیاسی را در کالج رویال‌هالووی لندن باتمام رسانید و هم‌اکنون در دانشگاه تهران عضو هیئت‌علمی دانشکده مطالعات جهان واستاد مطالعات بریتانیاست.

زندگی شخصی

وی نوه دختری علامه عبدالحسین امینی از مراجع فقید نجف و صاحب اثر معروف الغدیر و فرزند آیت‌الله علی احمدآخوندی است. همچنین وی باجناغ علی اکبر ناطق نوری رئیس اسبق مجلس ایران و از شخصیت‌های محوری و تاثیر گذار جمهوری اسلامی ایران می‌باشد.او همچنین داماد سید هاشم رسولی محلاتی می‌باشد.

زندگی سیاسی:

از اولین اعضای شورای مرکزی جهادسازندگی با حکم آیه‌الله سید محمد بهشتی، مسئول پشتیبانی جنگ، معاون اسبق سیاسی وزارت

کشور در دوران وزارت علی اکبر ناطق نوری، دبیر شورای امنیت کشور، رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، قائم مقام سازمان صدا و سیما، وزیر مسکن و شهرسازی در دولت دوم اکبر هاشمی رفسنجانی و مشاور میرحسین موسوی نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۳۸۸ بود. وی از پایه‌گذاران سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور است.

 وی توسط حسن روحانی برای تصدی وزارت راه و شهرسازی به مجلس معرفی شد.

سمت‌ها:

    وزیر مسکن و شهرسازی (۱۳۷۲ – ۱۳۷۶)

    معاون سیاسی و اجتماعی وزارت کشور

    قائم مقام مدیرعامل سازمان صدا و سیما

    دبیری شورای امنیت کشور

    رئیس شورای تامین ویژه غرب کشور

    رئیس ستاد مرزها

    رئیس ستاد مبارزه با مواد مخدر

    رئیس شورای هماهنگی امور افاغنه

    برگزاری انتخاب اولین دوره مجلس خبرگان

    برگزاری چهارمین دوره ریاست جمهوری ایران

    برگزاری دومین دوره مجلس شورای اسلامی

    رئیس بنیاد مسکن

    عضو هیات علمی دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران

    عضو شورای رقابت

    عضو شورای مرکزی نظام مهندسی (چندین دوره)

    کاندید تصدی وزارت راه و شهرسازی در دولت دکتر روحانی



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا :

ادامه بحث قبلی:

در جلد دوم کتاب (در ذکر سلاطین سلاجقه) چنین نوشته شده است: قزل ارسلان در رمضان سال 586 هجری بر طغرل دست یافت و وی را در قلعه دیزمار در آذربایجان محبوس ساخت.در عالم آرای عباسی نوشته شده است که :(دیگر مولانا مطربی قزوینی که خلاصه اهل ادوار ودر حسن صوت گویندگی سرآمد روزگار و تصانیف قول وعملش دستورالعمل نقشبندان نادر کار است وبسیار صاحب طبیعت و بذله گوی و ندیم وخوش صحبت افتاد و استاد حیدرقلی عودی که سازنده تیز مضراب..و ملازم سرکار عالی بود و خدام میرزایی پیوسته در مجالس خواص با اعزه مذکور... داشته به شعر سنجی و تاریخ و نقل حکایات و روایات سرورافزایی .خاطر همگنان بودند... به دوزال  و کوردشت که دو موضع است از قوی و مواضع الکاء (اولکه) دزمار در کنار رود ارس جانب جنوبی واقع شده وارد گشته سه روز در آنجا توقف سه روز در آنجا توقف نمودند و این هردو موضع دو ... از قطعات ریاض جنان که باغات آن به هم پیوسته اقسام میوه ها به تخصیص انار شیرین که ارباب ذایقه و تمیز بر انار یزد و ابر قوه و شاهواره ساوه  و قم  ترجیح می دهند و ... جای آ ن دارد و اقسام انگور های نازک لطیف الوان در آنجا خوب می باشد ودر آن میوه ها در بار و بسیار بود. خصوصاً انار که آن مقدار به حاصل می آید که تمامی بلاد و قصبات آذربایجان و شیروان و آران و گرجستان نقل می نمایند و کافی است.اولاد عظام موسی بیگ دزماری که با سلسله علیه نصیریه طوسیه قرب قرابت دارند و الیاس خلیفه که از زمره ... قراجه داغ به قدم دودمان وافزونی منزلت  و مکان امتیاز تمام دارد و در آن اوقات .. شفقت و الطاف شاهی اشفاق و تربیت ان عالی جاهی به حکومت و دارائی آن مملکت سرازیر گشتند با اولاد موسی بیگ یک سلسله اند ،در قریه جنت مثال دوزال منازل مرغوب و ایوانهای بلند اساس در غایت دلنشینی و دلگشای تربیت داده اند و در آن گوشه نزهت بخش ... کرم گسترده حسب المقدر تفقد احوال آینده و روند ه نموده شیوه مهمان نوازی مرعی دارد...بالجمله در اول ماه رجب از آن مقام فرح انجام مراجعت واقع شده تا انتهاءالکاء دزمار جناب خلافت پناهی و اقوام مشایعت نموده به خدمات قیام داشتند و ازانجا ... آمده به سعادت زیارت تربت شریف شیخ العارفین شیخ شهاب الدین اهری قدس سره فایز گردید.

همچنین در ناسخ التواریخ جلد اول در کتاب نزهه القلوب میرزا حمدلله مستوفی از دیزمار به بزرگی یاد شده است . در نزهه القلوب نوشته شده است که(دیزمار ولایتی است در شمال تبریز کمابیش پنجاه پاره دیه بود و دوزال و کوردشت و قولان و هراز وخاروانا (خوروانق )از معظمات آن .هوایش معتدل استبه گرمی مایل  و آبش از آن جبال بر می خیزد و فاضلابش در ارس می ریزد. حاصلش غله و پنبه و انگور و میوه به همه انواع م باشد و پیشتر از همه جارسد ونوباوه تبریز از انجا باشد. حقوق دیوانی اش چهل هزار و هشتصد دینار است.)به سبب وجود ارتفاعات زیاد و کوهستانی بودن منطقه و اب و هوای معتدل و انواع و اقسام غلات ،میوه و تره بار در این منطقه به دست می آید.گندم،جو،چاودار،ارزن(یارما)،برنج صدری و چمپا(در حاشیه  رودخانه دوزال )گیلاس ،زردآلو ،توت ،شفتالو ،آلبالو ،زغال اخته ،انجیر ،انار ،انگور،گردو،بادام،به، سیب ،آلوچه ،آلو بخاری ،هندوانه،خربزه ،شاماما،به وفور در مزارع و باغات منطقه به دست می اید.

کشت پنبه و تربیت کرم ابریشم نیز در سرتاسر نوار مرزی از کلاله تا سیاری رواج دارد....

ادامه دارد

 



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا ;

حضرت محمد (ص) :هرکس از پرداخت مزد کارگری خودداری ورزد ، لعنت خداوند بر او باد

آیت الله هاشمی رفسنجانی:

آرزو داشتيم پس از جنگ، اشتغال در كشور به گونه­ اي باشد كه كارگر، شغل خود را انتخاب نمايد و برنامه­ ها براي حذف بيكاري بود و توانستيم نرخ بيكاري را يك رقمي كنيم، كه متأسفانه پس از دوران سازندگي با همان روند ادامه نيافت.آیت الله هاشمی رفسنجانی در دیدار جمعی از کارگران سراسر کشور و در پاسخ به اظهارات دبيركل خانه كارگر كه مانع راهپيمايي كارگران در روز كارگر مي ­شوند، گفت: دليلي براي ممانعت نيست، چون حضور كارگران نمود دموكراسي قشري در جامعه و نماد وفاداري اين قشر زحمتكش به نظام اسلامي است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آیت الله  هاشمی رفسنجانی، جمعي از كارگران از استان­هاي مختلف كشور در آستانه روز جهاني كارگر با رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ديدار كردند.

آیت الله هاشمی رفسنجانی در اين ديدار، كارگران را زحمتكش ترين قشر در همه جوامع خواند و گفت: حاصل دسترنج آنها رونق توليد، اقتصاد و بهبود زندگي مردم است.ايشان، قناعت و متانت را دو ويژگي بارز كارگران دانست و گفت: در جامعه ايران، كارگران جزو متدينين هستند و اين ويژگي آنان را از كارگران ساير كشورها، متمايز مي­نمايد.

آيت­ الله هاشمي رفسنجاني با اشاره به يك داستان تاريخي از صدر اسلام و زمان پيامبر اكرم (ص) كه كسي از زهد و عبادت برادرش تعريف مي­كرد، گفت: شرافت كسي كه كار مي­ كند از كساني كه كار نمي ­كنند و زندگي آنها را ديگران تأمين مي­ كنند، بيشتر و بالاتر است.رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با بيان اوضاع جهان و مهاجرت­هاي اجباري بعضي­ ها براي به دست آوردن كار كه بعضاً دچار مشكلات زياد مهاجرت مي­شوند، گفت: بايد شخصيت انساني كارگران محترم و واجب الاحترام باشد، چون بيش از همه زحمت مي­كشند و كمتر از همه مزد مي­گيرند.ايشان با اشاره به نقش كارگران در مقاطع مختلف انقلاب اسلامي و 8 سال دفاع مقدس، گفت: به عنوان يك مسؤول در نظام اسلامي شهادت مي­دهم كه كارگران با همه نارسايي­ ها هميشه در خدمت انقلاب بوده­ اند و درجنگ هم یا رزمنده سنگرها بودند، يا در كارخانه­ هاي  نا امن از بمباران، كار مي­ كردند و يا مقداري از درآمدهاي اندك خويش را به جبهه ها كمك مي­ كردند.

 رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام، تأمين نيازهاي زندگي كارگران را از ضرورت­ هاي جامعه دانست و گفت: اگر عرضه شغل از تقاضاي كار بيشتر و يا مساوي باشد، هيچ­كس  نمي ­تواند از كارگران بيگاري بكشد. مطالبات را شيوه ­اي مرسوم در دنيا دانست و گفت: خانه كارگر هم با اين هدف تشكيل شد و بايد سخنگوي كارگران در بيان مشكلات و رابط آنان با نظام براي تعامل و مطالبه حقوق باشد…

وبلاگ اطلاع رسانی خاروانا ضمن گرامیداشت این روز بزرگ به جامعه کارگر به خصوص کارگران عزیز شهرستان ورزقان و خاروانا تبریک عرض می نماید.



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا ;

در 2 اردیبهشت 1366 ، روستاهای خانه سر ، هاوستین ، دارانداش،کوه کمر و هریس از دیزمار غربی (به مرکزیت خاروانا) از توابع شهرستان ارسباران (اهر) منفک و ضمیمه دهستان‌های زنوزق و دهستان هرزندات شرقي از توابع شهرستان مرند گردید. در 31 خرداد 1369 روستاهاي قولان - مسمن - اونيق - پيربلاغ - قشلاق - نواكي - قرچي‌معدن - قره درق - اعقان و اروج - از دهستان ديزمار شرقي (اوشتبین) منتزع و به دهستان‌ديزمار غربي (به مرکزیت خاروانا) ملحق شدند. روستاهاي ايل سون و دوست آشنا از دهستان ديزمار شرقي(اوشتبین)  انتزاع و به دهستان ديزمار مركزي (خاروانا) ملحق گردند. روستاي ونستان از دهستان دزمار شرقي (اوشتبین) منتزع و به دهستان اوزمدل جنوبي الحاق گردد. روستاي ملك طالش از دهستان دیزمار شرقي منتزع و به دهستان سينا ملحق گردد. سیاری یا سیه رود بموجب صفحات ‌826 و 828  احکام و قوانین ایران در 21 شهریور 1369 تحت عنوان مرکز دهستان دیزمار غربی از بخش خاروانا از توابع شهرستان ارسباران (اهر) منفک و ضمیمه بخش جلفا از توابع شهرستان مرند گردید. قبل از جدایی سیاری یا سیه رود از بدنه شهرستان ارسباران ، دیزمار به دو ناحیه شرقی به مرکزیت اوشتبن و دیزمار غربی به مرکزیت خاروانا تقسیم شده بود.از این تاریخ به بعد دهستان خاروانا به دیزمار مرکزی ، دهستان  اوشتبین به دیزمار شرقی و دهستان سیه رود به دیزمار غربی معروف گشت.در 12 اسفند 1371 ، دهستان نوجه مهر به مركزيت روستاي نوحه مهر در تابعيت بخش جلفا تابع شهرستان مرند مشتمل بر روستاها، مزارع و مكانهاي زير:

1-نوحه مهر، 2 - اشتبين، 3 - قولان، 4 - مسن، 5 - اروج، 6 - قره‌چي معدن، 7 - نمنق، 8 - اركدني، 9 - اعقان، 10 - انيق، 11 - قره‌درق، 12 - ميانه‌كرداحمد، 13 - نظركندي، 14 - نوردوز، 15 - پهناور، 16 - تلگري، 17 - كردشت، 18 - دوزال، 19 - دوست آشنا، 20 - ايلسون، 21 - بيربلاغ، 22 -‌قشلاق نوائي، 23 - قشلاق ارامنه تشکیل شد.بدین ترتیب دهستان‌ نوجه‌مهر نیز از بخش خاروانا از توابع شهرستان ارسباران (اهر) جدا و ضمیمه بخش جلفا از توابع شهرستان مرند گردید. پس از الحاق روستای تاریخی-فرهنگی اوشتبین به بخش جلفا ، دهستان مردانقم به دیزمار شرقی معروف شد.به‌ موجب‌ مصوبه‌ شماره‌ 6354/ ت‌14505ك‌ هیئت‌ وزیران در 23 مرداد 1374 بخش جلفا به انضمام دهستان نوجه مهر و سیاری(سیه رود) از شهرستان مرند منفک و تبدیل به شهرستان  شد.دهستان‌های نوجه مهر و  سیاری (سیه رود)  در چهارچوب شهرستان تازه تاسیس جلفا ادغام شدند و بخش سیه رود (سیاری) یا دیزمار غربی راتشکیل دادند. بدین ترتیب در تشکیل بخش سیه رود روستاهای دیزمار شرقی از قبیل اشتبین،نمنق و ...نیز نقش دارند.در 7 آذر 1389 ، روستاهای باقیمانده دیزمار شرقی ضمیمه بخش عاشقلو از توابع شهرستان تازه تاسیس خداآفرین گردید,........ادامه دارد

 



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا :

در نخستین روزهای پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1357 بنا به فرمان بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی (ره) به جوانان غیور و انقلابی ایران اسلامی، عده ای از دلسوختگان راستین و پیروان صدیق ولایت فقیه گردهم جمع شدند و نهاد مقدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را پی ریزی كردند.

شاید در آن روزهای نخست كه هدف سپاه را پاسداری از انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن مطرح می كردند، تصور نمی رفت كه چه مسئولیت سنگین و رسالت خطیری به عهده این تشكیلات تازه تأسیس خواهد بود؛ اما از آنجا كه محرك حضور در این نهاد خدمت بی شائبه به انقلاب اسلامی و اطاعت محض و عاشقانه از مقام والای ولایت فقیه بود جملگی به عنوان بازوی توانمند ولایت فقیه، خویشتن را برای هر نوع مأموریت محوله آماده كرده بودند.

حضرت امام خمینی (ره) در دوم اردیبهشت سال 1358 طی فرمانی به شورای انقلاب اسلامی رسماً تأسیس این نهاد مقدس را اعلام كردند و شورای انقلاب با تأسیس شورای فرماندهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گام اساسی را در جهت سازماندهی این نهاد برداشت سپاه نهادی نظامی در جهت اهداف و آرمانهای والای انقلاب اسلامی است و نامگذاری سالروز ولادت سالار شهیدان به نام روز پاسدار از این جهت است كه سپاه آرمانی بزرگ و مقدس دارد كه حفاظت و نگهبانی از نظام و حكومتی است كه براساس اسلام ناب محمدی (ص) برپا شده است و داعیه تحقق نسبی آن را در جهان امروزی دارد و دامنه این آرمان تا زمان حكومت عدل جهانی امام مهدی (عج) نیز گسترده است و بدین لحاظ سپاه در افقی فرازمند، دارای آرمانهای مكتبی، انسانی و جهانشمول كه باید همیشه حركت خود را بدان سوی جهت دهد.