پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

یکی از مهم تریم مشکلات بیشتر  روستاهای خاروانا نبود راه دسترسی مناسب است که این امر باعث شد که در زلزله مرداد 91 باعث بی مهری مسئولین شود و به جز روستای گال بقیه روستاهای این بخش بازسازی نشدند و هنوز هم در خانه های کاه و گلی با دیوار های شکسته زندگی می کنند اعم از روستای انویق و آوانسر ...

جابجایی دهستان جوشین و روستای استرگان:یکی از مهمترین عاملی که جوشین را بطور جدی تهدید میکند ریزش کوه سنگی و رانش زمین می باشد که نزدیک به هشت سال می باشد که هیچگونه اقدام جدی در این مورد نشده است

نبود گاز خانگی:نزدیک به هشتاد درصد روستاها خاروانا از این نعمت الهی بهره مند نیستند.در حالی که این گاز تو این منطقه به کشور خارجی انتقال داده شده است

نبود طرح هادی:نزدیک به هشتاد درصد این روستا فاقد طرح هادی می باشد

هدر رفتن آبهای سطحی:هرچند که این روستاها در یک منطقه کوهستانی صعب العبور قرار گرفته ولی طبیعتش انسان را به خود جذب کرده وبه انسان آرامش دل میدهد.وچونکه اکثریت مردم امر معاش زندگی خود را از راه کشاورزی تامین میکنند که این کار نیاز ضروری به آب دارد ولی متأسفانه بیشتر آب زراعی این مناطق فقط ۶ماه به درد کشاورزان میخورد البته نه به میزان کافی وبقیه وقتها آن آب به هدر میرود. فلذا نیاز به ذخیره سازی دارد تا اینکه اهالی این روستا ها از این نعمت خدادادی بیشتر بهره مند شوند

نبود شغل مناسب:با وجود چند تا معادن فعال در این منطقه، که چند تا معدن فعال داریم مثل معدن طلای اندریان و آهن آوان و ... بیشتر جوانان به علت نبود شغل مناسب به شهرها کوچ می کنند و جوانان با وجود این معادن هیج امیدی برای زندگی در این منطقه ندارند  البته بعضی از روستاها در زمستانها خالی از سکنه میشوند

البته مشکل زیاد هست ولی فعلا به اینها بسنده می کنم.

از تمام اهالی این منطقه خواهش میکنم با یکدلی و صداقت دست به دست هم دهیم  ودر پیشبرد این منطقه کوشا باشیم.

منبع:صدای ورزقان

 

  شهرت گوزلی



تاريخ : 26 / 10 / 1393برچسب:کاسین,ورزقان,غذا,قلعه,تپه,قالی بافی,پایگاه اطلاع رسانی خاروانا, | 20:8 | نویسنده : سعید علیزاده

پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

روستاي کاسين از توابع بخش مرکزي شهرستان ورزقان، در 5 کيلومتري شهر ورزقان واقع شده است. اين روستا از شمال به روستاهاي علويق و سرخه ديزج، از جنوب و جنوب غرب به روستاهاي ديزج ملک و آقابابا فرامرزي و از شرق به روستاي گويجه سلطان محدود مي‌شود. رودخانه اهر چاي از جنوب اين روستا مي‌گذرد. اين روستا از سطح دريا 1697 متر ارتفاع دارد و آب و هواي آن سرد و نيمه خشک است.
روستاي کاسين سابقه تاريخي 200 ساله دارد و وجود قلعه بزرگ از آثار دورة قاجاريه، نشانگر پيشينة تاريخي اين روستا است.
مردم روستاي کاسين به زبان آذري سخن مي‌گويند، مسلمان و پيرو مذهب شيعه جعفري هستند.
الگوي معيشت و سکونت
براساس نتايج سرشماري سال 1375، روستاي کاسين 1902 نفر جمعيت داشته است. در سال 1385، جمعيت اين روستا 2050 نفر گزارش شده است.
فعاليت‌هاي عمده مردم روستاي کاسين بر پايه زراعت و دامپروري استوار است. زراعت در روستا به شيوه کشت آبي رايج است. از جمله محصولات زراعي روستا مي‌توان به گندم، عدس، زعفران، جو و يونجه اشاره کرد. بخش وسيعي از اراضي روستا به باغات ميوه تبديل شده‌اند که اکثر آن‌ها را باغات سيب تشکيل مي‌دهد. پرورش زنبور و توليد عسل نيز در اين روستا رواج دارد. فرش‌بافي و تلويد صنايع دستي از ديگر فعاليت‌هاي مردم روستاي کاسين است.
کاسين، روستايي دشتي با بافت مسکوني متمرکز است. درختان حاشيه معابر، حواشي رودخانه اهرچاي و باغ‌هاي درختان ميوه از عمده‌ترين مؤلفه‌هاي کالبدي روستا است.
فعاليت‌هاي متنوع روستاييان نيازمند فضاهاي معماري متفاوتي است که در ساختار فضاهاي خانه‌هاي روستايي تأثير مستقيم دارد. فضاهاي زندگي، انبار، آغل و … در اکثر خانه‌ها ملاحظه مي‌شود. در ساخت واحدهاي مسکوني بافت قديم از مصالح بومي و در ساخت واحدهاي جديد، از مصالح مقاوم جديد از قبيل آهن، سيمان و آجر استفاده شده است.
جاذبه‌هاي گردشگري
تفرجگاه‌هاي حاشيه رودخانه اهرچاي، باغ‌هاي ميوه، درخت‌زارها و چشم‌اندازهاي زيبا از جملة جاذبه‌هاي طبيعي روستا هستند. تنوع و پوشش گياهي گسترده و گياهان دارويي آويشن، پونه، خاکشير، گل‌گاوزبان، بومادران، بولاغ اوتي و ديگر گياهان و گل‌هاي وحشي همراه با تنوع جانوري از قبيل خرگوش، روباه و گرگ از ديگر جاذبه‌هاي طبيعي روستا محسوب مي‌شوند.
 همچنين دو مسجد با بيش از 50 سال قدمت از ديگر آثار اين روستا است.
مردم روستاي کاسين آيين‌ها و مراسم مذهبي را در ايام سوگواري محرم و اعياد ديني به جاي مي‌آورند. مراسم چهارشنبه‌سوري و عيد نوروز و شب چله مطابق سنن رايج برگزار مي‌شود. مراسم عروسي با شادماني و ساز و بالابان عاشيقي همراه است.
بافت قالي به ويژه توسط زنان در روستا رايج است. قالي‌هاي توليدي اين روستا نقوشي متنوع و رنگ‌بندي زيبايي دارند. برخي از گردشگران روستا، قالي‌هاي دستباف هنرمندان کاسين را به عنوان سوغاتي خريداري مي‌کنند. گردشگران روستاي کاسين مي‌توانند عسل، سيب و قالي روستا را به عنوان سوغات برگزينند.
گرايش به پوشاک محلي در بين زنان و دختران روستا رواج دارد. پيراهن بلند گلدار و دامن‌هاي چين‌دار که در زبان محلي «تومان و کؤينک» ناميده مي‌شود، توسط دختران و زنان روستا استفاده مي‌شود.
در روستاي کاسين انواع غذاهاي محلي از قبيل آبگوشت، انواع کباب، کوفته و انواع اش تهيه مي‌شود. انواع محصولات لبني و عسل نيز از ديگر فرآورده‌هاي اين روستا است که به عنوان غذا يا پيش غذا مورد استفاده قرار مي‌گيرند.
دسترسي: روستاي کاسين در 5 کيلومتري شهر ورزقان واقع و از اين شهر به سهولت قابل دسترسي است.

تپه کاسین مربوط به هزاره اول قبل از میلاد است و در شهرستان ورزقان، بخش مرکز ی، دهستان ازومدل جنوبی، ۱ کیلومتری شرق روستای کاسین، جنب مدرسه واقع شده و این اثر در تاریخ ۸ بهمن ۱۳۸۵ با شمارهٔ ثبت ۱۷۰۸۵ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
 منطقه اي خوش آب و هوا واقع در ۴-۵ كيلومتري شهرستان ورزقان داراي قلعه ئ تاريخي با قدمتي بيش از ۳۰۰۰ سال داراي آب گرم هاي يل سويي ، قوطورسويي ، ساليخ سويي يكي از ديدني ترين نقاط قره داغ مي باشد. اين روستا به موجب قرار گرفتن در كنار اهر چايي داراي باغات سرسبز زيباست كه موجب جذب علاقه مندان به طبيعت قره داغ مي گردد.قلعه تاريخي اين روستا منسوب به قوم كاس هاست كه قبل از قوم ماد در اين منطقه مي زيستند. نشانه هاي تمدن در حفاري هاي صورت گرفته كاملا مشهود است كه از جمله آنها وجود سيستم لوله كشي آب با كانالهاي سفالين است.

 قدمت قلعه کاسین  متعلق به عصر مفرغ و هزاره اول پیش از میلاداست. طبق گمانه زنی‌ها، عمر تپه کاسین که این قلعه بر روی آن واقع شده بیش از عمر بنا و احتمالا به هزاره سوم پیش از میلاد می‌رسد.

منبع:صدای ورزقان

 

 



تاريخ : 25 / 10 / 1393برچسب:, | 20:5 | نویسنده : سعید علیزاده

پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

از ورزقان، فیروز شکرزاده بعد از ظهر امروز در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر شهرستان ورزقان توجه به امر اشتغال معتادان بعد از ترک را امر ضروری عنوان کرد و اظهار داشت: سازمان‌های متولی بهزیستی، کمیته امداد و سایر نهادهای حمایت کننده باید به اشتغال این عزیزان توجه لازم را داشته باشند تا این عزیزان به جهت عدم اشتغال از روی ضرورت مجددا به تله اعتیاد گرفتار نشوند.

وی با بیان اینکه اگر یکی از افراد جامعه و اجتماع آسیب ببیند تمام اعضاء جامعه آسیب می‌بینند، افزود: تمام ارگان‌ها وظیفه و تکلیف دارند با شیوع مواد مخدر و اعتیاد مبارزه کنند و این امر باید ابتدا از مدارس و دانشگاهیان آغاز شود و آموزش‌های لازم برای آگاه‌سازی خطرات مواد مخدر در بین دانش‌آموزان و دانشجویان داده شود.

دادستان ورزقان علت شیوع مواد مخدر را پرسودی در تجارت، خفیف بودن مجازات عنوان کرد و خواستار جداسازی این افراد با سایر افراد و شرایط نگهداری سخت در زندان‌ها شد.

شکرزاده نبود مرکز ترک کمپ اعتیاد در شهرستان را مشکل اساسی خانواده‌های معتادان دانست و گفت: نبود کمپ اعتیاد در شهرستان باعث شده تا خانواده‌ها معتادان را برای ترک به شهرهای مجاور انتقال دهند که این روش برای خانواده معتادان مشکل آفرین بوده و خانواده‌ها باید مبلغ هنگفتی برای صرف هزینه رفت و آمد کنند.

شکرزاده عامل اصلی تزریق مواد مخدر به شهرستان را خودروهای سنگین حمل بار معدن مس سونگون و خرده فروشی شهرستان‌های مجاور دانست.

وی از نیروی انتظامی خواست پاک‌سازی و برخورد قاطع با این افراد را اولویت کاری خود قرار ده



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

اقدامات اجرایی برای حل مشکل صدور سندهای مالکیت خانه های مردم میانه با پیگیری محمد مخبر رییس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و عنایت ویژه رهبر معظم انقلاب اسلامی آغاز شد.

به گزارش ایرنا از ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره)، انتقال اسناد مالکیت 6 هزار عرصه واحد مسکونی که متعلق به ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) بود با تشکیل 6 هزار پرونده مستقل به صورت رایگان به مالکان مردمی صورت می گیرد.

این روند که با اهدای 5 سند به صورت نمادین به مالکان مردیم طی مراسمی تحت عنوان «کرامت ولایت» در دو روز گذشته انجام شد تا 6 ماه آینده به طول خواهد انجامید.

بنیاد برکت از زیرمجموعه های ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره ) نیز با رویکرد توانمندسازی اقتصادی مناطق محروم در استان آذربایجان شرقی با سرمایه گذاری 238 میلیارد ریال اعتبار در شهرهای تبریز، بستان آباد، مراغه و صوفیان نسبت به توسعه کارآفرینی و اشتغال زایی در این استان وار عمل شده است.

احداث 23 مدرسه با 126 کلاس در شهرهای اسکو، اهر، بستان آباد، هریس، ورزقان، تبریز، عجب شیر و مراغه با 47 میلیارد ریال اعتبار و احداث 26 مسجد در شهرهای اهر، ورزقان، هریس و چاراویماق با 32 میلیارد ریال اعتبار نیز از دیگر اقدامات این ستاد در آذربایجان شرقی است.



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

پایگاه اطلاع رسانی خاروانا به نقل از آوای ورزقان:فرماندار ورزقان در گفت و گو با آوای ورزقان معادن موجود در شهرستان را عنایت خداوند به مردم شهرستان دانست و افزود: شهرستان ورزقان ظرفیت های بالایی در زمینه معدن دارد.

علی وفادار۸ معدن از ۱۲ معدن موجود در شهرستان را فعال عنوان کرد که به این شرح می باشد: معدن مس سونگون ، معدن مس هفت چشمه ، معدن سنگ آهن آوان ، معدن مرمریت ارزیل طرزم ، سنگ لاشه کرویق ، معدن طلای اندریان(استرگان) ، معدن طلای مزرعه شادی ، معدن آهک ارزیل وچندین معدن شن و ماسه.

وی اظهار کرد: درمعدن طلای اندریان کار خانه در حال احداث و درحال بهربرداری است، معدن طلای مزرعه شادی تجهیز کارگاه شده است و از سال۹۴ شروع به فعالیت می کند و معدن سنگ لاشه کرویق در حال بهره برداری است و بقیه معادن طی مراحل راه اندازی می شوند.

علی وفادار اولویت استخدام در معادن شهرستان را با کارجویان بومی دانست و گفت: در همین راستا رشته های مرتبط با معدن در دانشکده های سهند ودانشگاه آزاد اسلامی ورزقان ایجاد شده است ودر صورت نبود نیروی انسانی در رشته های تخصصی در شهرستان نیروی انسانی مورد نیاز از خارج از شهرستان تأمین می شود و به صلاح معدن است از نیرو های بومی استفاده کند.

وی از سرمایه گذاران تشکر کرد و از مردم شهرستان خواست تا با سرمایه گذاری های خود درشهرستان به پیشرفت منطقه کمک کنند و از تلاش های شبانه روزی استاندار آذربایجان شرقی برای رفاه مردم تشکر کرد.



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

آقای فتحی مدیر آموزش وپرورش ورزقان به همراه کارشناس حراست از مدرسه نیمه تمام روستای اره جان باز دید بعمل آورد.

به گزارش روابط عمومی مدیریت آموزش وپرورش ورزقان آقای فتحی مدیر آموزش وپرورش ورزقان به همراه کارشناس حراست از مدرسه نیمه تمام  روستای اره جان باز دید بعمل آورد.

ساخت این مدرسه توسط خيرمحترم (خانم اشکیانی )که در زلزله سال ۹۱ آسیب دیده بود آغاز گردید ولی به جهت عدم انجام تعهدات در مو عد مقرر توسط پیمانکار وبه علت سردی وبرودت آب وهوای منطقه که انجام کارهای ساختمانی در منطقه را غیر ممکن کرده است هنوز این مدرسه به پایان نرسیده در حالی که دانش آموزان روستا در کانکس تحصیل می نمایند. 

در ادامه باز دید مدیر آموزش وپرورش در جمع همکاران ودانش آموزان دبستان شهید بیات روستای مزرعه شادی حضور یافتند واز نزدیک با تدریس ونحوه آموزش دانش آموزان دبستان فوق قرار گرفتند ودر پایان از همکاران تقدیر وتشکر نمودند .



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

پایگاه اطلاع رسانی خاروانا به نقل از صدای ورزقآن:خرین پیچ جاده را که رد کنی عطر درختان گردو به تو سلام می‌کنند؛ نزدیک‌تر که بشوی لابه‌لای چهار کوه و چهار دره میان کوه‌ها، پشت‌بام‌های کاهگلی روستا را می‌بینی که به پیشواز آمده‌اند.

سفر به روستای آستمال سفر به طبیعت دست نخورده‌ای آمیخته از کوه، دره، رود و درختان گردوست.

برای رسیدن به روستای آستمال باید شهر تبریز را به مقصد ورزقان و بعد از آن به سمت بزرگ‌ترین روستای منطقه ترک کرد؛ شهر ورزقان از قسمت جنوب با تبریز هم‌مرز است و به همین جهت مسیری دو و نیم یا سه ساعته را پیش‌رو دارید.

بعد از ترک تبریز در مسیر جاده اهر، کمی حدود یک ساعت بعد در وزرقان هستید؛ برای رسیدن به آستمال باید ورزقان را به سمت جاده خاروانا ترک کنید تا پس از عبور از وسط روستاهای دیزج ملک و آقا بابای فرامرزی و گذشتن از کنار روستاهای داش کسن و کهنه‌لو، به سه‌راهی خاروانا و آستمال برسید؛ در این نقطه از مسیر باید وارد جاده سمت راست بشوید تا پس از طی 14 کیلومتر به روستای سرسبز آستمال برسید.

در این مسیر و پس از روستای کهنه‌لو، در حاشیه جاده راه دسترسی به قلعه جوشین نیز مشخص شده است، جایی که علاوه بر این قلعه تاریخی که بر فراز کوه خودنمایی می‌کند، گنبد مزار امامزاده سید خلیل نیز دیده می‌شود.

مسیر ورزقان تا روستای آستمال حدود 54 کیلومتر است و این مسافت با ماشین شخصی و با توجه به ویژگی‌های جاده چیزی حدود یک ساعت زمان می‌برد؛ در مجموع مسیر تبریز تا روستای آستمال با ماشین حدود دو ساعت است.
 

البته در شهر ورزقان، در میدان بزرگ و جلوی غذاخوری جلال نجفی می‌توانید ماشین‌های کرایه‌ای برای رفتن به روستا را پیدا کنید؛ با توجه به اینکه باید ماشین را دربست کرایه کنید، باید چیزی مابین 35 تا 40 هزار تومان پرداخت کنید.



اگر می‌خواهید با ماشین شخصی به این سفر بروید، در خروجی تبریز یا پمپ گاز و بنزین ورزقان باک خود را پر کنید؛ در حوالی روستا به پمپ بنزین دسترسی نخواهید داشت؛ البته جای نگرانی نیست چون با یک باک پر می‌توانید بروید و برگردید.

*از میان کوه‌ها و دره‌ها

پس از ورود به محوطه روستای آستمال از سمت جنوب این روستا، «اشنو دره» نخستین چشم‌اندازی است که از مهمانان استقبال می‌کند. در ورودی روستا بقایای حمام قدیمی متروکه‌ای نیز به چشم می‌خورد.

در 50 متری حمام باید از روی پل ورودی عبور کنید تا چشم‌انداز روستا، میدان و خانه‌هایش پیش چشمانتان آشکار شود. آستمال روستایی است که به وسیله رودخانه‌ای که از میانش می‌گذرد تقریباً به دو نیمه شمالی و جنوبی تقسیم شده است، اهالی روستا این دو بخش را به نام‌های «گونی کوچه» و «قوزی کوچه» می‌شناسند؛ میدان اصلی روستا در بخش شمالی آستمال قرار دارد و مسجد نیز در همین میدان واقع است.

جالب است بدانید رودخانه آستمال در امتداد مسیر خود به رودخانه «بویوک چای» یعنی رودخانه بزرگ و در نهایت به رود ارس می‌رسد.

بافت روستا به دلیل دست نخورده بودن، فضای بسیار آرام و یکدستی دارد و با توجه به مهاجرت جوان‌ترهای روستا به شهرهای نزدیک، شاهد روستایی کم سر و صدا خواهید بود.

در کوچه پس کوچه‌های آستمال و در بخش شمالی روستا یکی از قدیمی‌ترین خانه‌های روستا قرار دارد که هر چند هنوز به عنوان خانه مسکونی مورد استفاده است، اما اگر تمایل داشته باشید و از صاحبخانه بخواهید اجازه بازدید از داخل خانه را به شما می‌دهد.

آستمال روستای بزرگ و با امکانات شهری نیست، روستایی آرام در میان کوه‌ها و دره‌هاست، اما در میدان روستا می‌توانید نیازهای مختلف مخابراتی خود را از دفتر مخابراتی برآورده سازید، در این دفتر امکان شارژ کردن گوشی تلفن همراه را نیز خواهید داشت. همچنین در پست بانک روستا در همین میدان، دسترسی به اینترنت نیز امکان‌پذیر است.

اگر می‌خواهید ناهار را در روستا صرف کنید بهتر است مایحتاج خود را از ورزقان تهیه کرده و به همراه خود بیاورید چون در آستمال یک بقالی وجود دارد. بقالی محسن در بخش شمالی روستا واقع است ولی احتمالاً تمام خوردنی‌های مورد نظر شما را در اختیار نداشته باشد؛ این به دلیل عبور و مرور زیاد مردم روستا تا ورزقان و تهیه لوازم مورد نیازشان از آنجاست.

زنان آستمال نان مورد نیاز خانواده‌شان را خودشان می‌پزند به همین جهت نانوایی نیز در این روستا وجود ندارد، اما اگر از هر کدام از اهالی که در محوطه روستا می‌بینید درخواست کنید، نان تازه تنوری مهمانتان می‌کنند.

برای ناهار می‌توانید با اجازه صاحبان باغ، به یکی از باغ‌های بسیار سرسبز روستا بروید که پر از درختان گردو است و خانه باغ زیبایی هم در وسط آن قرار دارد.

روستا سراسر باغات گردو و معدودی درختان آلبالو، گیلاس و توت بوده و چشم‌انداز کوه‌های اطراف، منظره زیبایی از درختان بلوط جنگلی ساخته است.

کوه‌هایی با نام‌های «دووندیل»، «چوآمار» و «آغداش» که میانشان دره‌هایی زیبا و سرسبز را شکل داده‌اند؛ «سویود دره سی»، «چاغ دره سی»، «بدر دره سی»، «قافار دره سی» و «سروستان دره سی» از جمله این دره‌ها هستند که همپای کوه‌ها دور تا دور آستمال را فرا گرفته‌اند.

به جز دیدن بافت دست نخورده روستا، دیدن مقبره امامزاد سید جبرئیل آستمال یکی از دیگر چیزهایی است که گردشگران را به این روستای سرسبز می‌کشاند؛ بنای امامزاده در هفت کیلومتری روستا و روی تپه نه چندان مرتفعی واقع شده و پس از بازسازی با شکل و شمایلی جدید میزبان گردشگران و علاقمندان است.

*پنیر توی کوزه

با توجه به نبود فروشگاه یا مغازه خاصی برای ارائه سوغاتی‌های روستا، باید از اهالی در این مورد راهنمایی بگیرید. در فصل تابستان محصول گیلاس، آلبالو و توت سفید روستا آماده عرضه به مشتریان است اما برای خرید گردوی تازه آستمال تا اواخر تابستان باید صبر کنید.

با توجه به وجود کوه و دره‌هایی که روستا را احاطه کرده‌اند، زمینه مساعدی برای زنبورداری فراهم شده و می‌توانید عسل ناب و خوشمزه آستمال را با خود به عنوان سوغات ببرید؛ همچنین انواع محصولات لبنی به خصوص نوعی پنیر که در کوزه تهیه شده و به «پنیر کوپه» مشهور است و «کره نهره» یا سنتی را هم تهیه کنید.

*زیر سایه درختان گردو

با توجه به فاصله کم روستا تا ورزقان و حتی تبریز می‌توانید یک روزه از تبریز تا روستا رفته و ساعات طولانی آنجا بمانید و دوباره برگردید؛ اما اگر خواهان ماندن در روستا هستید باید بدانید که در روستا امکانات اقامتی خاصی وجود ندارد، اما در حاشیه شمالی روستا و در دامنه کوه می‌توانید چادر بزنید و شب را زیر آسمان پر دار و درخت آستمال و هوای خنکش سپری کنید.

 



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

جلسه شورای آموزش وپرورش منطقه خاروانا در محل اتاق ریاست اداره تشکیل یافت

http://cms.medu.ir/1836/1836Docs/news/DSC02365.JPG

به گزارش روابط عمومی اداره: جلسه با تلاوت آیاتی از کلام الله مجید شروع شد ابتدا رزمی ریاست محترم اداره ضمن خیر مقدم گویی به حاضرین و عوامل جلسه اززحمات بی وقفه و تمامی عوامل و اعضاء شورا و بخشدار محترم تقدیر وتشکر نمودند. در ادامه جناب مهندس عبدالهی بخشدار محترم با تبریک گرامیداشت ولادت حضرت رسول اکرم (ص) و ولادت حضرت امام جعفر صادق (ع) با اشاره به شرح وظایف شورای آموزش وپرورش هماهنگی و همفکری لازم در جهت پیشبرد امورات آموزشی و پرورشی منطقه را خواستار شدند که بعد رزمی رئیس اداره با اشاره به برخی از مشکلات فضای مدارس از جمله 25 مدرسه بدون حصار کشی بوده و 17 مدرسه در کانکس اداره می شود اقدامات صورت گرفته در یک ماه اخیر از جمله احیای مدرسه شش کلا سه مرکز بخش- فراهم سازی اقدامات مقاوم سازی دبیرستان شهید قلیزاده- فراهم سازی اقدامات احیای مدرسه سقای –اجرای مسابقات فرهنگی وهنری سخن گفته و احترام و تحویل کار معلم و همکاری ومشارکت اولیاء محترم در جهت پیشبرد امورات همه جانبه آموزش وپرورش خواستار شدند.و حاضرین نیز پس از تبادل افکار وارائه پیشنهادات سازنده مصوباتی اتخاذ گردید.



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

پایگاه اطلاع رسانی خاروانا به نقل از گزارش خبرگزاری فارس از ورزقان، توحید فارسی ظهر امروز در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: برابر اعلام اهالی مبنی بر حفاری غیرمجاز در روستاهای ورزقان و خاروانا، اکیپ گشت شهرستان حین گشت‌زنی در سطح شهرستان در خاروانا به یک دستگاه خودروی سواری آردی با چهار سرنشین مشکوک و با رعایت کلیه جوانب شرعی و قانونی و حقوق شهروندی دستور ایست صادر و پس از متوقف کردن خودرو اقدام به بررسی مدارک خودرو و سرنشینان کرده که در بازرسی از خودرو تعداد یک بسته پلاستیکی خاک قدیمی، پنج تکه سفال قدیمی شبیه به زیرخاکی، یک عدد حلقه گرد توخالی به رنگ فیروزه‌ای، یک عدد سکه قدیمی، لوازم حفاری و یک قبضه سلاح شکاری که به طرز ماهرانه‌ای در داخل صندوق عقب ماشین جاسازی شده بود کشف و ضبط شد.خبرگزاری فارس: دستگیری 8 قاچاقچی اشیاء عتیقه در ورزقان

این مقام انتظامی افزود: با تلاش ماموران در دو عملیات جداگانه دیگر هم 4 نفر حین حفاری در روستاهای ورزقان غافلگیر و دستگیر شدند که از آنها وسایل حفاری و یک دستگاه فلزیاب و متعلقات مربوطه و یک دستگاه آمپلی‌فایر 1600 واتی و یک دستگاه بلندگو کشف شد.

فارسی با اشاره به اینکه متهمان دستگیر شده پس از تشکیل پرونده مقدماتی به همراه اقلام توقیفی برای سیر مراحل قانونی به دادسرا اعزام شدند، از شهروندان درخواست کرد در صورت اطلاع از فعالیت‌های اینگونه افراد سریعا موضوع را با پلیس در میان بگذارند.



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

اولین جلسه توجیهی شیوه نامه انتخاب معلمان نمونه منطقه ورززقان با حضور مدیر آموزش وپرورش ورزقان،دبیر ستاد بزرگداشت مقام معلم،مدیران مدارس در سالن اجتماعات مدیریت آموزش وپرورش ورزقان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی  مدیریت آموزش وپرورش ورزقان ،اولین جلسه توجیهی شیوه نامه انتخاب معلمان نمونه منطقه ورززقان با حضور مدیر آموزش وپرورش ورزقان،دبیر ستاد بزرگداشت مقام معلم،مدیران مدارس در سالن اجتماعات مدیریت آموزش وپرورش ورزقان برگزار شد.

 

در این جلسه مدیر آموزش وپرورش ورزقان با تشکر اززحمات مدیران مدارس در برگزاری مراسم گرامی داشت روز معلم سال گذشته برای همکاران در سال جاری آرزوی توفیق نمودومدیران را به رعایت دقیق دستور العمل در انتخاب معلمان نمونه توصیه نمود.

 



تاريخ : 21 / 10 / 1393برچسب:روستای,چلناب,پایگاه اطلاع رسانی خاروانا, | 8:13 | نویسنده : سعید علیزاده

پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

روستای چلناب در 15 کیلومتری شهرستان ورزقان واقع گردیده است و از شمال با روستاهای کلان و ساری چمن ، از جنوب با روادانق و از شرق و غرب با دهلیق و کمبلاش و سرخه دیزج همسایه است ; جمعیت این روستا در حدود 60 خانوار است و به طور تقریبی 200 نفر زندگی می کنند که می توان گفت خیل عظیمی از جمعیت روستابه تبریز وشهرهای دیگر مهاجرت کرده اند.
این روستای محروم دارای مکانهای بکر و طبیعت زیبایی است ; از مکانهای گردشگری این روستا می توان به زبان محلی کوچه داش ، قرقه داشی ، سولی دره ، دهلیق چایی ، یوسف دره سی ، قارمه درسی ، باش یونجه ، چشمه های زیبای صنم ، تیلاب ، گوللر و... اشاره کرد.
مردم روستای چلناب که در ترکی
( چیلَنو ) گفته می شود به کشاورزی ، دامداری ، پرورش زنبور ، قالیبافی و صنایع دستی اشتغال دارند.
روستای ما مشکلات زیادی دارد از جمله ، نبود گازرسانی - نبود مدرسه ی راهنمایی - نبود میدان ورزشی برای جوانان - خانه ی بهداشت و ...

منبع:صدای ورزقان



تاريخ : 21 / 10 / 1393برچسب:روستای آوان,پایگاه اطلاع رسانی خاروانا, | 8:9 | نویسنده : سعید علیزاده

پایگاه اطلاع رسانی خارونا:

روستای آوان  در مسیر ورزقان-خاروانا در منطقه ای به نام سه راهی آستمال واقع شده است و در50کیلومتری مرکز شهرستان قرار دارد که این روستا بدلیل وجود آب و هوای ییلاقی منطقه ای مستعد برای گردشگری در استان می‌باشد واژهٔ « آوان» در زبان ترکی آذربایجانی به معنای « تغییر موقعیت از یک حالت به حالت دیگر است» می‌باشد..زبان اهالی روستای  آوان که در گذشته نه چندان دور به زبان تات(آذری) صحبت می‌کردند و در حال حاضر به زبان ترکی آذربایجانی صحبت می‌کنند. پس از عبور از کوه‌ها و دره‌ها، در آغوش کوهستان، نگینی می‌بینی سرشار از طراوت زندگی، بکر،  که روح را پر می‌کند از انرژی.
کوه‌های بلند این روستا را در آغوش خویش جای داده‌اند، استواری کوه‌ها مردمان را سختکوش کرده، چراکه آنها نیز همچون کوه پرصلابت و صبورند هنگام زمستان محافل مهمانی برپا می‌شود و در آن جز صمیمیت و نقل شیرین‌سخن‌های نغز چیزی نمی‌توان یافت.

 اهالی آوان  از جنس مهربانی‌اند،مردم روستا اکثراً سید هستند، به تمام معنی نور در چشمانشان می‌درخشد. ‌مردم این دیار گنجینه‌ای از فولکلور ناب و مثل‌های پرمعنی‌اند. با خانه‌هایی متمرکز و بیشتر دو طبقه، چیدمانی برای یک تابلوی خوش آب و رنگ هستند که تمام مکاتب هنری از توصیف زیبایی آن عاجز می‌مانند.میوه‌هایی مانند گردو،  آلبالو و زردآلو خوان نعمت روستا هستند. زنبورداری هم رایج است عسلش شیرین و شهره این دیار. علاوه بر این، اهالی هنرهایی دارند که ره‌آوردی زیبنده برای مسافران خواهد بود آن هم قالی‌، جاجیم و گلیم‌ است.

 بیشتر بانوان روستای آوان از لباس‌های محلی همچون «تومان» که نوعی دامن چین‌دار است و «کوینک» که پیراهنی به نقش گل است، استفاده می‌کنند و «یایلیق» هم پوشش روی سرشان است

 علاوه بر این نباید و اصلا نمی‌توان از غذاهای خوشمزه و خوش رنگ آنها گذشت؛ بویژه «کوفته» و انواع مختلف کباب بویژه آش‌دوغ که خودشان به آن «دوغا آشی» می‌گویند.

روستای آوان  بهار و تابستانی معتدل دارد که می‌توان رفت و رها شد در زیبایی و طراوت سحرانگیزش، اما سردی پاییز و زمستان سفر به این روستا را دشوار خواهد کرد حتی گاهی از کولاک و بوران نفس جاده هم بند می‌آید.

منبع:صدای ورزقان



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

به گزارش آوای ورزقان این مدرسه در روستای آقبلاق سفلی از توابع بخش مرکزی ورزقان با زیر بنای  ۴۰۰ متر مربع و با اعتبار بالغ بر۳۰۰میلیون تومان  توسط خیرین مؤسسه خیریه کوثر ساخته شده است.

در مراسم افتتاح این مدرسه حجت الاسلام مسعود مهدوی امام جمعه ورزقان روند بازسازی مدارس در شهرستان را خوب ارزیابی کرد و خواستار مشارکت خیرین در امر باز سازی مساجد آسیب دیده از زلزله در شهرستان شد.

DSCF2653

در ادامه سعید فاتح بخشدار بخش مرکزی ورزقان با تقدیر و تشکر از خیرین و مسئولین شهرستانی افزود:انشالله در این مدارس شاهد رشد و شکوفایی استعداد های فرزندان برومند ایران اسلامی باشیم و این آینده سازان کشور بتوانند در آینده قله های افتخار را برای کشور عزیزمان ایران یکی پس از دیگری کسب کنند و تنها در این صورت است که خیرین و ما مسئولین به کار های خود افتخار می کنیم که توانستیم قدم کوچکی در راه رشد و تعالی ایران اسلامی برداریم.

سپس خادم حسینی مدیر عامل مؤسسه خیریه کوثر علم را لازمه وپایه  پیشرفت کشور و این چنین مدرسه هایی را مقدمه علم دانست و ادامه داد:قبل از زلزله هم در شهرستان ورزقان خدماتی ارائه شده بود و بعد از زلزله مسئولیتمان در آبادانی این منطقه سنگین تر شده است.

وی انسانیت را منوط به رسیدگی به همنوعان دانست.DSCF2648



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

علی و فادار فرماندار ورزقان در گفت و گو با آوای ورزقان با تبریک هفته وحدت،ولادت پیامبر اکرم(ص)و ولادت امام صادق (ع)،پیامبر اسلام را پیامبر رأفت و مهربانی خواند و خاطر نشان کرد  پیامبر اکرم (ص) هم دربین شیعیان و هم اهل سنت جایگاه والایی دارد.

فرماندار ورزقان اظهار کرد:در وضع کنونی کشور بیش از هر زمانی نیازمند وحدت هستیم چون دشمن تمام قدرت و برنامه های خود را برای تفرقه اندازی از راه های مختلف به کار گرفته است ولی به لطف خداوند و آگاهی بخشی های مقام معظم رهبری موفق به انجام نقشه های شوم خود نشده است.

علی وفادار شگرد های دشمن را حساب شده خواند و عنوان کرد:دشمن می خواهد با تفرقه میان شیعه و اهل سنت و با گروه های تروریستی دست نشانده اش در منطقه اسلام و مسلمانان را هدف قرار داده و اسلام هراسی و شیعه هراسی را رواج  دهد ولی از آنجایی که اهل سنت خود آگاه هستند به هیچ وجه به دشمن اجازه دخالت نداده اند و همیشه در حفاظت از جغرافیای نظام دوشا دوش شیعیان ایستادگی و از نظام جمهوری اسلامی پاسداری کرده اند.

وی ادامه داد:احزاب و گروه های سیاسی باید در جهت حفظ نظام و مأیوس کردن دشمن حرکت کنند و کاری نکنند که دشمن را خوشحال کند اگر اختلاف نظری وجود داردباید این اختلاف نظر به حل مشکلات بیانجامد و هرکس بخواهد در قدرت و اقتدار کشور نقطه ضعف ایجاد کند که به ترغیب دشمن برای جسارت به کشور منجر شود خائن تلقی می شود.

فرماندار ورزقان تصریح کرد:اختلاف نظر بین احزاب و گروه های سیاسی یک مسئله طبیعی است اما اختلاف نظری که باعث پیشرفت نظام باشد وبه تحکیم وحدت کمک کند قابل قبول است و تمام نیرو های کشور باید با وحدت از همه آرمان های نظام و خون شهدا دفاع کنند و آنچه را که لازمه یأس و نا امیدی دشمن و باعث رضایت مندی مردم و پیشرفت جامعه است انجام دهند چرا که ما در کشوری اسلامی،قرآنی و منتصب به ائمه زندگی می کنیم و نباید حرکتی انجام شود که خدای نکرده ضربه ای به نظام و مردم وارد آید.

علی وفادار هفته وحدت را فرصت مناسبی برای تحکیم وحدت بین اقوام و احزاب سیاسی کشور و دست یابی به یک وحدت جامع دانست



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

با حضور فرماندار محترم شهرستان ورزقان ،معاون محترم مدیر کل آموزش و پرورش استان ورئیس سواد آموزی استان ،مدیر محترم آموزش وپرورش ورزقان ،روسای ادارات وهمکاران اداری جلسه شورای پشتیبانی سواد آموزی شهرستان ورزقان تشکیل یافت

به گزارش روابط عمومی مدیریت آموزش وپرورش ورزقان با حضور فرماندار محترم شهرستان ورزقان ،معاون محترم مدیر کل آموزش و پرورش استان ورئیس سواد آموزی استان ،مدیر محترم  آموزش وپرورش ورزقان ،روسای ادارات وهمکاران اداری جلسه شورای پشتیبانی سواد آموزی شهرستان ورزقان تشکیل یافت .

در این جلسه جناب آقای وفادار فرماندار محترم شهرستان ورزقان ضمن تبریک میلاد با سعادت نبی اکرم (ص) وهفته وحدت گفت :طبق فرمایش حضرت امام خمینی (ره)  معلمی شغل انبیاست وزحمات معلمان عزیز در مقابل حقوق در یافتی قابل قیاس نیست .امام خمینی (ره) مشکلات ومعضلات بی سوادی را می دیدند ومی شناختند که دستور دادند نهضت سواد آموزی تشکیل یابد وکشور های استکباری وامریکا در جوامع قدیم وفعلی بیشتر در کشور هایی توانسته اند نفوذ کنند که مردم آن جامعه سواد کمی داشته اند واز آگاهی سیاسی کمی برخوردار بوده اند .

در ادامه آقای پیری معاون محترم مدیر کل آموزش وپرورش استان هم گفت :دو عامل باعث عدم ریشه کنی بی سوادی در استان می باشد اول عدم انسداد مبادی بیسوادی ودوم ناقص بودن اطلاعات پایگاه سواد آموزی که این مورد سال به سال در حال بروز رسانی می باشد.

در ابتدای این جلسه آقای فتحی مدیر محترم آموزش وپرورش ورزقان ضمن تقدیر از حاضرین در جلسه هفته وحدت ومیلاد باسعادت رسول اکرم (ص) وامام جعفر صادق (ع) و هفته سواد آموزی را تبریک گفتند وضمن ارائه گزارش از فعالیت سواد آموزی شهرستان به حاضرین بیان کرد:در دو مرحله معرفی اولیا ء بسواد دانش آموزان به مدیریت آموزش وپرورش ورزقان صدر صد آنها را جذب نموده ایم و برای انسداد مبادی بیسوادی حتی در مدارسی که یک دانش آموز داریم همکار جهت تدریس فرستاده ایم .

در ادامه هرکدام از حاضرین نظرات خودشان را اعلام نمودند.



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

از ورزقان، علی وفادار ظهر امروز در جلسه شورای اداری این شهرستان از تبدیل آموزشکده فنی مهندسی ورزقان به دانشکده خبر داد و اظهار کرد: تفاهم‌نامه لازم در این خصوص با مسئولان دانشگاه سهند تبریز امضا شده که در آینده نزدیک عملی می‌شود.خبرگزاری فارس: آموزشکده فنی مهندسی سهند ورزقان به دانشکده تبدیل می‌شود

رئیس شورای اداری شهرستان ورزقان ادامه داد: مس سونگون ورزقان در خصوص ایجاد و افزایش رشته‌های مرتبط با مس در این دانشگاه تعهد کرده که در صورت مساعدت به‌زودی انجام خواهد شد.وی در ادامه، هشت معدن از 12 معدن شناسایی شده در شهرستان را فعال اعلام کرد و افزود: با راه‌اندازی صنایع پایین‌دستی مس در ورزقان، مشکل بیکاری در این شهرستان به حداقل می‌رسد.

فرماندار ورزقان همچنین از مسئولان آب شهرستان خواست در رابطه با حفر غیرمجاز چاه‌ها در روستاهای شهرستان برخورد جدی به عمل آورده و آن عده از افراد که حاشیه رودخانه‌ها را تصرف کرده‌اند را به مراجع قضایی معرفی کنند.

حجت‌الاسلام علی مهدوی امام جمعه ورزقان هم در این جلسه ایجاد وحدت بین مسئولان را مورد تاکید قرار داد و گفت: اگر بین مسئولان وحدت و هماهنگی ایجاد شود مردم در هنگام مراجعه به ادارات با مشکل مواجه نمی‌شوند و نحوه خدمات مورد رضایت همه واقع خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری فارس از ورزقان، علی وفادار ظهر امروز در جلسه شورای اداری این شهرستان از تبدیل آموزشکده فنی مهندسی ورزقان به دانشکده خبر داد و اظهار کرد: تفاهم‌نامه لازم در این خصوص با مسئولان دانشگاه سهند تبریز امضا شده که در آینده نزدیک عملی می‌شود.

رئیس شورای اداری شهرستان ورزقان ادامه داد: مس سونگون ورزقان در خصوص ایجاد و افزایش رشته‌های مرتبط با مس در این دانشگاه تعهد کرده که در صورت مساعدت به‌زودی انجام خواهد شد.

وی در ادامه، هشت معدن از 12 معدن شناسایی شده در شهرستان را فعال اعلام کرد و افزود: با راه‌اندازی صنایع پایین‌دستی مس در ورزقان، مشکل بیکاری در این شهرستان به حداقل می‌رسد.

فرماندار ورزقان همچنین از مسئولان آب شهرستان خواست در رابطه با حفر غیرمجاز چاه‌ها در روستاهای شهرستان برخورد جدی به عمل آورده و آن عده از افراد که حاشیه رودخانه‌ها را تصرف کرده‌اند را به مراجع قضایی معرفی کنند.

حجت‌الاسلام علی مهدوی امام جمعه ورزقان هم در این جلسه ایجاد وحدت بین مسئولان را مورد تاکید قرار داد و گفت: اگر بین مسئولان وحدت و هماهنگی ایجاد شود مردم در هنگام مراجعه به ادارات با مشکل مواجه نمی‌شوند و نحوه خدمات مورد رضایت همه واقع خواهد شد.

- See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13931015001065#sthash.fG8HduSM.dpuf


پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

جنگل های ارسباران در شمال آذربایجان شرقی از نظر پوشش گیاهی و گونه های کمیاب حیات وحش تنوع زیادی دارد که در تلطیف آب و هوای استانهای شمالغرب کشور، تغییر اقلیم آذربایجان و تامین آب رودخانه ارس بسیار تاثیرگذار بوده است .
طبق جدیدترین نتایج تحقیقات دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز بیش از 120 گونه کمیاب درختی، هزار گونه گیاهی و همچنین صدها نوع حیات وحش دراین منطقه با بیش از 164 هزار هکتار وسعت وجود دارد.
سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی می گوید: گونه های کمیاب گیاهی چون سرخدار، پر و ارس به علت تنوع اکولوژیکی از اهمیت جهانی برخوردار است بطوریکه در سال 1976 میلادی، یونسکو 76 هزار هکتار از اراضی جنگلی ارسباران را به عنوان اندوختگاه زیست سپهر شناسایی و ثبت جهانی کرد.
آقای مهری می افزاید: هم اکنون جنگل های ارسباران به عنوان یکی از ذخایر ژنتیکی 9 گانه بیو سفری در سازمان یونسکو تحت برنامه انسان و کره مسکون قرار گرفته است .
وی اضافه می کند: این جنگل ها در شهرستانهای اهر، ورزقان، کلیبر، خدا آفرین و جلفا قرار دارد و مراکز مدیریتی سازمان جنگل ها و منابع طبیعی آذربایجان شرقی در این مناطق فعالند .
آقای داودی کارشناس منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی می گوید: حفظ وضع موجود جنگل ها و هدایت کردن آن از حالت شاخه زاد همسان به شاخه و دانه زاد ناهمسان و هدایت به طرف زادآوری طبیعی از برنامه های اصلی این اداره کل بوده است .
وی می افزاید: توسعه بخش هایی از جنگل در مناطق تخریب شده و کاهش فشار به چوب جنگلی با توسعه درخت کاری، زراعت چوب و مشارکت مردم از دیگر برنامه های ملی و محلی برای حفاظت از این جنگل هاست .
این کارشناس منابع طبیعی و آبخیزداری می گوید: برای تخریب جنگل و جلوگیری از خسارت بر منابع طبیعی باید به توانمند سازی روستاییان جنگل نشین و یا ساکنان حاشیه جنگل ها پرداخت که با برنامه ریزی های انجام شده طرح ساماندهی جنگل نشینان و توانمندسازی آنان آغاز شده است .
آقای داودی می افزاید: طرح کارشناسی ایجاد اشتغال برای جنگل نشینان و تبدیل وابستگی مردم به جنگل از حالت بهره برداری مخرب به بهره برداری غیر مستقیم و جنبی از دیگر برنامه های موفق است که توسعه گردشگری و استفاده از محصولات فرعی شناسایی شده برای درآمدزایی از جمله فروش میوه های جنگلی از آن جمله است .
دیگر کارشناس امور جنگل و مرتع استان می گوید: تاکنون طرح های حفاظتی صیانت شامل توسعه و نگهداری ذخیره گاه ها و مراقبت از جنگل کاریهای سنواتی با موفقیت اجرا شده است .
آقای آسیابی می افزاید: علاوه براین احیا و غنی سازی جنگل ارسباران با نهال کاری و بذرکاری، تهیه و اجرای طرح های جنگلداری چند منظوره و تجهیز و نگهداری پارکهای جنگلی نیز برای احیای ارسباران صورت گرفته است .
مدیر اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان اهر می گوید: در 6 ماه نخست امسال برای جلوگیری از ورود احشام به داخل جنگل های ارسباران 500 میلیون ریال برای حصارکشی 3 هزار متر دیوار حائل هزینه شد .
آقای برقی می افزاید: آسیب نرساندن به جنگل با جلوگیری از چرا دراین مناطق و حفاظت از ذخیره گاههای موجود از علل اصلی این دیوارکشی است .
آقای جباری مدیر طرح و برنامه درآمدی منابع طبیعی استان می گوید: در 9 ماه نخست سال برای اجرای طرح های جنگل و مرتع داری 63 میلیارد ریال اعتبار جذب شد .
معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی می گوید: جنگل های ارسباران که در زبان محلی به جنگل های قره داغ و قرچه داغ مشهور است به عنوان یکی از ذخیره گاههای طبیعی کره زمین بین مناطق خزری ، قفقازی و مدیترانه ای قرار دارد و برخی از گونه های حیات وحش آن چون پلنگ ، خروس سیاه ، قوچ و میش ، پرندگان شکاری و انواع گوزن کم نظیر است .
آقای رسولی می افزاید:‌ محیط بانان و جنگلبانان هم اکنون در مناطق حفاظت شده شبانه روز مشغول حفاظت و صیانت از گونه های کمیاب حیات وحش ارسباران هستند و گردشگاه های آن فقط برای گردشگران در فصول مختلف سال گشایش یافته است .
وی اضافه می کند: مناطق مملو از علفزارهای آلپی، کوه های مرتفع تا 2 هزار و 200 متر ، دشتهای لاله، مراتع و جنگل ها و صدها چشمه و رودخانه موجب حضور زیاد گردشگران داخلی و خارجی به این مناطق شده و اداره کل محیط زیست استان با هماهنگی دیگر دستگاه ها در حفاظت از منابع جنگلی، طبیعی و آبی بکر بسیار فعال است .
دکتر رضوان استاد گردشگری مراکز آموزش عالی می گوید:‌ نواحی جنگلی آذربایجان شرقی از زیباییها و مناظر متنوعی برخوردار است و شرایط مساعدی برای گردشگران در همه فصول فراهم می کند لذا ساخت و توسعه اقامتگاهها، کلبه های چوبی و رستورانها در این مناطق می تواند به درآمدزایی و پویایی اقتصاد بومی جنگل نشینان کمک کند .
وی می افزاید: حفاظت از جنگل های ارسباران نَه تنها به پشتوانه اقتصادی آذربایجان شرقی کمک می کند بلکه با بکارگری و بهره برداری صحیح از آنها می توان به عنوان جاذبه های طبیعی گردشگری هم از آنها استفاده کرد و به رونق صنعت گردشگری استان افزود.
آقای جبارزاده استاندار آذربایجان شرقی نیز از پیشنهاد ثبت جهانی جنگل های ارسباران در فهرست میراث فرهنگی یونسکو خبر می دهد و می افزاید: درتلاشیم جنگل های ارسباران را در فهرست جهانی منابع طبیعی و جنگلی جهان به ثبت برسانیم تا عظمت و شکوه ایران اسلامی در حوزه منابع طبیعی بیش از پیش به جهانیان شناسانده شود .



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم اعزامی به مدینه منوره، روز نهم ربیع الاول مصادف با سالروز به امامت رسیدن و آغاز امامت و ولایت بقیة الله الاعظم حضرت صاحب الزمان عجّل اللّه تعالی فرجه الشریف است که طبق سنت دیرینه مردم مؤمن و عاشقان و ارادتمندان خاندان عصمت و طهارت جشن می‌گیرند.

امسال نیز زائران حرم نبوی و ائمه مظلوم بقیع علیهم السلام از سراسر دنیا و به‌ویژه ایران اسلامی این روز فرخنده را گرامی داشتند و به پخش شیرینی در برنامه‌های جشن و سرور در جوار قبر مطهر رسول خدا(ص) و ائمه بقیع علیهم السلام پرداختند.

شب گذشته برنامه‌های متنوع فرهنگی و جشن و سرور از سوی دفتر نمایندگی بعثه مقام معظم رهبری در مدینه منوره با حضور سخنرانان و مداحان کشورمان برای زائران ایرانی حاضر در سرزمین وحی برگزار شد که سخنرانان هدف از بعثت انبیا و علت و دلایل عقلی و نقلی خالی نماندن زمین از حجت الهی را تشریح کرده در باب مهدویت و انتظار و ویژگی های منتظران به ایراد سخن پرداختند.



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

به گزارش روابط عمومی مدیریت آموزش وپرورش ورزقان آقای فتحی مدیر آموزش وپرورش ورزقان با اعلام اینکه دانش آموزان منطقه ورزقان در یک فراخواني  صد وسی میلیون ریال برای باز سازی عتبات عالیات کمک نقدی کرده اندگفت :با اینکه هنوز آثار زلزله از منطقه ورزقان رخت نبسته وخانواده ها ودانش آموزان خودشان به کمک نیاز دارند ولی به خاطر عشق وعلاقه خانواده ها ودانش آموزان عزیز به ائمه معصومین (ع) صد وسی میلیون ریال کمک نقدی از طرف دانش آموزان عزیز برای باز سازی عتبات عالیات کمک شده است .

در ادامه آقای فتحی به دل نوشته های سوز ناک دانش آموزان برای شهدای کربلا اشاره کرد وگفت از میان دل نوشته سه مورد انتخاب گردیده است که هدایایی برای نویسندگان آنها اهداء خواهد گردید.

در پایان مدیر آموزش وپرورش از تمام دست اندر کاران این امر معنوی به خصوص دانش آموزان ،اولیای گرامی ،کلیه همکاران ،مدیران ،مربیان وهمکاران اداری تشکر وقدر دانی نمودند.



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

تبریز - ایرنا - فرماندار شهرستان ورزقان گفت: با بهره برداری از سدهای در دست احداث در منطقه سالانه 70 میلیون متر مکعب از روان آب های این شهرستان مهار می شود.علی وفادار روز سه شنبه در جلسه بررسی مشکلات منابع آب این شهرستان از اختصاص 250 میلیارد ریال اعتبار برای اتمام سدهای حاجیلار در بخش خاروانا و آقبلاغ - سیه کلان در بخش مرکزی شهرستان خبر داد و افزود: این سدها با 33 و 85 درصد پیشرفت فیزیکی تا دوسال آینده به بهره برداری می رسند.

گفته می شود در زمان حاضر 150 میلیون مترمکعب از روان آب های این شهرستان بدون استفاده از منطقه خارج می شود.

وی گفت: با آبگیری این سدها که برای مصارف صنعتی کارخانه های مس سونگون، آب آشامیدنی و زراعی شهرستان احداث می شود، بیش از 3 هزار هکتار اراضی کشاورزی در 40 روستای بخش خاروانا و بخش مرکزی از دیم به آبی تبدیل خواهد شد.

فرماندار ورزقان یادآوری کرد: در این شهرستان 65 هزار هکتار اراضی قابل کشت وجود دارد که متاسفانه بعلت توجه نکردن به مهار روان آب ها فقط هشت هزار هکتار آن بصورت آبی کشت می شود.

شهرستان ورزقان با 163 روستا و دو شهر و با 50 هزارنفر جمعیت در 75 کیلومتری شمال تبریز مرکز استان آذربایجان شرقی قرار دارد.



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

پیام رئیس آموزش وپرورش منطقه خاروانا به مناسبت هفتم دی ماه سالروز تاسیس نهضت سواد آموزی :

پایگاه اطلاع رسانی خاروانا به نقل از روابط عمومی اداره آموزش و پرورش خاروانا :رزمی در پیامی سالروز تاسیس نهضت سواد آموزی به همه فعالان عرصه تعلیم و تربیت تبریک گفت : شکوفایی و اعتلای کشور عزیزمان ایران مرهون تلاشهای مستمر و بی وقفه ومجاهدت خستگی ناپذیر فعالان عرصه تعلیم تربیت می باشد واهتمام به امر سواد آموزی یکی ازمهمترین شاخصه های بسط عدالت آموزشی است که باید در جهت انجام آن وریشه کنی بیسوادی در جامعه اقدام شود وهمچنین انسداد مبادی بیسوادی از مهمترین اولویتهای عرصه تعلیم وتربیت می باشد فعالیت در امر سواد آموزی ارزنده ترین هدیه آموزش دهندگان به افراد محروم از نعمت خواندن و نوشتن می باشد ایشان در آخر برای تلاشگران عرصه سواد آموزی آرزوی توفیق نمودند .



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

شهردار ورزقان گفت:مبلغ 100 میلیون کمک بلاعوض شهرداری و شورای شهرتبریز به مردم ورزقان به مناسبت دومین سالگرد زلزله صورت گرفته است.
کامران رحتمی شهردار ورزقان در گفت وگو با آوای ورزقان در خصوص هبه شورای شهر و شهرداری تبریز به مردم ورزقان گفت:پیرو در خواستی که از دکتر نجفی شهردار تبریز داشتیم ایشان هم در مکاتبه ای با شورای شهر تبریز خواستار کمک به مردم ورزقان شدند ودر نهایت در جلسه امروز شورای شهر تبریز،پرداخت مبلغ ۱۰۰میلیون تومان کمک بلاعوض به مناسبت دومین سالگرد زلزله به مردم ورزقان تصویب شد.

کامران رحمتی تصریح کرد؛این مبلغ صرفاً برای زیباسازی و ایجاد مراکز فرهنگی و ورزشی در شهر ورزقان هزینه خواهد شد.



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

خبرگزاری فارس: شهادت سردار حمید تقوی در دفاع از عتبات عالیات حین انجام ماموریت مستشاری در سامرا

به گزارش خبرگزاری فارس، روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اطلاعیه ای از شهادت سردار حمید تقوی از فرماندهان قرارگاه رمضان در دوران دفاع مقدس در حین انجام ماموریت مستشاری برای مقابله با تروریست های تکفیری و داعش در سامرا خبر داد.
در این اطلاعیه آمده است: سردار سرتیپ پاسدار حمید تقوی پس از دوران دفاع مقدس در عرصه های مختلف پاسداری از انقلاب اسلامی و مقابله با دشمنان اسلام و جبهه‌ مقاومت و بیداری اسلامی نقش آفرینی‌های ارزشمند و ماندگاری داشته و سرانجام در حین انجام ماموریت مستشاری به ارتش و بسیج مردمی عراق برای مقابله با تروریست های تکفیری و داعش در شهر سامرا و در جوار مرقد مطهر امام عسکری (ع) به شهادت رسید.
این اطلاعیه افزوده است: شهید تقوی از فرماندهان قرارگاه رمضان در دروان دفاع مقدس بود که پدر و برادر گرانقدر وی نیز در دوران جنگ تحمیلی به فیض عظیم شهادت نائل آمدند.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با تبریک و تسلیت شهادت سرتیپ پاسدار حمید تقوی به محضر حضرت ولی عصر (عج)، مقام معظم رهبری (مدظله العالی)، ملت انقلابی ایران اسلامی به ویژه مردم شهید پرور خوزستان و خانواده و بستگان این شهید والام مقام اعلام کرد: مراسم تشییع پیکر مطهر شهید تقوی در تهران فردا ( 8 دی ماه) ساعت 9 صبح در حسینیه عاشقان ثارالله ستاد فرماندهی کل سپاه برگزار خواهد شد.
پیکر مطهر این سردار رشید اسلام روز سه شنبه ( 9 دی ماه) در اهواز تشییع و به خاک سپرده خواهد شد.

 



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

به گزارش خبرآنلاین، حسام‌الدین آشنا، مشاور فرهنگی حسن روحانی در وبلاگ شخصی خود نوشت:

دانشجویی پس از جریان دفن شهدای گمنام در میدان امیر چخماق یزد از من پرسید: پیکری که در تفحص یافت می شود یا دارای پلاک شناسایی است یا نه؟ در صورت اول گمنام نیست در صورت دوم یا ما فهرستی از مشخصات شهدای مفقود الاثر داریم یا نه؟ اگر داریم با تطبیق دی‌آن‌ای میان نزدیکان شهید و پیکر یافت‌شده می‌توان هویت شهید را شناسایی کرد. اگر نداریم چرا در طول ۲۵ سال پس از پایان جنگ فراخوان نداده‌ایم هر خانواده‌ای که شهید مفقودالاثر دارد بیاید آزمایش دی‌ان‌ای بدهد و از طرف دیگر از بقایای هر شهید تفحص شده پیش از دفن آزمایش بگیریم و با تطبیق این دو بانک اطلاعاتی، هم خانواده‌ها را از انتظار در بیاوریم و هم به جای افزایش شهدای گمنام، شهدا را نام‌آشنا و نام‌آور کنیم.

او مثال‌هایی را یادآور شد که در همین سال گذشته برخی شهدای گمنام که در تهران دفن شده‌اند از همین طریق مورد شناسایی قرار گرفته‌اند. پس اگر می‌توان مدت‌ها پس از دفن نمونه‌ها را تطبیق داد چرا از ابتدا همین اقدام را انجام ندهیم؟

سوال این است آیا ما حق داریم قبل از این که تمام تلاشمان را برای رساندن یک شهید به خانواده‌اش انجام دهیم، تاکید می‌کنم تمام تلاشمان، پیکر او را به صورت گمنام دفن کنیم؟

در جریان دفن شهدا سه نهاد مسوولیت دارند. نهاد اول کمیته جستجوی مفقودین است که تا چندی پیش بخشی از بنیاد حفظ آثار و ارزش‌های دفاع مقدس وابسته به ستاد کل نیروهای مسلح بود و با اتمام ماموریت سردار باقر زاده در آن بنیاد، مستقل شد. این ستاد فعلا هم کار تفحص را انجام می دهد، هم شناسایی شهدا را دنبال می کند و هم مکان های دفن شهدا را معین می کند و هم مراسم را برگزار می‌کند.

نهاد دوم بنیاد حفظ آثار و ارزش‌های دفاع مقدس است که در وضع فعلی ساختن و نگهداری از یادمان‌های شهدای گمنام را هم بر عهده دارد.

نهاد سوم بنیاد شهید و امور ایثار گران است که اگر چه قانونا هم پاسخگو و هم خادم خانواده‌های معزز مفقودین است ولی در چرخه امور مربوط به شهدای گمنام کاملا حذف شده است.

می‌توان با تقسیم کار منطقی‌تری میان این سه نهاد از گمنام دفن شدن شهیدان جلوگیری کرد.

به امید روزی که هیچ شهیدی را به صورت گمنام دفن نکنیم و همه شهیدانمان را به آغوش خانواده‌ها باز گردانیم.



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

جلسه ستاد کنکو ر منطقه خاروانا با حضور مدیران متوسطه ومشاوران مدارس در آذر ماه 93

http://cms.medu.ir/1836/1836Docs/news/DSC02281.JPG

پایگاه اطلاع رسانی خاروانا به نقل از روابط عمومی اداره جلسه ی ستاد کنکور منطقه خاروانا با حضور مدیران مدارس متوسطه ومشاوران مدارس در آذر ماه 93 برگزار گردید . در این جلسه ریاست محترم خواستار تلاش جدی مدیرا ومشاوران برای آمادگی ورفع استرس دانش آموزان چهارم متوسطه برای کنکور 94شدند . در ادامه جلسه کارشناسان اداره ، مدیران ومشاوران هر کدام به ترتیب به ارائه نظرات خود پرداخته و مصوب شد جلسات یادگیری و مطالعه در مدارس با حضور مشاوران ، نشست مشاوران با دانش آموزان وبرگزاری کلاسهای کنکورو..... درمدارس متوسطه برگزار گردد.



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

پایگاه اطلاع رسانی خاروانا به نقل از روابط عمومی آموزش وپرورش منطقه خاروانا کارگاه آموزشی سنجش و ارزشیابی دبیران متوسطه دوم در آذر ماه 93در محل دبیرستان شبانه روزی شهید قلیزاده برگزار گردید. در این کارگاه همکاران محترم به بررسی مسائل سنجش وارزشیابی پرداخته وجهت برگزاری امتحانات صحیح واخذ آزمونهای استاندارد با یکدیگر به تبادل نظر پرداختند . در ادامه جلسه ریاست محترم اداره ضمن بازدید از کارگاه آموزشی به اهمیت سنجش وارزشیابی در پیشرفت دانش آموزان اشاره و خواهان تلاش کلیه دبیران جهت اخذ آزمون صحیح تاکید کردند.



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

جلسه توجیهی وبررسی مشکلات سواد آموزی منطقه خاروانا در مورخه 29/9/93 راس ساعت 15 بعد از ظهر در محل نمازخانه اداره برگزارگردید


پایگاه اطلاع رسانی خاروانا به نقل از روابط عمومی اداره جلسه با تلاوت آیاتی از کلام الله مجید شروع شد . ابتدا رزمی رئیس اداره با تبیین راهکارهای مطلوب جهت ارتقاء سواد آموزی به آموزش دهندگان توصیه نمود سواد آموزی بصورت یک هدف والای انسانی و خداپسندانه بنگرید ودر جهت بر چیدن بیسوادی اقدامات موثری انجام نمایند . در ادامه جلسه کارشناس سواد آموزی منطقه در مورد نحوه اداره کلاسها ی انتقال و سوادآموزی به ارائه گزارشی پرداخت ودر پایان بر نظارت دقیق کلاسها جهت جلوگیری از افت سواد آموزی تاکید گردید.



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

 مراسم گراميداشت هفته پژوهش در دانشگاه پيام نور خاروانا برگزار شد. جناب آقاي عبدالهي بخشدار محترم خاروانا با اعلام اين خبر افزودند بزرگداشت هفته پژوهش بمنظور تجليل و تقدير از پژوهشگران عرصه هاي مختلف و ارج نهادن به ارزش علم، دانش، تحقيق و نوآوري هر چند سابقه چندين ساله دارد اما دولت محترم تدبير و اميد در اين خصوص دو ابتكار جالب داشته كه يكي تمركز برنامه ها و ايجاد روحيه تعامل و همكاري بين واحدهاي دانشگاهي و ديگري توسعه اين برنامه ها به سطح بخش ها است.
ايشان با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب که فرمودند «علم، پیشرفت علمی و فراگیری نیاز اول کشور است»، بر لزوم اهمیت به مسائل مربوط به پژوهش و تحقیق به منظور ارتقای جایگاه علمی کشور توسط مسئولان تاکید کرده و افزود: دشمنان ایران اسلامی درصدد آن هستند که این حرکت دانشمندان و دانشجویان نخبه را در ایران اسلامی متوقف کنند اما با همت بلند دانشمندان، دانشجویان و دانش‌آموزان این مرز و بوم این تهدیدات خنثی شده است.
ايشان افزودند: نامگذاری هفته پژوهش نشان از اهمیت آن در توسعه همه‌جانبه ایران اسلامی دارد و فرصت مناسبی برای بازنگری و آسیب‌شناسی در ارتباط با شیوه‌های فرهنگ‌سازی در حوزه پژوهش محسوب می‌شود.
نماینده عالی دولت در بخش خاروانا خاطرنشان کرد: امیدواریم که با تلاش و همت همه تلاشگران این عرصه شاهد موفقیت‌های چشمگیری در توسعه علمی كشور و رساندن آن به اوج افتخار و فتح قله‌های علمی در جهان باشیم.
اين مراسم با هماهنگي بخشداري و همكاري دانشگاههاي پيام نور و آزاد اسلامي، اداره آموزش و پرورش ، كميته امداد امام خميني ( ره ) و شوراي اسلامي شهر خاروانا و با حضور جمعي از مسئولين سياسي، قضايي، نظامي و انتظامي و اداري بخش، اساتيد و پژوهشگران، دانشجويان و فرهنگيان برگزار شد.

لازم به توضيح است در ابتداي اين مراسم بعد از تلاوت آياتي از كلام الله مجيد و خير مقدم گويي رئيس محترم دانشگاه آزاد اسلامي خاروانا، آقاي دكتر برقي به عنوان نماينده پژوهشگران در خصوص موضوع پژوهش و جايگاه آن در كشور و نيز جايگاه كشور ايران از نظر پژوهش ها در مقايسه با ساير جوامع مطالبي بيان كردند.

منبع :روابط عمومی بخشداری خاروانا:



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

جلسه شورای آموزشی منطقه خاروانا با موضوع بررسی وارائه راهکارهای عملی برای جذب بازماندگان از تحصیل در محل اتاق ریاست اداره برگزارشد.

پایگاه اطلاع رسانی خاروانا به نقل ازگزارش روابط عمومی اداره آموزش وپرورش منطقه خاروانا جلسه باتلاوت آیاتی از کلام الله وحی شروع شد.ابتدا رزمی ریاست اد اره ضمن خیر مقدم به حاضرین وتسلیت بمناسبت اربعین حسینی با اشاره به انسدادمبادی بیسوادی گفت : ریشه کنی بیسوادی در جذب بازماندگان ازتحصیل و مهمترین اولویت در جذب بازماندگان ازتحصیلات شمردند.. در ادامه معاون آموزشی باارائه گزارشی از جذب بیست نفر از بازماندگان تحصیلی منطقه در مقاطع راهنمایی ودبیرستان خبردادوافزود: مهمترین مشکل بازماندگان ازتحصیل نبود سرویس حمل ونقل دانش آموزی وهزینه زیاد ایاب وذهاب دانش آموزان روستایی را مجبور به ترک تحصیل می کند. وبعد از بحث وتبادل افکار کارشناسان آموزشی ، پرورشی وسواد آموزی نکته نظرات خودرا ارائه نمودند.مقررشد از طریق هماهنگی با ادارات بخش در خصوص حمایت از بازماندگان تحصیلی در جهت جذب اقدامات لازم صورت گیرد



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

سعید فاتح بخشداربخش مرکزی ورزقان درگفت وگو با آوای ورزقان در خصوص باز دید از روستاهای بخش مرکزی گفت؛دراین بازدیدها مشکلات روستا نشینان از نزدیک لمس ودر خصوص رفع آن ها اقدامات لازم به عمل می آید که در این راستا مخلوط ریزی وشن ریزی معابر روستاهای سیفار،کرویق،اویلق،همای،لنبران،له له لو وحماملو حاصل شده است وروستای زنگی آباد را د دست اقدام داریم.

بخشدار بخش مرکزی ورزقان گفت؛به استناد گزارش قبلی شما در بازدید از روستای حماملو می بینیم که در کمتر از یک هفته مخلوط ریزی وشن ریزی معابر روستای حماملو انجام شده است و امید واریم با سرعت بخشیدن به اینگونه خدمات حداقل نیازهای مردمان عزیز ساکن در روستاها را فراهم کنیم.

سعید فاتح افزود؛پل روستای یاشل که محور ارتباطی سه روستای یاشل،پور ملک وقیه قشلاقی بود باهمت بخشداری مرکزی ودهیاری یاشل مورد بهره برداری قرار گرفت ومشکل آمد و شد ساکنین این سه روستا تسهیل یافت.



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

به گزارش آوای ورزقان، جلسه اخلاقی تربیتی پایگاه بسیج دانشجویی علم الهدی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورزقان به مناسبت روز دانشجو با حضور فرمانده سپاه ناحیه ورزقان در محل دانشگاه آزاد اسلامی ورزقان برگزار شد.

در ابتدای جلسه دکتر امیر محمودی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورزقان ضمن عرض خیر مقدم حضور فرمانده سپاه ناحیه ورزقان،اساتید و دانشجویان وتبریک روز دانشجو،از همه حاضرین به خاطر حضور در جلسه علی الخصوص فرمانده سپاه ناحیه ورزقان تشکر وقدر دانی کرد.سپس علیرضا نجفی فرمانده پایگاه بسیج دانشجویی علم الهدی ضمن خوش آمد به حاضرین وتبریک روز دانشجو به ارائه گزارش عملکرد یکساله پایگاه پرداخت.در ادامه سرهنگ بیت اله بنی هاشم فرمانده سپاه ناحیه ورزقان،با تبریک روز دانشجو در سخنانی به مسیری که انقلاب ازآغاز تاکنون طی کرده پرداخت ونقش دانشجویان را در طی این مسیر پرپیچ وخم  بسیار ارزنده وچشم گیر خواند.

فرمانده سپاه ناحیه ورزقان،دانشجویان را آینده سازان میهن اسلامی وادامه دهنده تاریخ پر شکوه انقلاب اسلامی  نامید وافزود: اعتماد مقام معظم رهبری به دانشجویان غیر قابل وصف است.وبرگزاری کرسی های آزاد اندیشی را در دانشگاه ها که از سوی مقام معظم رهبری مورد تأکید قرار گرفته است را خواستار شد.سرهنگ بیت اله بنی هاشم در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان در خصوص فرهنگ وتهاجم فرهنگی، نقش بسیج دانشجویی در فرهنگ ومقابله با تهاجم فرهنگی را بسیار گسترده دانست ونمونه های بارز تهاجم فرهنگی را بد حجابی،مصرف گرایی،وجدان کاری کم،فساد و....عنوان کرد.

وی،رتبه دوم ایران را در مصرف لوازم آرایشی بعد از عربستان تأسف بار خواند.وتنهاراه مقابله با تهاجم فرهنگی را سبک زندگی اسلامی عنوان کرد. که از سوی مقام معظم رهبری مورد تأکید قرار گرفته است

 

آوای ورزقان:تصویری/نشست صمیمی فرمانده سپاه ناحیه ورزقان با دانشجویان
 
 
آوای ورزقان:تصویری/نشست صمیمی فرمانده سپاه ناحیه ورزقان با دانشجویان
آوای ورزقان:تصویری/نشست صمیمی فرمانده سپاه ناحیه ورزقان با دانشجویان
 
 
 
 
آوای ورزقان:تصویری/نشست صمیمی فرمانده سپاه ناحیه ورزقان با دانشجویان


تاريخ : 14 / 9 / 1393برچسب:, | 23:1 | نویسنده : سعید علیزاده

پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

آوای ورزقان:شهریور 94 مورد بهره برداری قرار میگیرد

رئیس دانشگاه پیام نور واحد ورزقان در گفت وگو با آوای ورزقان درخصوص آخرین وضعیت ساختمان آموزشی این دانشگاه گفت:این بنا در زمینی به مساحت 2300متر مربع،با زیربنایی1300مترمربع،و در دو طبقه با اعتبار یک میلیارد وچهارصد میلیون تومان،65درصدپیشرفت سازه ای داشته،و 850 میلیون تا کنون هزینه در بر داشته است.

علی عباسی در ادادمه افزود:به دلیل شرایط نا مناسب جوی و برودت هوای شهرستان کار بنا به کندی پیش رفته است وانشالله در اوایل شهریور 94 به بهره برداری خواهد رسید.



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

خبرگزاری فارس: 1266 دامدار ارسبارانی کانکس دامی را دریافت نکرده‌اند

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، کریم مهری صبح امروز در جلسه کارگروه فرمانداران و مدیران جهادکشاورزی شهرستان‌های اهر، هریس، ورزقان و تبریز که با هدف بررسی آخرین وضعیت واحدهای دامی ساخته شده در مناطق زلزله‌زده تشکیل شده بود، اظهار داشت: طبق وعده مسئولان مقرر شده بود 12 هزار واحد پیش‌ساخته بلاعوض بود در مناطق زلزله‌زده احداث شود.

رئیس جهادکشاورزی آذربایجان‌شرقی اظهار کرد: طرف قرارداد این موضوع شرکت بنیاد بتن و سپاه عاشورا بود که طرح‌های سپاه با 7 هزار و 429 واحد به اتمام رسیده است و از طرح‌های بنیاد بتن نیز تاکنون 3 هزار و 305 واحد احداث شده است که در مجموع 10 هزار و 734 واحد پیش ساخته تحویل زلزله‌زدگان شده است.

وی با بیان اینکه برای ساخت این تعداد واحد دامی پیش ساخته مبلغ 360 میلیارد ریال اختصاص یافته بود، افزود: برای ساخت هر واحد دامی پیش ساخته در مناطق زلزله‌زده 30 میلیون ریال هزینه شده است که به صورت بلاعوض به روستائیان زلزله‌زده اعطاء شده است.

مهری با تاکید بر احصاء لیست دامدارانی که (1266نفر) کانکس دامی دریافت نکرده‌اند، افزود: تمهیدات لازم جهت اتمام و واگذاری این تعداد واحدهای دامی پیش ساخته اندیشیده شده است.

وی با بیان اینکه مبلغ 750 میلیارد ریال تسهیلات بانکی با کارمزد 4 درصد نیز برای بازسازی اماکن دامی به تعداد 15 هزار واحد در شهرستان‌های ورزقان، اهر، تبریز، هریس، مرند، هوراند، خاروانا، هادیشهر، خداآفرین و کلیبر تخصیص یافته است افزود: برای ساخت و بازسازی واحدهای دامی دائمی نیز با 50 میلیون ریال تسهیلات، 17 هزار و 561  پرونده تشکیل شده است که از این میزان تاکنون 14 هزار و 648 پرونده در بانک کشاورزی عقد قرارداد شده است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با بیان اینکه از این میزان، 14 هزار و 141 بهره‌بردار در مناطق زلزله‌زده اولین قسط خود را اخذ کرده‌اند، ادامه داد: 13 هزار و 49 نفر از این تعداد با انجام دیوارچینی و ستون‌گذاری واحدهای دامی شان دومین قسط خود را از بانک عامل اخذ کرده و بیش از 12 هزار و 159 نفر نیز جهت انجام سقف‌کاری و نصب درب و پنجره واحدهای دامی، قسط سوم و آخر خود را اخذ کرده‌اند.

وی با بیان اینکه با تحویل 10 هزار و 734 واحد پیش ساخته و اتمام ساخت 12 هزار و 159 واحد دامی دائمی تاکنون در مجموع 22 هزار و 893 واحد دامی به زلزله‌زدگان ارسباران تحویل داده شده است، افزود: مقرر شده با تخصیص 3 میلیون تومان وام بلاعوض اقدامات لازم جهت بازسازی یک هزار و 170 واحد دامی در مناطق زلزله‌زده در اهر، هریس، ورزقان و تبریز انجام پذیرد.

علی وفادار فرماندار شهرستان ورزقان نیز در این جلسه با بیان اینکه طرح‌های اماکن دامی آسیب دیده باید به صورت فنی و اجرایی براساس نقشه‌های سازمان جهادکشاورزی طراحی و احداث شود، افزود: کانکس‌های اضطراری پاسخگوی امروز نیست و از نظر امنیتی و بهداشتی باید اصول رعایت شود.

 



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

تلاوت قرآن در مراسم تاج گذاری در انگلیس

اسقف ارشد سابق آکسفورد، خواستار قرائت قرآن کریم در مراسم تاج گذاری پادشاه بعدی انگلستان شد.

به گزارش العالم، روزنامه انگلیسی "دیلی میل" نوشت که لورد "هریس" در سخنرانی خود در مجلس اعیان گفت، در صورت مرگ یا کناره گیری ملکه الیزابت دوم، در مراسم تاج گذاری شاهزاده ریچارد باید قرآن کریم تلاوت شود. وی این اقدام را موجب جلب اعتماد مسلمانان ِ ساکن انگلیس به دولت و احساس تعلق به آن دانست.

این اظهارات لورد هریس، موجب حیرت و ناخرسندی برخی از محافل انگلیسی و همچنین هجمه ای گسترده ای علیه کلیسا شد، تا جایی که کلیسا متهم شد اعتماد خود را به موسسه ها و رسوم خود از دست داده است.



رئیس جمهور با تأکید بر اینکه دوران افراط و فضای امنیتی به پایان رسیده‌ گفت: دوران وحدت و اعتدال فرا رسیده است. 

به گزارش کردپرس و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، حسن روحانی روز سه شنبه در اجتماع مردم استان گلستان در گرگان با تأکید بر اینکه امروز دنیا هم در بحث و هم در موضوع تحرک اقتصادی امنیت منطقه و جهان نیازمند ایران زمین است، اظهار داشت: در مسیر تعامل سازنده با دنیا، مسأله هسته‌ای را به مقصد خواهیم رساند و تردید نداشته باشید که 1+5 و دنیای غرب و شرق و همه نیازمند برخورداری از تعامل سازنده با ایران هستند.

دکتر روحانی با بیان اینکه روز به روز بر عظمت ملت ایران افزوده خواهد شد، گفت: ایران سرزمین حرکت و توسعه برای منطقه و جهان بوده و خواهد بود و در 15 ماه گذشته و در مسأله هسته‌ای حداقل 15 گام بسیار مهم برای توافق بین دو طرف برداشته‌ شده است.

رییس جمهوری با تأکید بر اینکه امروز در جایگاهی قرار داریم که دنیا حرف‌های اصولی ما را در مسأله هسته‌ای پذیرفته‌است، خاطر نشان کرد: امروز دنیا قبول دارد که غنی‌سازی در خاک ایران انجام شود، در اراک رآکتور آب سنگین داشته باشیم و تحقیق و توسعه ادامه داشته باشد و نیز قبول دارند که فعالیت‌های خود را در فردو ادامه خواهیم داد.

دکتر روحانی با اشاره به اینکه موضوع هسته‌ای ایران را به مقصد خواهیم رساند، تأکید کرد: تردید نداشته باشید که ملت ایران پیروز صحنه خواهد بود و سال آینده بی‌تردید وضعیت ما از امسال بهتر خواهد بود.

دکتر روحانی با تأکید بر اینکه دوران افراط و فضای امنیتی به پایان رسیده‌ و دوران وحدت و اعتدال فرا رسیده، تأکید کرد: امروز با وحدت، اعتدال، اتحاد و فضای باز برای کمک به یکدیگر و اعتلای فرهنگ، راه خود را ادامه می‌دهیم.

رییس جمهوری گفت: امروز فرهنگ اعتدال، فرهنگ دوستی و برادری و اتحاد در کشور و تعامل با جهان به عنوان مسیر و راهی است که اسلام برای ما تعیین کرده است و ما پای پرچم وحدت و اتحاد و تعامل تا آخر ایستادگی خواهیم کرد.

 



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

خبرگزاری فارس: قانون استخدام معلولان در ورزقان کلید نخورده است

رحیم بلال‌زاده امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در ورزقان اظهار کرد: معلولان این شهرستان از اجرای قانون حمایت از سه درصد استخدام و ماده دو مناسب‌سازی محیطی همچنان محروم هستند.

وی با بیان اینکه در شهرستان ورزقان 918 نفر معلول دارای تشکیل پرونده وجود دارند که در صورت غربال‌گری احتمال افزایش دو برابری این آمار وجود دارد، از تشکیل هیئت جانبازان و معلولان در شهرستان خبر داد و گفت: نباید به معلولان با دیده ترحم نگاه کرد، بلکه باید به آنها به چشم یک انسان نامحدود نگاه کنیم تا این شعار به واقعیت تبدیل شود.

بلال‌زاده اضافه کرد: تمام ادارات باید در حل مسائل و مشکلات اشتغال و معیشتی و ... افراد معلول عنایت ویژه‌ای داشته باشند.

وی در ادامه از شهرداری خواست محیط تردد برای این عزیزان ایجاد کنند تا در هنگام رفت و آمد با مشکل مواجه نشوند.

معاون فرماندار ورزقان فراهم کردن نشاط اجتماعی معلولان را اولویت کاری ادارات شهرستان دانست و از تمام ادارات دولتی خواست برای ارائه خدمات به افراد معلول دریغ نکنند.

 



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

خبرگزاری فارس: شهرستان ورزقان 918 نفر معلول دارد

آمنه امامی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در  ورزقان اظهار کرد: این تعداد با توجه به ثبت رسمی معلولان انجام گرفته است و در صورت غربالگری دقیق و انجام طرح C.B.R احتمال افزایش شمار معلولان وجود دارد.

امامی تعداد معلولان جسمی و حرکتی شهرستان را 565 نفر اعلام کرد که عمده علل آن حوادث رانندگی و تصادفات بوده و تعداد 150 نفر هم در اثر زلزله اخیر ورزقان به این رقم اضافه شده است.

رئیس اداره بهزیستی ورزقان گفت: هم‌اکنون 300 نفر در این اداره مستمری‌بگیر هستند و برای معلولان نخاعی علاوه بر هزینه نگهداری حق پرستاری هم پرداخت می‌شود.

امامی عمده‌ترین مشکلات موجود در شهرستان را عدم وجود کلینیک‌های توانبخشی با توجه به آمار بالای معلولان جسمی حرکتی، شنوایی و غیره، نبود روانپزشک کودکان با توجه به آمار بالای عقب‌ماندگان ذهنی، عدم مناسب سازی محیط شهری به عنوان ماده 2 قانون حمایت از معلولان، عدم توجه سازمان‌ها و نهادهای دولتی شهرستان در زمینه استخدام 3 درصد به عنوان قانون حمایت از معلولان عنوان کرد و علت وجود طلاق در شهرستان را اعتیاد، ازدواج‌های تحمیلی، اختلالات شخصیتی و استفاده نابه‌جا از امکانات ارتباطی منجمله گوشی موبایل و عدم تمایل زوجین به جلسات مشاوره قبل از ازدواج دانست.

وی در ادامه عدم استقبال تشکیل پرونده برخی معلولان و انتقال آنها به مراکز نگهداری را وابستگی شدید عاطفی، مسائل سنتی مذهبی، مقید بودن اصول اخلاقی توسط خانواده‌های این عزیزان اعلام کرد.

براساس نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال 1390، جمعیت شهرستان ورزقان در حدود 45 هزار و 708 نفر (1.2 درصد جمعیت استان) و جمعیت مرکز این شهرستان 5 هزار و 535 نفر برآورد شده است.

جمعیت شهری این شهرستان 6 هزار و 758 نفر و جمعیت روستایی آن 38 هزار و 950 نفر و تعداد خانوار آن 12 هزار و 244 خانوار است.

 



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

دکتر سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با حضور در سازمان عقیدتی سیاسی ارتش و در دیدار با حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم، رئیس این سازمان و معاونین وی، استفاده از ظرفیت های ارتش جمهوری اسلامی ایران در جهت ارتقای اقتصاد دانش بنیان را بسیار مهم دانست و گفت: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و بنیاد نخبگان آماده همه گونه همکاری با ارتش در این زمینه می باشد.

به گزارش روابط عمومی ارتش، در جلسه هم اندیشی که با حضور دکتر سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و معاونین وی با حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم، رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش، معاونین این سازمان و روسای ادارات تابعه در حوزه مرکزی سازمان عقیدتی سیاسی ارتش برگزار شد؛ حجت الاسلام آل هاشم با ارائه گزارشی از روند توجه به فرزندان و همسران موفق کارکنان ارتش، گفت: ارتش جمهوری اسلامی ایران در زمینه توجه به نخبگان خود به ویژه در بخش فرزندان و همسران کارکنان، قدم های خوبی برداشته است.



ادامه مطلب

پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

روابط عمومی بخشداری خاروانا: جلسه شوراي اداري بخش روز يكشنبه مورخ 93/09/02 با حضور مسئولين ادارات و نهادهاي تابعه، فرماندهان نظامي و انتظامي و تعدادي از معتمدين در محل بخشداري به رياست جناب آقاي عبدالهي بخشدار محترم خاروانا برگزار شد.

پس از تلاوت آياتي از كلام الله مجيد، ابتدا جناب آقاي عبدالهي ضمن تبريك هفته بسيج آنرا يادآور ايثار و فداكاري دانستند و تفكر بسيجي را تعبیری بدیع از مکتب اسلام و آئین الهی تشیع دانستند و افزودند: امام خمینی(رحمت الله علیه)احیاگر اسلام ناب محمدی (ص ) و پایه‌گذار و معلم مکتب تفکر بسیجی در عصر ما بزرگترین تفسیر را از بسیج و تفکر بسیجی، ارائه می‌فرماید:‌« من... از خدا می‌خواهم که با بسیجیانم محشور گرداند، چرا که در دنیا افتخارم این است که خود بسیجی‌ام».

ايشان در ادامه افزودند : مذاكره كندگان هسته اي به جد از تمام حق و حقوق كشورمان دفاع مي كنند. در ادامه بعد از بيان نظرات اعضاي جلسه و بررسي مسايل مطرح شده تصميماتي اتخاذ گرديد. 



وبلاگ شهرداری و شورای اسلامی شهر خاروانا: در روز یکشنبه مورخ 03/09/93 با دعوت رئیس شورای اسلامی شهر، شهردار خاروانا و کارکنان اداری شهرداری جهت توضیح برخی مسائل شهری و در جریان امور قرار دادن برخی امورات شهر و شهرداری جلسه ای تشکیل گردید. در این جلسه برخی امورات توسط اعضای محترم شورای شهر پیگیری گردید که عبارتند از: 

1- مسئله یکشنبه بازار( بازار هفتگی خاروانا) و اعتراض مغازه داران که مقرر گردید جلسه ای با نمایندگان مغازه داران با دعوت شورای شهر تشکیل و مزایا و معایب آن بررسی و تصمیمات لازم اتخاذ گردد.

2-  مقرر گردید شهرداری به اشخاص  و دارندگان وسایل نقلیه و ادوات کشاورزی که در کنار خیابانها پارک شده اند، اخطار لازم جهت جمع آوری آنها را ابلاغ نماید تا با عنایت به برودت هوا و احتمال بارش برف به هنگام برق روبی خیابانها مزاحمت ایجاد ننمایند. 

3- مسئله طرح هادی شهر خاروانا با توضیحات شهردار و مسئول فنی شهرداری در خصوص مزایا و معایب طرح هادی و طرح جامع در این جلسه مطرح و تصمیمات لازم اتخاذ گردید.