به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، حسین نجاتی امشب در گفتوگو با خبرنگاران خبرهای مبنی بر تعطیلی مس سونگون را شایعهای بیش ندانست و اظهار کرد: در حال حاضر 150 هزار کنسانتره در مس سونگون تولید میشود که در یک ماه آینده 150 هزار تن دیگر به تولید آن اضافه میشود.
وی در پاسخ به سئوال خبرنگار فارس مبنی بر اینکه کارخانه ذوب مس سونگون از جمله طرحهایی است که بارها وعدههایی در خصوص احداث آن داده شده و تا به امروز عملی نشده، ادامه داد: امروز خبرهایی از تعطیلی این مجتمع به گوش میرسد؛ در حالی که وزیر صنعت و معدن بر فرآوری کنسانتره تولید مس سونگون یعنی شمس مس در منطقه تأکید کرده و در مرحله تصمیمگیری انتخاب تکنولوژی قرار داریم.
براساس این گزارش، نخستین جرقه برای احداث کارخانه ذوب مس در سال 87 و با حضور مدیرعامل شرکت صنایع مس ایران زده شد که خبر از احداث مدرنترین کارخانه ذوب مس کشور در شهرستان ورزقان میداد و قول بهرهبرداری از آن تا پایان سال 91 داده شده بود.
سال 88 بود که علیاکبر محرابیان، وزیر صنایع و معادن وقت از نهایی شدن قرارداد ساخت کارخانه ذوب و بهرهبرداری از آن در چهار سال آینده خبر داد، اما این طرح نیز در طرح پیشرفت چندی درصدی پیش نرفت.
مسئولان امر اعلام کردند با راهاندازی کارخانه ذوب اشتغال 10 هزار نفری ایجاد خواهد کرد.
پایگاه اطلاع رسانی خاروانا به نقل از گزارش خبرگزاری فارس: سیاوش حضوری امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در تبریز اظهار کرد: با وجود اینکه اطلاع رسانی و هشدارهای لازم به عشایر ساکن در ییلاقات اهر، ورزقان و هوراند شده بود برخی از عشایری که تاکنون مراتع ییلاقی خود را ترک نکرده بود غافلگیر و آنان را با مشکل مواجه کرد.
وی افزود: متأسفانه تعدادی از خانوارهای عشایر بهرهبردار ییلاقات شهرستان اهر و هوراند و ورزقان که به اتفاق بیش از 7 هزار راس احشام خود همراه با چندین دستگاه خودرو نیسان در ارتفاعات این شهرستانها گرفتار برف زود هنگام شده بودند پس از اطلاع بلافاصله پرسنل اداره امور عشایری با هماهنگی لازم با نیروهای امدادی به محلهایی که عشایر منطقه در آن گرفتار شده بودند اعزام شدند تا اقدامات لازم برای نجات این عزیزان و احشام آنها را انجام دهند.
حضوری گفت: از ساعت 4 بامداد روز حادثه اکیپها به این مناطق اعزام و عشایر بازمانده در ییلاقات که در وضعیت نامساعد جوی گرفتار شده بودند به شهرستان و روستاهای مجاور هدایت شدند.
وی گفت: تعدادی دیگر از خانوادههای عشایری که در ارتفاعات «گئچی قران» در شرایط نامساعد جوی گرفتار شده بودند با هماهنگیهای لازم آنها نیز در محل ساختمان اداره امور عشایری اهر اسکان داده شدند.
به گزارش آوای ورزقان به نقل از روابط عمومي فرماندار ي ورزقان، علی وفادار در گفتگو با خبرنگاران به مناسبت روز دامپزشكي گفت : نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران با تاسي از آموزه هاي « انسان ساز و انسان محور» دين مقدس اسلام براي توسعه همه جانبه و پيشرفت در عرصههاي مختلف نيازمند انسانهايي سالم و با نشاط ميباشد؛ لذا حفظ سلامت جسمي و رواني افراد جامعه را از اهم وظايف حاكميت و حقوق انسانها تلقي ميكند و از عوامل مهم دستيابي به توسعه پايدار انسان سالمي است كه سلامت او به نحو بسيار زيادي به بهبود نظام تغذيهاي وابسته است.
وی تصريح كرد: از طرفي يكي از مهمترين مخاطرات سلامتي انسانها مشكلات ناشي از« مسئله غذا و تغذيه» ميباشد؛ نظر به نقش و جايگاه منابع دامي و فرآوردههاي آن در جامعه و سبد غذايي مردم لزوم توجه جدي به تامين بهداشتي و كافي آن براي دست اندركاران اين حوزه بسيار با اهميت مينمايد.
وي افزود : روز 14 مهر ماه نيز بهانهاي است تا ضمن توجه به منابع خدادادي دامي و حفظ و حراست از اين منبع غذايي ارزشمند كشور عزيز و حاصل خيز و پهناور ايران اسلامي از تلاشگران عرصههاي توليد و خادمان حوزه سلامتي و تغذيهاي كه ورود به اين عرصه بي شك نياز به علاقه و از خود گذشتگي وافي دارد قدرداني گردد.
تهران-ایرنا- عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی از تصویب لایحه ارزیابی زیست محیطی ایران در جلسه عصر امروز این کمیسیون خبر داد.
«الله وردی دهقانی» در گفت و گو با خبرنگار مجلس ایرنا از تصویب لایحه ارزیابی زیست محیطی ایران در جلسه عصر امروز سه شنبه کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی خبر داد.
بر اساس این طرح که کمیسیون صنایع به عنوان کمیسیون فرعی آن را بررسی و تصویب کرد طرحهای تولیدی، معدنی و توسعه ای باید مجوزهای مربوطه را از شورای عالی محیط زیست دریافت کنند.
نماینده مردم ورزقان در مجلس شورای اسلامی همچنین از تصویب طرح اصلاح تبصره (1) ماده (5) قانون حمایت از شرکتها و مؤسسات دانش بنیان و تجاری سازی نوآوری ها و اختراعات با تغییراتی در کمیسیون صنایع و معادن خبر داد و گفت: بحث راه اندازی این صندوق از سالها قبل مطرح بوده و طبق آن بخش خصوصی با کمک دولت صندوق فناوری و حمایت از شرکتهای دانش بینیان راه اندازی می کنند
وی ادامه داد: همچنین در جلسه امروز معاونان وزیر نفت گزارشی درباره عملکرد این وزارتخانه درباره برنامه های در دست اقدام ساخت داخل تجهیزات نفت ارایه کردند.
به گزارش ایرنا امروز همچنین قرار بود سوال فتح الله حسینی نماینده مردم قصر شیرین از وزیر صنعت، معدن و تجارت در کمیسیون بررسی شود که به گفته نماینده سوال کننده به علت عدم حضور نعمت زاده در کمیسیون این سوال به صحن علنی ارجاع شد.
اندر احوالات بهسازی جاده خاروانا - ورزقان
اختصاصی خاروانا نیوز: خبر تخصیص اعتبار جهت بهسازی و آسفالت جاده خاروانا - ورزقان مدتها پیش از سوی مسئولین ذیربط اعلام گردید و مراحل اداری واگذاری عملیات به پیمانکارن واجد الشرایط نیز انجام پذیرفت. منتها در عمل هیچ اتفاقی نیفتاد و جواب پیگیری های شورای شهر این جمله بود "انشاءالله شنبه هفته آینده شروع می شود"! تاخیر شروع عملیات جاده بسیار طولانی شده و در اواخر شهریور ماه شورای شهر از مسئولین شهرستان درخواست نمود که با توجه به اتمام فصل کاری در منطقه در روزهای آتی و شروع فصل بارش و سرما، صلاح منطقه و اهالی در آن است که تخریب جاده شروع نشود و تنها عملیات آسفالت ریزی از سه راه نچق به سمت ورزقان شروع شود چراکه با شروع بارش ها در صورت تخریب قطعه خاروانا - لیلاب تردد خودروها در این بخش دچار مشکلات اساسی شده و اهالی و مسافرین با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم خواهند کرد. منتها مسئولین محترم درخواست شورا را مصلحت ندانسته و بر شروع پروژه اصرار ورزیدند. نتیجه این امر و شروع عملیات تخریب و بازسازی چیزی نبود جزء گرفتار شدن خودروهای این مسیر در گل و لای صابونی ایجاد شده در آن!
مسئولین محترم، اگر در این دو روز گذشته که چندین خودرو در این قسمت گرفتار شدند و حتی در شب اول لودر شهرداری که به کمک گرفتار شدگان رفته بود، اتفاقی رخ می داد و خودرویی در اثر لغزش به دره سقوط می کرد پاسخ آنها و خانواده انها را چه کسی می داد؟! آیا بهتر نبود در شروع این پروژه تعجیل می کردید و یا به حرف اعضای شورا گوش کرده و آن را به فصل بهار موکول می کردید؟ آیا می دانید با این عمل خود چه مشکلاتی را برای اهالی و مسافرین به وجود آورده اید؟!
عدم توجه به فصل کاری در منطقه قره داغ و به خصوص شهرستان ورزقان همیشه بوده و همیشه مشکلات عدیده ای را برای مسئولین و اهالی ایجاد کرده است ولی متاسفانه هیچ کس و هیچ مسئولی از این موضوع درس عبرت نمی گیرد. امیدواریم حداقل پروژه های عمرانی مربوط به راه های ارتباطی در ایام گرم سال انجام پذیرد و از ایجاد مشکلات اضافی در منطقه محروم خاروانا که با مشکلات متعدد دیگر دست و پنجه نرم می کند، ممانعت به عمل آید.
تبریز - ایرنا - فرماندار شهرستان ورزقان گفت: در پی بازدید اخیر وزیر راه و شهرسازی از جاده ورزقان - خاروانا 120میلیارد ریال برای ترمیم و آسفالت این جاده تخصیص یافت.
پایگاه اطلاع رسانی خاروانا به نقل از گزارش ایرنا -علی وفادار روز شنبه در جلسه شورای اداری این شهرستان افزود: در مسیر این جاده 60 کیلومتری 70 روستا قرار گرفته که بزودی با آسفالت ریزی آن ساکنان منطقه از راه ارتباطی مناسب برخوردار خواهند شد.
وی با اعلام اینکه 80 درصد جاده های روستایی شهرستان از آسفالت برخوردار هستند، گفت: حدود 20درصد روستاهای جنگل نشین، صعب العبور و کوهستانی از جاده دسترسی مطلوب برخوردارنیستند.
نماینده مردم ورزقان در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه یکی از ابزارهای توسعه را داشتن جاده ارتباطی مطلوب اعلام کرد و گفت: مسوولان شهرستان باید در اجرا و احداث بزرگراه تبریز – ورزقان نهایت همکاری و تعامل را داشته باشند.
الله وردی دهقانی افزود: هرگونه حاشیه پردازی در احداث این بزرگراه باعث کندی روند اجرایی آن خواهد شد.
عملیات اجرایی بزرگراه خواجه - ورزقان به طول 40 کیلومتر با سه هزار میلیارد ریال اعتبار با سرمایه گزاری شرکت ملی صنایع مس ایران از سال جاری شروع شده است.
هشتم مهرماه انتخابات هیات مدیره و بازرس اتحادیه صنف درودگران و مبل سازان تهران برگزار می شود.امسال در بین اسامی کاندیداها اسم آقای حاج صفر علی حسن زاده از روستای زیبای ملک قضات هم دیده می شود آقای حسن زاده در لیست گروه آبادگران صنعت مبلمان قرار دارد.
اشتغال اکثر همشهریان عزیز در صنف مبلمان موجب می شود که در صورت همکاری و رای کسبه دارای پروانه کسب به آقای حسن زاده ایشان به عنوان عضو هیات مدیره انتخاب شوند.امیدواریم با انتخاب ایشان همشهریان را در حل مشکلات صنفی یاری نمایند.
مکان اخذ رای در یافت آباد شرقی در جنب مجموعه بازار مبل ایران شماره 2 در مسجد احمدی می باشد زمان رای گیری روز سه شنبه 93/7/8 از ساعت 9/30 صبح الی 5 عصر می باشد ضمنا همراه داشتن پروانه کسب برای رای گیری الزامی می باشد.
منبع :خاروانا در تهران
پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:
تبریز- ایرنا - فرماندار شهرستان ورزقان گفت: یکصد روستای این شهرستان از آب آشامیدنی مطلوب برخوردار نیست.
علی وفادار روز سه شنبه در جلسه کارگروه امنیت و سلامت غذایی این شهرستان افزود: از 158روستای این شهرستان 60 روستا تحت پوشش اداره آب و فاضلاب بوده و در بقیه روستاها به دلیل پرداخت نکردن آب بهاء و مصرف بی رویه در آبیاری باغ ها، اراضی کشاورزی با کمبود آب مواجه هستند.
وی گفت: متاسفانه نبود اعتبارات و همکاری نکردن اهالی روستاها مبنی بر پرداخت آب بهاء موجب کمبود آب در شهرستان شده است.
تهران - ایرنا - رییس سازمان امداد ونجات جمعیت هلال احمر، از حوادث طبیعی به عنوان تهدید اصلی و مهم مناطق شهری و روستایی کشور نام برد و بر لزوم اتخاذ روش های علمی و نوین تاکید کرد.
پایگاه اطلاع رسانی خاروانابه گزارش ایرنا از سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر، کولیوند با یادآوری سالروز وقوع زمین لرزه در شهرهای ورزقان، اهر و هریس استان آذربایجان شرقی گفت: ایران جزو مهمترین مناطق حادثه خیز جهان محسوب می شود و ضروریست برای کاهش تلفات انسانی وقوع حوادث یادشده از تجربیات کارشناسان خبره و ارشد مدیریت حوادث و سوانح برای مقابله با اینگونه حوادث استفاده کنیم.
وی ادامه داد: حوادث طبیعی بویژه وقوع زلزله های مخرب، اثرات تخریبی زیادی را برای کشور به همراه دارند، از این رو بهره مندی از دانش بروز برای ساخت و سازها در مناطق پرخطر و مستعد وقوع زلزله در کشور امری حیاتی و حائز اهمیت است.
پایگاه اطلاع رسانی خاروانا نقل ازگزارش خبرگزاری فارس از ورزقان، کامران رحمتی بعد از ظهر امروز در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: مردم شهر زلزلهزده ورزقان تا پایان فصل کاری امسال دیگر آثار مخرب زلزله را در معابر عمومی و خیابانهای این شهر احساس نمیکنند.
وی افزود :خیابانها و معابر عمومی و زیرساختهای شهری ورزقان بیشترین آسیب را در زلزله اخیر دیده است که برای حل این مشکل و برگرداندن چهره شهر به زمان قبل از زلزله هزینه زیادی میطلبد که این شهرداری مصمم شده تا آثار کلی زلزله را امسال از چهره شهر بزداید.
شهردار ورزقان در ادامه از 2.5 برابر شدن بودجه شهری امسال ورزقان خبر داد و گفت: افزایش بودجه سالانه شهرداری با هدف ارائه خدمات مطلوب و حداکثری به شهر و شهروندان از سوی این شهرداری در دستور کار قرار گرفته و با تکیه بر این بودجه تلاش خواهیم کرد خدمات مطلوبتری به شهروندان ارائه کنیم.
وی در بخش دیگر سخنان خود از تخصیص 40 میلیارد ریال اعتبار از سوی صنایع مس ایران به این شهر خبر داد و افزود: این میزان کمک بلاعوض خواهد توانست تاثیر بسزایی در تسریع روند عمران و آبادانی شهر و تغییر چهره معابر ایفا کند.
پایگاه اطلاع رسانی خاروانا به گزارش خبرگزاری مهر، طرح همكدسازي در سطح شهرستانهاي آذرشهر، اسكو، اهر، بستانآباد، بناب، تبريز، جلفا، چاراويماق، خدافرين، سراب، شبستر، عجب شير، كليبر، مراغه، مرند، ملكان، ميانه، ورزقان، هريس و هشترود انجام شده و شماره مشتركين در اين شهرستانها از ۷ رقم به ۸ رقم تغيير ميكند.
مشتركين تلفنهاي ثابت در شهرستانها و روستاهاي استان آذربايجان شرقي براي اطلاع از تغييرات و دريافت شماره جديد خود ميتوانند تا قبل از ساعت ۲۲ روز چهارشنبه (بيست و دوم مرداد) با ۱۱۸ و سامانه گوياي ۹۰۹۰ و ۹۰۹۱ در محدوده استان و با شماره هاي ۰۴۱۱۹۰۹۰ و ۰۴۱۱۹۰۹۱ و ۰۴۱۱۳۳۳۳۳۳۳ در خارج از استان و بعد از ساعت ۲۲ در محدوده استان با سامانه گوياي ۹۰۹۰و ۹۰۹۱ و در خارج از استان با شماره هاي ۰۴۱۹۰۹۰ و ۰۴۱۹۰۹۱و ۰۴۱۳۳۳۳۳۳۳۳ تماس بگيرند.
همچنين مشتركان ميتوانند با مراجعه به سايت شركت مخابرات استان آذربايجان شرقي به نشانيwww.eatc.ir و واردكردن شماره تلفن قديم، از شماره جديد خود مطلع شوند.
براساس اطلاعيه ستاد هم كدسازي تلفنهاي ثابت، مشتركان براي انعكاس پيشنهاد و همچنين اعلام شكايت در اين زمينه، ميتوانند به پورتال اطلاعرساني سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديوئي به آدرس www.cra.ir بخش ثبت و پاسخگوئي به شكايات مراجعه كنند.
مهندس حاجی آقا زاده مدیرعامل شرکت صنعتی معدنی مولیبدن - مس آذربایجان شد
طی مراسمی صبح روز چهارشنبه 15 مرداد ماه با حضور آقای مهندس مرادعلیزاده مدیر عامل شرکت ملی صنایع مس ایران ،و اعضا هیات مدیره شرکت مس آذربایجان آقای حاجی آقا زاده بعنوان مدیر عامل شرکت مس آذربایجان معرفی شد.
در این مراسم آقای مرادعلیزاده ضمن تشکر از اعضا هیات مدیره شرکت مس آذربایجان گفت: سونگون جزو معادن نادر و جوان دنیاست و طراحی سختی دارد. وی با اشاره به اینکه سونگون راه زیادی را طی کرده تا به شرایط فعلی رسیده گفت: تا قبل از این مس بنگاه بود ولی اکنون که شرکت مس اذربایجان تشکیل شده و شرکت مس بصورت هولدینگ اداره می شود آثار این تغییر در استان و اقتصاد ملی خودش را نشان می دهد و شرکت مس هم بعنوان سهامدار در کارهای توسعه ای شرکت می کند.
مرادعلیزاده با اشاره به اینکه پروژه های سونگون در حال بازنگری است گفت با توجه به اقتصاد جهانی و به تناسب شرایط اقتصادی جهان بازنگری در پروژه ها ، احیا بعضی از آنها و به تعویق انداختن بعضی از آنها برای بررسی دقیقتر و کارشناسی بیشتر ضروری به نظر می رسد. مدیر عامل شرکت ملی صنایع مس ایران افزود: تا پایان تابستان فاز دو تغلیظ به بهره برداری خواهد رسید و در آینده ای نزدیک تولید کنسانتره مس در سونگون به 300 هزار تن در سال می رسد.
پایگاه اطلاع رسانی خاروانا به گزارش خبرنگار مهر، در دیدار اخیر نمایندگان مجلس و مدیر عامل مس ایران از پروژه های در دست اجرای مجموعه مس آذربایجان قرار شد با تلاش مضاعف، تمامی پروژه ها در زمان مقرر به بهره برداری برسد تا با حل مشکلات زیر ساخت ها در این منطقه شاهد تولید مس و فرآورده های آن در شهرستان ورزقان باشیم.
سالانه 350 تن کنسانتره در شرکت مس آذربایجان تولید می شود
مدیرعامل شرکت ملی مس ایران سه شنبه در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به بازدید نمایندگان مجلس از شرکت مس آذربایجان اظهار داشت: در سه سال اخیر سرمایه گذاری های مناسبی در زمینه مس در این شهرستان ورزقان صورت گرفته و قرار است برای توسعه این بخش سرمایه گذاران دیگری نیز به همکاری دعوت شوند.
احمد مرادعلیزاده همچنین در ادامه با اشاره به برنامه های مهم در شرکت مس آذربایجان تصریح کرد: فازدوم پروژه مسیر ارتباطی تبریز – مس سونگون در حال اجرا بوده و قرار است تا شهریور ماه امسال به بهره برداری برسد.
مدیرعامل شرکت ملی مس ایران با اعلام این خبر افزود: در حال حاضر شرکت مس آذربایجان به صورت مستقل فعالیت می کند و سالانه 350 تن کنسانتره در این شرکت تولید می شود که با افزایش میزان تولید، سهم مردم آذربایجان از درآمدهای مس 25 درصد افزایش می یابد.
مرادعلیزاده خاطرنشان کرد: برای تولید کاتد مس در این شهرستان حدود دو هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری شده که طی برنامه ریزی ها تا سه سال آینده این پروژه به بهره برداری می رسد تا پیش بینی تولید سالانه سه هزار تن کاتد در این شهرستان عملی شود.
مس آذربایجان نفسی تازه می گیرد
رئیس مجمع نمایندگان آذربایجان شرقی بیان اینکه مس آذربایجان نفسی تازه می گیرد، اظهار داشت: بر اساس گزارش مدیر عامل شرکت مس ایران مس آذربایجان در وضعیت خوبی قرار دارد.
هادی قره سیدی همچنین در ادامه گفت: بهره برداری از سازه های سه و چهار مس آذربایجان نفس جدیدی را بر روح فعالیت های این شرکت خواهد دمید.
وی در ادامه اظهار داشت: با تشکیل جلسه کمیسیون صنایع، معادن استان و حضور نمایندگان مجلس در این جلسات کمک زیادی در بهره مندی مردم منطقه بویژه ورزقان از مزایای فعالیت مس آذربایجان خواهد کرد.
قره سیدی به بهره برداری از جاده ورزقان – خواجه نیز اشاره و تصریح کرد: این جاده قرار است تا سه سال آینده برای تسریع در عبور و مرور خواجه - ورزقان به بهره برداری برسد.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس برنامه ریزی های پیش بینی شده قرار است که هر سال به صورت مجزا اعتبارات این پروژه تامین شده و حداکثر تا سه آینده و پس از اتمام عملیات اجرایی به بهره برداری برسد.
قره سیدی با بیان اینکه توسعه صنعت در منطقه باعث توسعه بخش های دیگر می شود، اظهار داشت: با توجه به این موضوع باید توجه جدی به سرمایه گذاری در بخش صنعت صورت گیرد تا سایر بخش ها نیز توسعه مناسبی پیدا کنند.
پروژه های در دست اجرا در توسعه و پیشرفت تولید مس آذربایجان تاثیر زیادی دارد
نماینده شهرستان ورزقان در مجلس شورای اسلامی نیز با بیان این مطلب اظهار داشت: عملیات اجرایی پروژه بزرگ جاده ورزقان – خواجه در حال اجراست و حل مشکلات راه ارتباطی می تواند در تولید مس نقش مهم و تاثیرگذاری داشته باشد.
اللهوردی دهقانی ادامه داد: تکمیل و بهره برداری نهایی از تمامی پروژه های در دست اجرا، تاثیر بسزایی در توسعه و پیشرفت تولید مس آذربایجان در شهرستان ورزقان خواهند داشت.
ایجاد شهرک صنعتی مس در شهرستان ورزقان
فرماندار شهرستان ورزقان نیز در این دیدار ضمن اعلام این خبر افزود: در بازدیدی که مدیر کل شهرک های صنعتی آذربایجان شرقی از این شهرستان داشت، قرار شد محلی برای شهرک های تخصصی مس در ورزقان ایجاد شود.
علی وفادار با بیان این مطلب اظهار داشت: تمام زیر ساخت ها برای ایجاد شهرک تخصصی مس در شهرستان ورزقان آماده است و از همین رو از سرمایه گذاران درخواست می کنیم تا برای سرمایه گذاری در صنعت مس شهرستان اقدام کنند .
گزارش از زهرا ناصران
پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:
رضا رحمانی شامگاه جمعه در حاشیه بازدید از کارخانجات مس سونگون آذربایجان در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه فلز مس یک فلز استراتژیک و حساس است، افزود: سرعت پروژه ها و کارخانجاتی که برای توسعه و پیشرفت مجتمع مس سونگون ورزقان انجام می شود خیلی آهسته است که با این شرایط نمیتوان آینده خوبی برای این مجتمع متصور شد.
وی با تاکید بر اینکه باید از معدن تا تولید محصول رشد متوازنی در این مجتمع بزرگ داشته باشیم، ادامه داد: باید در این خصوص موانع برداشته شود که نیاز است تعامل خوبی بین مدیران شرکت ملی صنایع مس ایران و نمایندگان آذربایجان شرقی در مجلس ایجاد شود.
رحمانی با اشاره به اینکه ذخایر قابل توجهی از منابع مس در آذربایجان شرقی و در ورزقان وجود دارد، گفت: سرعت دادن به طرح های توسعه مجتمع مس سونگون باید از اولویت های شرکت ملی صنایع مس ایران باشد.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی همچنین گفت: باتوجه به وجود منابع مهم مس و طلا در این منطقه حضور سرمایه گذاران در رونق این صنعت پرسود ضروری است.
پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:
پایگاه اطلاع رسانی خاروانا به نقل ازخبرگزاری فارس: حسین نجاتی در گفتوگو با خبرنگار فارس در تبریز اظهار کرد: این میزان اعتبار برای 36 کیلومتر از این مسیر در بخش خواجه ــ ورزقان اختصاص خواهد یافت.
وی در تشریح این موضوع اظهار داشت: 2 هزار و 800 میلیون ریال از این میزان اعتبار برای پروژه و 40 میلیارد ریال نیز برای تقاطع غیرهمسطح مقابل دانشگاه آزاد و تعدیل و نگهداری ماشینآلات هزینه میشود.
نجاتی پروسه زمان اتمام تعهد مس سونگون را 36 ماه اعلام کرد و گفت: 3 پیمانکار بخش مربوط به مس سونگون نیز انتخاب شده و با آنها نسبت به تجهیز کارگاهها و آغاز عملیات اجرایی هماهنگی لازم به عمل آمده است.
مسیر خواجه تا ورزقان بزرگراه تبریز ـ ورزقان ـ خاروانا ـ نوردوز به طول 45 کیلومتر است که 10 کیلومتر از آن قرار بود توسط ادراه کل راه و شهرسازی و بقیه توسط شرکت مس آذربایجان احداث شود.
در حال حاضر استان آذربایجانشرقی در مجموع با 13 هزار و 331 کیلومتر راه اصلی، فرعی، آزادراه، بزرگراه و راه روستایی جزو یکی از راهدارترین استانهای کشور محسوب میشود، این حجم راه به عنوان 220 کیلومتر آزادراه، 299 کیلومتر بزرگراه، یکهزار و 30 کیلومتر راه اصلی، یکهزار و 723 کیلومتر راه فرعی محسوب میشود که 10 هزار و 60 کیلومتر راه روستایی را باید به تفکیکهای اشاره شده اضافه کرد و با تقسیمبندی 4 هزار و 378 کیلومتر راه روستایی آسفالته، یک هزار و 696 کیلومتر راه روستایی شوسه و 3 هزار و 986 کیلومتر راه روستایی احداث شده مشخص میشوند.
رییس مجمع: توسعه مس سونگون اولویت مجمع نمایندگان آذربایجان شرقی است.
پایگاه اطلاع رسانی خاروانا به نقل ازایرنا - رییس مجمع نمایندگان مردم آذربایجان شرقی در مجلس شورای اسلامی گفت: توجه به توسعه و رونق مجتمع مس سونگون پس از موضوع دریاچه ارومیه اولویت دوم این مجمع در دوره جدید است.
میرهادی قره سید رومیانی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با اشاره به نشست اخیر نمایندگان استان با مدیرعامل صنایع مس ایران در خصوص وضعیت مس سونگون، اظهار کرد: در این نشست مباحث مختلفی پیرامون توسعه و تجهیز این مجتمع انجام و نتایج مناسبی برای استان داشت و مقرر شد نشست دوم هفته آینده درتهران برگزار شود.
وی با تاکید بر اهمیت وجود مس سونگون در آذربایجان شرقی به لحاظ اقتصادی و صنعتی، افزود: این صنعت مهم کشور نه تنها در آذربایجان شرقی بلکه در منطقه شمال غرب از اهمیت بسزایی برخوردار بوده و توسعه آن یکی از مطالبات مهم و به حق مردم منطقه است.
قره سید رومیانی انتقال فرآوری معدن مس سونگون به کرمان را یکی از مهمترین ایرادات نمایندگان و مردم استان بیان و یادآوری کرد: اینکه طی سال های اخیر اقدامی درخور و عملی در ایجاد صنایع فرآوری و ذوب در مجتمع سونگون صورت نگرفته است، جای تامل و سئوال دارد.
به گفته وی این در حالی است که ایجاد صنایع فرآوری و پایین دستی در کنار معدن مس سونگون برای تولید کنسانتره می تواند زمینه ساز اشتغال بیش از 10 هزار نفر در آذربایجان شرقی شود.
تبریز - ایرنا - رییس دادگستری شهرستان ورزقان گفت: موانع عملیات اجرایی معدن طلا مزرعه شادی این شهرستان رفع شده و به زودی با مشارکت شرکت ایرانی و خارجی آغاز می شود.
پایگاه اطلاع رسانی خاروانا به نقل از خبرنگار ایرنا، علیرضا فرهنگ پور روز شنبه در جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم و اعضای ستاد حمایت از سرمایه گذاری خارجی افزود: 150میلیارد ریال ازطرف یک شرکت چینی و با مشارکت شرکت ایرانی در معدن طلای روستای مزرعه شادی این شهرستان سرمایه گذاری می شود.
وی گفت: حوزه کاری این معدن که با ذخایر خوب ارزیابی شده است در 11.5 هکتار از اراضی روستای مزرعه شادی ورزقان خواهد بود که امروز حق و حقوق دارندگان پروانه چرا در روستا مشخص و بزودی پرداخت می شود
فرهنگ پور گفت: با شروع عملیات احداث کارخانه و بهره برداری از این معدن رونق اقتصادی در شهرستان بیشتر و برای 80 نفر اشتغال زایی خواهد شد.
به گزارش آوای ورزقان، علی علیمحمدی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ورزقان گفت : همزمان با هفته جهاد کشاورزی با هدف تامین آب مزارع کشاورزی و جلوگیری از تلفات انتقال و پوشش دادن 60 هکتار از اراضی روستای مهترلو کانال بتنی بطول یک کیلومتر با اعتباری بالغ بر 1400 میلیون ریال احداث و به بهره برداری رسید. علیمحمدی گفت : منبع تغذیه این کانال سد آبخیز داری مهتر لو بوده و سطح زیر پوشش آن 60 هکتار بوده که با انتقال آب از طریق این پروژه اراضی پایاب آن را بصورت ابیاری ثقلی تحت پوشش قرار می گیرد.
منبع آوای ورزقان.
این پایگاه ضمن تبریک وعرض خسته نباشید به تمام جهادگران عزیز شهرستان ورزقان و خاروانا در نظردارد تاریخچه تشکیل جهاد همرا با معرفی کارکنان آن موقع جهاد بدین طریق بتواند دین خود به این عزیزان ادا کرده باشد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی: اصناف حلقه مفقوده تولید هستند که باید به این مهم بها داده شود
پایگاه اطلاع رسانی خاروانا به نقل از ایرنا - رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان شرقی گفت: اصناف حلقه مفقوده تولید در کشور هستند که باید بها لازم به آنها داده شود.
حسین نجاتی عصر روز پنجشنبه در همایش یک روزه رییسان اتحادیه های صنفی شهرستان تبریز در مجتمع مس سونگون در شهرستان ورزقان افزود: این استان بعد از تهران و اصفهان رتبه سوم تعداد واحدهای فعال صنفی را در کشور به خود اختصاص داده است.
وی اظهار کرد: 150 هزار واحد صنفی با سرانه اشتغال 5/2 نفر در حدود چهارصد هزار نفر در استان مشغول خدمات رسانی در بخش های گوناگون هستند.
وی گفت: از این تعداد 4/32 درصد تولیدی، 1/17 خدمات فنی، 39 توزیع و 5/11 درصد در عرصه خدمات مختلف فعالیت می کنند.
نجاتی افزود: آذربایجان شرقی در اعطای تسهیلات، صدور پروانه و ساماندهی املاک و مستغلات در کشور مقام اول را دارد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان با اشاره به اینکه آذربایجان شرقی در تولید کیف و کفش، قنادی، فرش، طلا و جواهر، شکلات و آجیل و خشکبار در کشور جزء اولین هاست، افزود: در صورت اجرای قانون رونق کارگاه های کمتر از 5 نفر کارگر، حدود 28 هزار نفر افراد متخصص که سال ها در صنوف مختلف فعالیت داشته و خبره هستند، اشتغال پایدار خواهند داشت.
وی با تاکید براینکه اصناف در تنظیم بازار نقش تعیین کننده ای دارند، گفت: سیاست دولت بر این است که در تنظیم بازار دخالت نداشته باشد و این امر مهم در بخش نظارت به اصناف واگذار شود.
نجاتی با بیان اینکه در استان در پخش مواد مورد نیاز مردم کمبود داریم، از بخش خصوصی، اصناف و اتحادیه ها خواست در امر تاسیس شرکت های بزرگ پخش در استان اقدام نمایند.
وی همچنین از تاسیس بانک اصناف در آینده نزدیک با هدف ارایه خدمات و تسهیلات برای اصناف در استان خبر داد و گفت: با ایجاد این بانک اصناف و بازاریان در دسترسی و دریافت تسهیلات به صورت آسان مشکل خاصی نخواهند داشت.
نماینده مردم ورزقان در مجلس شورای اسلامی نیز در این همایش گفت: باتوجه به وجود منابع مهم صنعت مس و طلا در استان حضور فعال اصناف و سرمایه گزاران در رونق این صنعت ضروری است.
الله وردی دهقانی افزود: متاسفانه با وجود این همه نعمت خدادادی دراستان و تولید سالانه بیش از 300 هزار کنسانتره مس در مجتمع مس سونگون شهرستان ورزقان سرمایه گزاران استان در ایجاد صنایع پایین دستی مس و طلا در این شهرستان وارد میدان توسعه و اشتغال نشده اند.
وی اظهار کرد: خوشبختانه با شروع احداث بزرگراه تبریز - ورزقان و آماده بودن شهرک صنعتی، تخصصی مس و با عزم ملی و مشارکت همه جانبه و با حمایت از بخش خصوصی شاهد تحقق و رونق صنعت مس و طلا در استان خواهیم بود.
وی افزود: البته باید دولت هم با ایجاد بستر مناسب و کوتاه کردن بروکراسی اداری در امر پذیرش و اعطای تسهیلات برای سرمایه گذاران در ایجاد اشتغال و آبادانی شهرستان و استان برنامه ریزی کند.
|
|
حفظ حقوق مصرف کنندگان ملاک قیمت گذاری خودرو/ ﺳﻮﺋﻴﭻ ﻗﻴﻤﺖ ﮔﺬﺍﺭﯼ ﺧﻮﺩﺭﻭ ﺩﺭ ﺩﺳتان وزارت صنعت
سرویس: اقتصادی
عضو کمیسیون صنایع ومعادن مجلس با تاکید بر اینکه وزارت صنعت برای تعیین قیمت خودرو با یک استراتژی قوی ورود کند، گفت: مسئولان باید مانع از تعیین یا افزایش قیمت خودرو به طور دلخواه و غیراصولی شوند چرا که این وضعیت باعث سلب اعتماد مردم به دولت، مجلس و خودروسازان می شود.
|
الله وردی دهقانی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری خانه ملت با یادآوری مسئولیتها و نقش شورای رقابت، وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان تنظیم قیمت ها در موضوع تعیین قیمت خودرو، گفت: در رابطه با تعیین قیمت خودرو و افزایش قیمت ها باید سه نکته مهم شامل حقوق مصرف کننده، منافع تولید کننده و رشد و توسعه صنعت خودروسازی را مد نظر داشت.
نماینده مردم ورزقان در مجلس شورای اسلامی افزود: در بحث قیمت گذاری خودرو باید به نحوی تصمیم گیری شود که خودروسازان ورشکست نشوند و با رشد و توسعه صنایع خودروسازی این صنعت از حالت رکود بوجود آمده خارج شود تا بتوانند با واحدهای خودروسازی خارجی رقابت کنند.
عضو کمیسیون صنایع ومعادن مجلس تصریح کرد: بعد از نفت، خودرو دومین صنعت مهم کشور است که از لحاظ اشتغال زایی و ایجاد ارزش افزوده اهمیت و جایگاه ویژه ای داراست بنابراین باید به حفظ و ارتقای این صنعت توجه داشت.
این نماینده مردم در مجلس نهم نکته دوم و مورد توجه در بحث قیمت خودرو را توجه به حقوق مصرف کنندگان و تامین منافع آنها دانست و گفت: مصرف کنندگان حق دارند خودرویی با کیفیت مطلوب و قیمت مناسب و عادلانه داشته باشند.
اکبر کلانتری شنبه در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به برگزاری همایش ناظرین فنی روستایی در تبریز و نیز سخنرانی اخیر خود در استان لرستان در خصوص واحدهای بهسازی شده در مناطق زلزله دیده ارسباران اظهار داشت: بعد از سخنرانی در نخستین همایش اخلاق مهندسی ویژه ناظرین نظام فنی روستایی در خرم آباد، در جلسه پرسش و پاسخ، برخی از ناظران از وضع کنونی واحدهای بهسازی شده اظهار گلمندی کردند که چرا باید همه مشکلات و مسائل موجود بر سر ناظران میافتد که بنده در آن جلسه توضیحاتی در این خصوص دادم.
رئیس گروه نظام فنی روستایی افزود: در این همایش اذعان کردم که در سه شهرستان زلزله زده آذربایجان (اهر، هریس و ورزقان)، حدود 12 هزار واحد بهسازی شده که تنها دو هزار و 700 واحد در حد نازک کاری آسیب دیده اند که قابل تعمیر بوده و هیچ مشکلی بوجود نیامده اما متأسفانه یکی از خبرنگاران حاضر در همایش، از تخریب این واحدها خبر داده است.
کلانتری در ادامه اظهار کرد: در جریان پس لرزه های بعدی که پس از زلزله مرداد 91 شهرستان هار اهر، هریس و ورزقان و در منطقه این مساکن بهسازی شده روستایی رخ داد، واحدهای بسیار کمی تخریب شده که این مسئله نیز ناشی از بی دقتی ناظران این واحدها بوده است.
وی در پایان با اشاره به نوع این آسیب ها خاطر نشان شد: این واحدها نیز تنها از لحاظ سازه ای آسیب دیدند که نیاز به تخریب و دوباره سازی دارد.
به گزارش آوای ورزقان به نقل از ایرنا ، فرماندار شهرستان ورزقان روز پنجشنبه در این همایش گفت: ایجاد منابع مالی و تبادل افکار در امر نگهداری و ارایه خدمات بهینه برای مردم نیازمند هم اندیشی و ارایه تجربیات بین شوراها و شهرداران منطقه است و باید این امر مورد توجه کارشناسان بودجه نویس در شهرداری های منطقه باشد.
الله وردی دهقانی نماینده مردم ورزقان در مجلس شورای اسلامی نیز در این همایش یکی از راه های توسعه و آبادانی شهرهای کم جمعیت که از منابع مالی بهتری برخوردار نیستند، تشویق برای حضور بخش خصوصی و سرمایه گذاری آنها را ضروری دانست.
شهردار ورزقان نیز یکی از مشکلات عمده این شهر را نبود بودجه و منابع مالی کافی دانست.
کامران رحمتی افزود: زلزله سال 91 چهره این شهر را از هم پاشیده و تمام خیابان ها و معابر و کانال های شهر از بین رفته و خسارت دیده است.
به گفته وی بیش از 80 درصد شهر در اثر زلزله از بین رفته بود و همه اماکن نوسازی شده رایگان پروانه ساختمانی گرفته اند.
رحمتی گفت: برای آبادانی شهر ورزقان نیازمند توجه مسوولان استان آذربایجان شرقی در امر تخصیص اعتبار بیشتر هستیم.تبریز - ایرنا - مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ورزقان گفت: با هدف تامین آب مزارع کشاورزی کانال آبرسانی کشاورزی روستای مهترلوی این شهرستان به بهره برداری رسید.
وی گفت: 60 هکتار از اراضی این روستا تحت پوشش این کانال آب قرارگرفت.
به گزارش آوای ورزقان، علی علیمحمدی مدیر جهادکشاورزی شهرستان ورزقان گفت : بیشتر مزارع دیم روستاهای این شهرستان به دلیل نبود جاده دسترسی مناسب ،رفت و آمد ماشین آلات و ادوات کشاورزی را دچار مشکل می کند و این باعث افزایش هزینه های تولید محصولات کشاورزی و حمل نقل و بازار رسانی محصولات برداشت شده با محدودیت مواجه میگرددکه بازگشایی جاده های بین مزارع می تواند در بحث مکانیزاسیون بخش کشاورزی این شهرستان نقش عمده ای ایفاد نماید فلذا با همکاری مجتمع مس سونگون این شهرستان ، و بدون تخصیص اعتباردولتی ، در حوزه مسیرگشایی جاده های دسترسی بین مزارع به طول نزدیک 35کیلومتردر روستاهای کیقال و بر ملک زمینه لازم برای تحول کشاورزی منطقه و افزایش تولید محصولات در حوزه های مختلف کشاورزی آن فراهم گردیده است.
علی محمدی اظهار امیدواری کرد: درسال فرهنگ و اقتصاد و عزم ملی با مدیریت جهادی با همت بیش از پیش کارشناسان این مدیریت ،در ارتقاء خدمت رسانی به تولید کنندگان بخش کشاورزی در راستای اهداف دولت تدبیر و امید بیش از پیش عملی تر گردد .
به گزارش آوای ورزقان، علی علیمحمدی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ورزقان گفت: همزمان با شروع هفته جهاد کشاورزی درسومین روز با حضورنماینده محترم و جمعی از مسئولین ادارات شهرستان تعداد یک واحد اماکن دامی در سطح 120متر مربع با اعتباری بالغ بر 180 میلیون ریال از محل تسهیلات اعتباری نوسازی اماکن دامی افتتاح وبه بهره برداری رسید.مدیر جهاد کشاورزی ورزقان گفت در این راستا همچنین 500 واحد اماکن دامی در شهرستان از محل اعتبارات تسهیلات ویژه مناطق زلزله زده با نظارت مهندسین ناظر امور دام در حال احداث می باشند که شاهد افتتاح آن در هفته دولت خواهیم بود .
به گزارش خبرنگار مهر، حسین نجاتی ظهر شنبه در دیدار با اعضای خانه صنعت،معدن و تجارت آذربایجان شرقی گفت: خط و مشی سازمان را هماهنگ تر از گذشته با انتظارات بخش خصوصی و فعالان تجاری و اقتصادی هماهنگ تر می کنیم.
وی در ادامه سخنان خود با تاکید بر لزوم هدایت صنایع کشور بخصوص آذربایجان شرقی به سمت توسعه شبکه های کسب و کار گفت: ایجاد بنگاه های بزرگ و زودبازده اقتصادی تا حد زیادی می تواند بسیاری از مشکلات مربوط به این حوزه را حل کند.
نجاتی در ادامه سخنان خود اظهار داشت: حمایت از صنایع پایین دستی نیز یکی دیگر از اولویتهای مهم سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی است که این مهم نیز می تواند توسعه ایران اسلامی به سمت توسعه و پیشرفت را شتاب بخشد.
رییس جدید سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی در پایان بر لزوم افزایش تولید در واحدهای صنعتی تاکید کرد و گفت: از دیگر اولویت های مهم سازمان صنعت،معدن و تجارت آذربایجان شرقی می توان به تعريف برنامه و تدوين چشم انداز توسعه اي استان در حوزه صنعت، معدن و تجارت، ايجاد امكانات زيرساختي در اين حوزه و توانمند سازي واحدهاي توليدي اشاره کرد.
نصرنیوز:بالاخره بعد از ماه ها کش و قوس فراوان تکلیف مدیریت مهمترین و کلیدی ترین سازمان اقتصادی آذربایجان شرقی یعنی اداره کل صنعت،معدن و تجارت مشخص شد.
به گزارش نصرنیوز،بر اساس اعلام منابع آگاه حسین نجاتی ریئس اسبق صنایع و معادن آذربایجان شرقی جایگزین محمد جعفر عظمایی ریئس فعلی صنعت ،معدن و تجارت استان شد.
این گزارش حاکی است آیین معارفه رئیس جدید سازمان صنعت ، معدن و تجارت ساعت 19 امروز در محلاتاق بازرگانی تبریز برگزار می شود.
گزارش نصرنیوز،می افزایددر حالی نجاتی به عنوان ریئس جدید صنعت و معدن معرفی می شود که وی عهده دار مسولیت مدیر عاملی مس آذربایجان است.طولانی شدن روند انتخاب ریئس سازمان صنعت آذربایجان شرقی و ایجد شکاف بین این سازمان و مدیریت ارشد استان انتقادات زیادی را بین اهالی صنعت و تجارت آذربایجان شرقی ایجاد کرده بود چرا که این سازمان در آذربایجان شرقی به عنوان قطب اقتصادی شمالغرب کشور جایگاه ویژهای دارد.
به گزارش عرش نیوز، انتخابات هیئت رئیسه برخی از کمیسیونهای مجلس شورای اسلامی انجام شد و بر اساس این انتخابات برای یک سال آینده رئیس، نواب رئیس و دبیران کمیسیونهای صنایع و معادن،کشاورزی،اقتصادی، قضایی وحقوقی، عمران و امنیت ملی انتخاب شدند.
در همین رابطه، اعضای هیئت رئیسه کمیسیون امنیت ملی مشخص و بر اساس این انتخابات علاءالدین بروجردی بهعنوان رئیس، احمدرضا دستغیب بهعنوان نایب رئیس اول، منصور حقیقتپور بهعنوان نایب رئیس دوم، سیدحسین نقوی حسینی بهعنوان سخنگو، سیدباقر حسینی دبیر اول و محمد اسماعیلی به عنوان دبیر دوم انتخاب شدند.
همچنین انتخابات هیئت رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس در دستور کار روز یکشنبه این کمیسیون قرار گرفت و طبق این انتخابات رضا رحمانی نماینده مردم تبریز، اسکو و آذر شهر به عنوان رئیس این کمیسیون انتخاب شد و در سمت خود باقی ماند.
عزیز اکبریان و محمدرضا خانمحمدی به عنوان نواب رئیس، روح الله عباسپور سخنگو، الیاس طاهری به جای الله وردی دهقانی و سید محمد بیاتیان نیز به عنوان دبیران هیئت رئیسه کمیسیون صنایع ومعادن مجلس انتخاب شدند.
تبریز - ایرنا - نحوه توزیع اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای آذربایجان شرقی در سال 93 در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان تصویب شد.
به گزارش ایرنا، دومین جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان روز پنجشنبه به ریاست استاندار و با حضور فرمانداران برگزار شد و علاوه بر تصویب نحوه توزیع اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای استان در سال 1393، توزیع اعتبارات هزینه ای موارد خاص نیز به تصویب اعضای شورا رسید.
استاندار آذربایجان شرقی در این جلسه با تاکید بر استفاده حداکثری از ظرفیت های قانون بودجه توسط مدیران دستگاه های اجرایی استان و فرمانداران، خاطرنشان کرد: با توجه به این که این ظرفیت ها برای اولین بار در قانون بودجه لحاظ شده باید تمام تلاش خود را برای بهره مندی از آنها به کار گیریم.
اسماعیل جبارزاده با اشاره به مصوبات کارگروه میراث فرهنگی و گردشگری استان که در این جلسه مطرح شد، اظهارکرد: گردشگری و میراث فرهنگی از جمله بخش هایی است که با کمترین سرمایه گذاری می توانیم قابلیت های استان را مطرح کنیم، لذا همه مسوولان باید به این موضوع توجه خاصی داشته باشند.
وی با تاکید بر استفاده از ظرفیت های گردشگری شهرستان های استان، افزود: وجود یک موزه در هر شهرستان برای معرفی آثار تاریخی و فرهنگی ضروری است و مدیریت استان نیز از تقویت و ایجاد موزه ها در سطح استان حمایت می کند.
جبارزاده همچنین بر جلب مشارکت مردم در حفاظت از آثار تاریخی و فرهنگی تاکید کرد.
در این جلسه مدیران دستگاه های اجرایی و فرمانداران استان نکته نظرات خود را در خصوص موضوعات مطرح شده به ویژه نحوه توزیع اعتبارات استانی بیان کردند.
منبع :بخشداری خاروانا
فرماندار شهرستان ورزقان گفت: آثار تخریبی معابر، میادین و آسفالت خیابان ها بعد از گذشت دو سال از
وقوع زلزله همچنان دست نخورده باقی مانده است.
به گزارش آوای ورزقان، علی وفادار روز پنج شنبه در جلسه بررسی مشکلات بهداشتی و عمومی این
شهرستان افزود: بیش از دو سال از حادثه دلخراش زلزله در این شهرستان می گذرد ولی آثار تخریبی به جا
مانده مردم را دچار مشکل کرده و نیازمند توجه بیشتر مسوولان استان آذربایجان شرقی است.
وی خاطر نشان کرد: قسمت اعظم آسفالت خیابان های ورزقان در زمان بازسازی و نقل و انتقال مصالح ساختمانی و انشعابات منازل از بین رفته است.
وفادار گفت: شهرستان ورزقان با داشتن آثار طبیعی و اماکن مذهبی متعدد در فصل تابستان پذیرای هزاران نفر گردشگر است که متاسفانه فضای داخل شهر و
امکانات عمومی جوابگوی مسافران نیست.
نماینده مردم ورزقان در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه با انتقاد از پرداخت نکردن هزینه پروانه های ساختمانی به شهرداری گفت: طبق توافق پروانه
های ساختمانی بطور رایگان از طرف شهرداری واگذار و مقرر شد هزینه این پروانه ها از طرف بنیاد مسکن به شهرداری پرداخت شود.
الله ویردی دهقانی ایجاد منابع جدید با توجه به پتانسیل های گردشگری در این شهرستان را یکی از راهکارهای کسب درآمد برای شهرداری دانست و تاکید
کرد: اگر این امر مدیریت شود کمک بیشتری به شهرداری ورزقان خواهد بود.
پایگاه اطلاع رسانی خاروانا ;ادامه بحث قبلی
شهرستان تاریخی ورزقان با 20 درصد مس ایران و منطقه گردشگری چیچکلی و قلعه تاریخی جوشین و با تمام زیبایش در انتظار مسافران نوروز است سابقاً از بخشهای شهرستان اهر بود که در دهه 60 و در تقسیمات جدید کشوری تجزیه و بخشی از منطقه دیزمار (دیزمار غربی) به مرکزیت سیهرود از آن جدا و به جلفا ملحق شدهستان خواجه به بخش ارتقا یافته و به همراه دهستان مواضعخان به هریس پیوست شهرستان ورزقان به دلیل قرار گرفتن در منطقه زیبای قرهداغ، دارای مناظر بدیع و بکر طبیعی و آثار تاریخی است که ویژگیهای خاصی به طبیعت ورزقان بخشیده و این شهرستان را به یکی از قطبهای گردشگری تبدیل کرده است.
اقلیم و آب و هوا
آب و هوای ورزقان در تابستان معتدل تا گرم و در زمستان سرد و یخبندان و پربرف است. به طور کلی ورزقان منطقهای کوهستانی است و اطراف آن را کوههای آقداغ، مشکعنبر، کامتال، جوشون، جلهداغ، ایریداغ، کیامکی، خاروانا و پیرسقا فرا گرفتهاند. همین امر سبب شده تا کشاورزی و دامداری در این شهرستان رونق بیشتری داشته باشد، به گونهای که همه ساله ورزقان در فصل تابستان شاهد حضور دامهای عشایر قرهداغ است.
وضعیت اقتصادی
با توجه به وجود رودخانههای دایمی و فصلی متعدد، تولیدات متنوع زراعی از جمله تولید حبوبات و گندم، تولید حدود 10 درصد میوههای نیمه گرمسیری استان (انار و انجیر)، پتانسیل مناسب جهت دامپروری و آبزیپروری و زنبورداری، جنگلهای ارسباران با فلور غنی و ذخیره ژنتیکی بالا، وجود دومین معدن بزرگ مس کشور، وجود 40 کانسار و 19 اندیس، استخراج 35 درصد مرمریت استان، اختصاص 78 درصد کل سرمایهگذاری در معادن استان به معادن شهرستان، اولویت سرمایهگذاری در شهرستان ورزقان را در بخشهای گردشگری،توسعه معادن و فعالیتهای وابسته به آن و توسعه کشاورزی قرار داده است.این شهرستان با قرار گرفتن بر روی کمربند آلپ ـ هیمالیا دارای اندیسهای متعدد مس و عناصر فلزی دیگر نظیر سرب، روی و آهن میباشد. کانسار مس سونگون که در شمال ورزقان قرار گرفته است، بزرگترین اندیس مس در شمالغرب ایران و یکی از بزرگترین کانسارهای مس دنیا بوده و قابل مقایسه با معادن بزرگ دنیا مانند بینگهام در آمریکا و چوکیکوماتا در شیلی است. فاصله این معدن از تبریز 130 کیلومتر و از ورزقان 25 کیلومتر بوده و در مجاورت روستای سونگون واقع است. معدن مس سونگون در یک منطقه کوهستانی با متوسط ارتفاع 2000 متر بالای سطح دریا واقع شده است.کانیسازی اصلی کانسار شامل کانیهای مس و مولیبدن بوده و ذخیره احتمالی آن حدود 470 میلیون تن و ذخیره ممکن حدود 600 میلیون تن برای کانسار تخمین زده شده که در مجموع کل ذخایر قطعی، احتمالی و ممکن در محدوده کانسار سونگون حدود 7.1 میلیارد تن سنگ مس با عیار 62 گرم بر تن است و بدین ترتیب معدن مس سونگون دارای ذخیره احتمالی و قطعی بالایی نسبت به معدن مس سرچشمه کرمان است. مجتمع مس سونگون به تنهایی 3 درصد ذخایر مس جهان را در اختیار دارد.
در سالهای اخیر با توسعه صنایع تبدیلی مس در منطقه ظرفیت بسیار بالایی از جهت صنعتی برای منطقه ورزقان فراهم شده است........ادامه دارد
در همین زمینه، شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی نیز اطلاعیهای صادر کرد که متن کامل آن به شرح زیر است:
هیأت وزیران در اجرای مصوبه مجلس محترم شورای اسلامی در قانون بودجه سال ۱۳۹۳ نرخهای جدید بنزین ـ نفت گاز وسی ان جی را جهت اجرا از ساعت ۲۴ روز پنجشنبه، مورخ چهارم اردیبهشت ۹۳ به ترتیب زیر به تصویب رسانید که بدینوسیله به اطلاع مردم شریف ایران میرساند.
ــ نفت گاز هر لیتر ۲۵۰ تومان
ــبنزین سهمیهای هر لیتر ۷۰۰ تومان
ــ بنزین آزاد هر لیتر ۱۰۰۰ تومان
ـ بنزین سوپر سهمیهای هر لیتر ۸۰۰ تومان
ــ بنزین سوپر آزاد هر لیتر۱۱۰۰ تومان
ــ برای هر متر مکعب گاز (سی ان جی) برای خودروها نیز ۴۵۰ تومان تعیین شده است.
ــ قیمت بنزین تحویلی به خودروهای دولتی هر لیتر۰ ۱۰۰ تومان خواهد بود.
ــ تأکید میکند که سهمیههای ۴۰۰ تومانی باقی مانده در کارتهای سوخت خودروهای سواری شخصی و موتور سیکلتهاکماکان معتبر بوده و دارندگان کارتهای سوخت میتوانند این سهمیهها را با همان نرخ ۴۰۰ تومانی قبل از جایگاهها دریافت نمایند.
ــ میزان سهمیه ماهانه کلیه خودروها طبق روال قبل خواهد بود.
ــ از ساعت ۲۴ روز چهارم اردیبهشت ۹۳سهمیه کامل اردیبهشت ماه خودروهای سواری شخصی و موتورسیکلتها به کارتهای آنها تخصیص مییابد.
ــ تهیه بنزین خودروهای عمومی از زمان تغییر نرخ بررای باقی مانده اردیبهشت ماه با نرخهای جدید به کارتهای آنهاتخصیص مییابد.
جلسه قیمت گذاری و تعیین تکلیف مسکن مهر خاروانا با حضور مسئول مسکن مهر استان |
بنا به گزارش وبلاگ اختصاصی خاروانا نیوز: 25 فروردین 93 جلسه ای با هماهنگی بخشداری خاروانا و با حضور مسئول مسکن مهر استان، رئیس بنیاد مسکن شهرستان، بخشدار خاروانا، پیمانکار پروژه، نماینده راه و شهرسازی، شهرداری و شورای شهر و نمایندگان اعضا در محل بخشداری خاروانا برگزار گردید. در این جلسه تمامی هزینه های اعلام شده از سوی پیمانکار و تجدیدنظر شده توسط بنیاد مسکن به صورت تک به تک مورد بحث و بررسی دقیق قرار گرفت. پس از کش و قوسهای فراوان و با توجه به چهار الحاقیه در خصوص افزایش قیمت مسکن مهر توسط دولت و تجدید نظر در قیمت های اعلام شده توسط پیمانکار قیمت 38752000 تومان برای هر واحد نهایی شد. موارد تدوین شده در صورت جلسه مذکور به صورت زیر است که توسط روابط عمومی بخشداری خاروانا اعلام گردیده است:
روابط عمومی بخشداری خاروانا:
1 ـ متراژ كلي اعلام شده قبلي 4964 مترمربع بوده كه با توجه به اصلاحات نقشه و تاييد اعضاء به متراژ 94/5024 افزايش يافت .
2 ـ تاخير غيرمجاز پيمانكار ( شركت برج سازي دانا ) با نظر اعضاي جلسه و تاييد آنها يك ماه محاسبه و در بند 21 كسر گرديد .
3 ـ به استناد نامه شماره 247140/10 مورخ 21/12/92 مدير كل محترم بنياد مسكن استان برآورد محوطه مسكن مهر با ضريب پيمانكاري 40 درصد بالاي فهرست بهاي 92 جمعاً به مبلغ 3144093006 ريال تاييد گرديد .
4 ـ مبلغ هزينه هاي تمام شده 54 واحدي خاروانا در 21 بند جمعاً به مبلغ 387520649 ريال به ازاي هر واحد تاييد گرديد .
5 ـ مقرر گرديد پيمانكار مربوط نسبت به تكميل نواقصات واحدها تا يك ماه جهت تحويل موقت به متقاضيان اقدام نمايد .
6 ـ در صورت درخواست هر يك از اعضا در مدت 10 روز جهت دريافت وام 50 ميليون ريالي از طرف بنياد مسكن انقلاب اسلامي به بانك معرفي گردند .
7 ـ پيمانكار موظف است بر اساس بند 8 و 9 جدول قيمت تمام شده واحدها نسبت به پيگيري و اخذ اسناد اعياني واحدها اقدام نمايد و اسناد هزينه را به بنياد مسكن انقلاب اسلامي تحويل نمايد.
8 ـ اعضاء نسبت به تكميل واريزي تا سقف مبلغ 137520000 ريال ( سهم آورده ) به حساب مسدود شماره 329900002307 بنام شركت برج سازي دانا ظرف مدت 20 روز اقدام نمايد.
9 ـ در صورت عدم واريز مبلغ مورد اشاره در بند 8 مقرر گرديد نسبت به جابجايي واحدهاي قبلي قرعه كشي شده اعضاء اقدام گردد.
.: Weblog Themes By Pichak :.